reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej Kobietki.

My mieliśmy nieprzespaną noc... Antek spał tylko 3 godziny!!! Masakra... Co mu się stało? :no::wściekła/y:
Moja Mama wzięła go na spacer żebym mogła sobie odpocząć... a ja zrobiłam obiad ogarnęłam dom i usiadłam właśnie do kompa... a oni już wracają bo pora karmienia się zbliża.

reklama
A my z Mają odbyłyśmy sesję zdjęciową :) Maja cyca obrobiła i skutecznie ćwiczy przewracanie na bok :-D
Za to u nas słonko wyszło i od razu chęci przybywa. Wczoraj dostałam "zgodę" na firanki /jaśniej: można zamontować karnisze i powiesić firanki czemu mój mąż był przeciwny, bo "to zbiorowisko kurzu" :-D/ więc już planuję zakupy i przechodzę od razu do działania. Może już w weekend zawisną firany w sypialniach :)

PB030351.jpg Buziaki dla forumowych Cioć :*

hej
U nas słonecznie i cieplusio ,a na spacerze dzieciaki w kombinezonach zimowych i spiworkach widuje - a placza - dramat:no:
I tak z usmiechem sugeruje jednej pani ze moze za cieplo maluszek ubrany, bo tak placze (ona tancowała w koło wozka i biadoliła -nie placz szymus, nie placz), a ona na mnie wzrok morderczy i mowi, ze przeciez jest listopad to trzeba dzieci cieplo ubierac i z pogarda patrzy na Olka w misiowym kombinezoniku (bez koca) i bananem od ucha do ucha.
Wiecej sie nie odezwe.Ale moglam zapytac czy jak w lipcu bedzie 15 stopni to maluszek bedzie w rotkich spodenkach biegac - bo przeciez lipiec.

Obiad sie zrobił - 2 wersje- dla mnie i Ameli klopsiki z ryby a dla M. z mielonego do tego marchewka i brokuły, a dla M. jeszcze ziemniaki.

Buziole dla wszystkich

do benia dzis jego dziewczyna przyszla.. ;-) szaleli razem na lozku i benek od razu wgramolił sie na róże hahah widac ze chłop:rofl2: slicznie wygladali jak sie za rączki trzymali

hej,
Byliśmy dziś z MIesiem w eko sklepie i kupiłam buraczka, marchewkę, 2 ziemniaki, gruszkę i jabłuszko- 3,50 za wszystko:szok::-) A nastraszyłyście, że tak drogo tymczasem wychodzi taniej niż słoiki:tak::-)
Mam tylko pytanko- czy Miesio może dostać buraczka? Czy mogę marchew+ burak+ ziemniak ugotować w małej ilości wody dla dzieci, zmiksować i dodać troszkę oliwy z oliwek??
Jak myślicie??

Mgordon, mi dzisiaj 3 babki zwróciły uwagę, że mam okryć dziecko kocykiem (jedna użyła nawet słowa natychmiast:szok:) A był w rajstopkach, spodenkach, body z krótkim, bluzka z dł, ciepła bluza i czapa... Kark ciepły.

czesc
Aestima u nas w lesie strasznie mrozno bylo, niby 14'C zero wiatru ale jakos tak i mi zimno sie zrobilo po godzinnym spacerze z mloda po lesie i psem.
Spacerowala w wozku spacerowce (nie gondoli) i byla ubrana rajstopki + skarpetki + bodziak dł. rekaw + koszulka na krotki rekaw + polarkowy sweterek ale nie gruby + kombinezonik, ale cieniutki bardzo. Wsadzilam ja w spiworek dodatkowo. Niby jak piszesz kark cieply, ale raczki (schowane w kombinezoniku miala) zimne, wiec ja zapielam w spiworek taki orginalny co do wozka byl. Tylko ze moja odrazu zasnela po 1 min spaceru i spala caly czas....

Hej hej hej

Ja tylko się melduję, że żyjemy, korzystam z neta u cioci ale w ciągu tygodnia bedę już miała w domku więc będę na bierząco:-) Podróż była masakryczna, męcząca długa i głośna, jestem przeraźona powrotem bo już nie będzie mamy do pomocy. Emilka męczy dziadków, a Asia chyba ząbkuje bo marudzi, płacze wszystko do buzi wkłada, ślini się okropnie:no: Pozdrawiam Was serdecznie i całuje Wasze bąble :*:*:*:*:*

dzień Dobry
My niedawno ze spacerku wróciliśmy. U nas zimno strasznie, teraz 5 stopni wskazuje:szok: termometr na balkonie.
Julia była w kombinezonie ciepłym i przykryta kocykiem w gondoli. Ona jeszcze się mieści z czego bardzo się cieszę. Mam nadzieje, że uda się choc do lutego ją wozić w gondoli.

Aestima...ja myślę, że możesz podać buraczka z ziemniakiem i marchewką.
Moja Julia jadla dziś ziemniaki z brokulami ze słoiczka ale dolałam jej dwie łyżeczki rosołu, który gotowałam dzis na obiad.
Iza...buziaki dla Majeczki z okazji malych urodzinek 5 miesięcznych. Ile teraz twoja Maja waży?
Larvunia,,,Twoja Misia nie jeździ już w gondoli? Wyrosła?
Ironia...zrobiłaś fotkę dzidziolków???
Mgordon...2 wersje obiadu??? A czemu tak? Ale Ty dobra żona jesteś :-)
Agatka...współczuję nocki!

cdn.

reklama
Do góry