Aestima
Fanka BB :)
Zebra, plan był dostosowany do nas indywidualnie, bo np. u nas kaszka, kleik nie wchodzą w rachubę, bo "za ładnie "przybiera.
1 dzień- 1 łyzeczka soczku (klarownego)
2d- dwie ł. soczku
3d- 3...
i tak dalej, aż do 7 dnia
7d- 7 ł. soczku + (w innej porze rzecz jasna) przecier ( u nas marchew) ile Mieszko chce ( ale dałam 1/2 słoika, następnego dnia cały), bo u takich dużych niemowląt można już dać spokojnie cały nawet
8d- 8 ł soczku + przecier
itd do 10 dnia
10 d - 10 ł. soczku+ przecier ( u nas już tu weszło jabłko) + zupka jarzynowa
11s -11ł. soczku+ przecier+ zupka
i tak dalej aż dojdziemy do 15 łyżeczek soczku ( nie podajemy więcej niż 15) a my zrezygnowaliśmy 13 dnia z soczku i dajemy już wodę.
Kati, zastanawiałaś się ostatnio czy Mati może tęsknić za tatą- otóż wczoraj przeczytałam, ze jak jest związany mocno z drugim rodzicem/ opiekunem, to może już w wieku 5-6 miesięcy być przygnębiony gdy ten opiekuj na dłuzej znika
1 dzień- 1 łyzeczka soczku (klarownego)
2d- dwie ł. soczku
3d- 3...
i tak dalej, aż do 7 dnia
7d- 7 ł. soczku + (w innej porze rzecz jasna) przecier ( u nas marchew) ile Mieszko chce ( ale dałam 1/2 słoika, następnego dnia cały), bo u takich dużych niemowląt można już dać spokojnie cały nawet
8d- 8 ł soczku + przecier
itd do 10 dnia
10 d - 10 ł. soczku+ przecier ( u nas już tu weszło jabłko) + zupka jarzynowa
11s -11ł. soczku+ przecier+ zupka
i tak dalej aż dojdziemy do 15 łyżeczek soczku ( nie podajemy więcej niż 15) a my zrezygnowaliśmy 13 dnia z soczku i dajemy już wodę.
Kati, zastanawiałaś się ostatnio czy Mati może tęsknić za tatą- otóż wczoraj przeczytałam, ze jak jest związany mocno z drugim rodzicem/ opiekunem, to może już w wieku 5-6 miesięcy być przygnębiony gdy ten opiekuj na dłuzej znika