reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Madziolka 150 zł za parking!!! masakra!!! sorki, ze od tego a nie od Majki ale mnie "szokło" a Majunia niech walczy z wysypką dzielna dziewczynka :-)
Ironia bawcie sie dobrze :-)
Agatka nie ty jedna masz mało czasu, ale ja relaks na bb mam z moim meżem umówiony ;-)
mgordon powodzenia na zaliczeniu, trzymam kciuki &&&&&&&&&&
Blusia moze być po kilku dniach my tak mieliśmy po pomidorach po 2 dniach wysypka wyskoczyła.
Traschka no sytuacje masz okropną, tulam Cię mocno. A moze dziewczyny piszą dobrze, jak bardzo zgłodnieje to zje, choc słyszeć płacz dziecka to okropne... mój maluszek zjada wszystko (oprócz jabłka ze słoika) co mu dam pod nos, zyczę Wam aby Marysia upodobniła sie do Mateusza.
mgordon to jak mieszkanie twoje to przegoń go na jakiś czas postrasz alimentami czy cos i twardo postaw sprawe.

reklama
Trasiu Elenie najbardziej doskwiera siedzenie w domu i nuda, podaje jej antybiotyki i przeciwbolowe wiec bardzo nie cierpi. Duzo gorzej ze slubnym, narzeka, jeczy, wzdycha - zapytalam co mu przyniesc, chcial goraca herbate z miodem, ok zrobilam, przynioslam do lozka, a po godzinie weszlam do sypialni, a zimna herbata stoi :baffled::confused2:

Anapi biedna Elena, zdrówka dla niej. A facet chory to czasami masakra, mój tato i mąż spoko nawet nie pisną ale brat jak ma katar to normalnie by trzeba było karetkę wzywać ;-)
Traschka przypomniało mi sie jak koleżanka latała za córką roczna i wciskała jej jedzenie to kanapeczka, to szyneczka, to kiełbaska. Cały dzień kręcił sie wokół jedzenia. Wszyscy jej mówili ze ma odpuścić że mała jest zdrowa i widocznie nie potrzebuje wiecej, a ona dalej. Jak była kiedyś na wychodnym to mała została z tatą nie chciała jeść to jej nie dawał. I jak ona wróciła na kolacje to Patrycja zjadła całą bułke i jedno jajko! Byli w szoku bo przedtem jadła np ok 1/4 bułki. Ale zgłodniała na maksa i sama chciała. Wiem ż starsze dziecko to, ale dałam przykład.

Dobry Wieczór

Dziękujemy za kciuki!!! Bylam z Julią na USG brzuszka, wszystko w jak najlepszym porządku. Mialam tylko małe ścięcie z rejestratorką, bo nie miałam aktu urodzenia Julii z jej meldunkiem (badania są finansowane przez miasto Szczecin i tylko dla niemowląt zameldowanych w Szczecinie) ale nikt mi nie powiedzial, że mam przynieść. Ale udało się, USG wykonane :-0

Dzięki Doris :*
A ja widzę, ze Twój Damian tydzień temu miał urodzinki, wszystkiego dobrego dla Niego :) Robił imprezkę?
A Dominika za miesiąc 17-tka :) Poważny wiek :)

Kciuki za USG Juleńki!

Damian robił imprezkę tylko dla nas i babci i dziadka. W zeszłym roku zrobił dla kolegów i koleżanek z pracy ale zachowywali się określając delikatnie jak stado mał, które ucieklo z buszu więc w tym roku powiedziałam NIE!

Doris obiecane zdjęcie kombinezonu :-p
Zobacz załącznik 402735

Piękny! My kupiliśmy Julci ciemno brązowy w malutkie serduszka :-)

Blusia - tak to mięśniak niestety...

dziękuję Wam bardzo za wsparcie i słowa otuchy, jesteście kochane, nie wiem co bym bez Was zrobiła

Mamusia....ja miałam mięśniaka już przed ciążą (dowiedzialam się przy pierwszym USG) i nic mi gin nie kazał robić.

Kati.....buziaki dla Twojego dzidziolka z okazji 5 miesięcznych urodzinek :-)

Traschka....dobrze, że Marysia wieczorem się najada. Ty możesz spokojnie iść spać. :-)

Mgordon......szczera rozmowa a jak nie to walizka w drzwiach tak dla przykładu i postraszenia. Myślę, że pomoże...

Misialina...i co tam na obiad wymyśliłaś??? Co prawda już późna pora ale jestem ciekawa :-)

Anapi....dużo zdrówka dla Eleny, ból i zapalenie ucha jest okropne. mam nadzieję, że jej szybko przejdzie.

Aestima....Twój Miesio się zajada a moja Julka dziś nie chciała jeść obiadku wcale. Ostatnio ze względu na te zaparcia dawałam jej tylko owoce ale muszę dawać jej też jarzynki i zupki.

No i kłutnia prz kolacji gotowa:wściekła/y:
A ze nie to co chciał (ile mozna jesc miesa), a ze picia (cola/pepsi) nie kupione (jest sok i woda), a najwieksza obraza, ze ide jutro na zajecia i on ma sie zajac dziecmi. Zaczelam mówic co, o której i ile, a on, ze sam sobie poradzi , a po 5 min krzyczy ze mam mu to zapisac, "bo jak nie to on idzie jutro do pracy a o dzieci mam sie martwic sama" (to ostatnie to cytat).

Zeberka....i co z pieskiem? Coś już postanowiliście?

Blusia....post wzorowy!!!! Jak wysypka? A może to od jakiegoś proszku albo płynu?

AgatkaT...tak patrzylam parę dno temu na wagę naszych dzidziolków czerwcowych przy urodzeniu. Twój jest chyba największy. I tak doroslo wygląda na zdjęciach. Ile teraz waży?

Madzioolka...normalnie napisalas posta w nie swojej godzinie:tak::-). Aż się zdziwilam :-). A za ten parking to sporo musisz placić.

Przepraszam, że wszystkim nie odpisuję. jestem już dziś straaaasznie zmęczona.
Buziaki dla Was, udanego weekendu i do jutra!!!

Ja w weekend chyba nie znajde czasu na bb.
Zycze wszystkim dobrej nocy i udanej soboty oraz niedzieli.
Dla wszystkich jadacych na groby - spokoju za kółkiem i bezpiecznej podrózy.

p.s.
My na Dzien Zmarłych po cmentarzu na obiedzie u mojego wujka sie spotykamy - tradycyjnie- czarnina i kaczka pieczona.

Blusia u nas też wyskoczyła wysypka i my mamy zalecenie odstawić słoiczki narazie... a mnie właśnie mnie oświeciło że wysypka pojawiła się jak zaczęłam Majkę smarować kremem Nivea na każdą pogodę przed spacerami... no to teraz ciekawa jestem od czego to...

Traschka no właśnie nie dostała bo ciocia stwierdziła że ja zje (muszę przyznać jej rację :)) i wyszłam z gabinetu mocno niepocieszona (ja a nie dziecko :p)
A z Marysią to przyłączam się do zdania dziewczyn - odpuść Jej trochę i rób większe przerwy między karmieniami, zwłaszcza że wyniki miała takie dobre... może ma taki okres (choć z tego co się orientuję to u Was co chwilę przeboje z karmieniem) że tyle nie potrzebuje... napisałabym że może tak po prostu ma ale to określenie wywołuje u mnie białą gorączkę bo jak szukam wyjaśnienia i odpowiedzi dlaczego Majka ma ciągle otwartą buzię to wszędzie słyszę że Ona tak po prostu ma...wrrrr.....

Doris post o "niemojej" godzinie bo pisałam go przez dwa dni... zaczęłam wczoraj i napisałam nawet że proszę o kciuki za szczepienie ale zanim skończyłam to zdążyliśmy wrócić od lekarza :p
Super że na usg Julci wszystko ok :)

Anapi dużo zdrówka dla Was żeby te choróbska już odpuściły, i w ogóle zdrówka dla wszystkich chorowitków bo i Misialina i Asinka też chore z tego co kojarzę, jeśli ktoś jeszcze podupadł na zdrowiu to przepraszam że pominęłam i również zdrówka życzę :)

Zebra strasznie współczuję diagnozy piesowej... dobrze że już wiadomo co dolega Jasiowi ale strasznie to przykre... Życzę Wam abyście znaleźli najlepsze rozwiązanie dla Was i dla pieska... a na pleśnie jak córeczka koleżanki dostała leki to bardzo szybko było widać poprawę i przestała w ogóle chorować, oby i u Was tak było :) a tekst Jasia o fajnym szpitalu mnie rozwalil totalnie :)

mgordon nawet nie wiem co Ci doradzić, bardzo mi przykro że macie takie problemy... po twoich postach widzę jednak że jesteś silną kobietą i wierzę że znajdziesz rozwiązanie... ale pierwsze co mi się nasuwa to weź go i telepnij tak porządnie! bo aż się wierzyć nie chce... co to w ogóle znaczy... niech się zastanowi jak to świadczy o nim jako o ojcu...

Mamusia przytulam bardzo mocno! musi być dobrze! &&&&&&

Kati z tym parkingiem to ja mam nadzieję że to będzie "tylko" 150zł... w zeszłym roku płaciłam 100zł na innym parkingu (na którym teraz już nie ma wolnych miejsc) i to była bardzo promocyjna oferta... jedna godzina kosztuje 1zł co za miesiąc daje już 160zł ale mam nadzieję że abonament będzie choć ciut tańszy bo na prawdę czarno to widzę...

AgatkaT ja też jestem bardzo ciekawa ile teraz waży Twój Antoś, bo coś mi się zdaje że aktualnie to chyba moja Majka największa kobita - niecałe 5 m-cy: 8300g i 70cm - kto da więcej? :):):) (cyc + 1xdziennie mm + marchewka/jabłuszko)

Buziaki dla 5-miesięczniaków - Mateuszka i Bartusia :*:*:*

Aaaa no i Ironia - GRATULACJE OGROMNE!!!!! :):):)

Ja uciekam bo słyszę że małżonek zajechał i wyładowuje graty nurkowe do garażu :)
Aaa jeszcze muszę Wam powiedzieć że Maja dziś dwa razy zasnęła sama leżąc na łóżku tak po prostu, bez cyca, bujania czy lulania co u niej nie zdarzyło się nigdy... mam nadzieję że to nie tylko efekt poszczepienny hihi :):):)
Lecę, pa :)

reklama
Do góry