reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam się poniedziałkowo.
U nas choroba poszła precz i jakimś cudem dziewczynki się nie zaraziły i mam nadzieję, że już nie podłapią.
Pogoda jak zwykle: wichury, deszcz i 14C. Jutro rehabilitacja, muszę Emilę wziąć ze soba i mam nadzieję, że będzie grzeczna.
Asia śpi w body z krótkim, śpioszku i przykryta polarkowym kocykiem, ale od dwóch nocy ma lodowate rączki więc śpiworek właśnie się pierze:-)
Śmigam po kawkę;-)

reklama
Witajcie po weekendzie,

Wczoraj mieliśmy odwiedziny rodziców i nawet nie miałam kiedy zajrzeć, a wieczorem padliśmy jak muchy...
Z Mają już lepiej, troszkę mi charczy, ale katarku nie widać, nie wiem jak lekarze stwierdzali jego obecność - może w gardełku było widać jak spływa. Wczoraj ostatni raz dałam jej nurofen i dicortineff, od dziś tylko disnemar. Fridy mała nienawidzi i na sam widok zaczyna tak niesamowicie się wiercić, że ciężko ją utrzymać, no i fridą też nic nie ściągałam...
Wczoraj miałyśmy drugie podjeście do dyni z ziemniaczkiem, ale pluła dalej niż widziała - czy Wasze dzieci lubią dynię? Ja sama spróbowałam i jest wstrętna:-( Mam jeszcze 3 słoiczki...Daliśmy jej w końcu jabłuszko z marchewką, trochę kwaśne, na początku się pokrzywiła, ale 3 łīżeczki zjadła. Wypiła też 100ml kaszki ryżowej
Poza tym odkąd zaczęła jeść warzywka, szybciej przybiera na wadze - wczoraj na domowej u mnie na rękach - 7100g, czyli pewnie z 6700-6800g waży:tak:
Misia gratuluję sukcesów synka, musisz być baaaardzo dumna:tak:
ironia nasze wieczory też ciężkie - marudne, a nawet placzliwe
trasia mam nadzieję, że u Ciebie lepiej, ja dalej chyrlam jak gruźlik...chyba nici z jutrzejszego spotkania z dziewczynami, bo pozarażam ich albo dzieciaki i dopiero będzie...a już myślałam, że tym razem wreszcie się uda...A zakupy ikeowe super!!! ja do kuchni jakiś mały stolik muszę kupić, tylko biały, ale jakoś w ikei nic nie mogę znależć...Za to chyba skomponujemy sobie zestaw besta do salonu. Moja Maja też nienawidzi czapek:-Dchyba każde dziecko tak ma:-)
Madzioolka spóżnione ale szczere buziaki dla 4-miesięcznej Majci:-)
asinka tulam i mam nadzieję, że wszystko się jakoś między Wami ułoży:tak:
zebrra to krzesełko do kąpieli to do "dorosłej" wanny się wkłada? A w skarpetkach w zimie i ja śpię:-D
Anapi &&&&&& za Waszą restaurację!!! Na noc Maję ubieram w body i półśpiochy i zapinam w śpiworek. U nas już grzeją, ale kaloryfery pozakręcane mamy, bo 22-23 st. mamy. U nas kołderka nie zdałaby egzaminu, bo Maja strasznie kopie i się odkrywa
Aestima torba z misiem przepiękna!!! Gdybym nie miała torby X-landera to bym na pewno taką kupiła Mai. X-landerowa tak średnio mi się podoba...Ta, którą kupiłaś też fajna, ale to już dla chłopca typowo:tak:
dubeltówka witaj!!!

Asinka, fajne torby. Uwielbiam duże, więc brałabym tą szarą! Ja kiedyś miałam manię na punkcie torebek, ale teraz poruszam się głównie z Miesiem i póki co moją podstawową torebką jest torba od x- landera:-D Jak Mały skończy jeździć w wózku, kupię sobie mega wypasioną torbę!!:)

Mrsmoon, nam do tej z x- landera niewiele się mieści... Na spacer normalny ok, ale dłuższa wyprawa wymaga już większej torby:)) Ta w miśki piękna, masz rację, ale 25 zł piechotą nie chodzi...:) Chociaż tamta unisex, to i dla przyszłej córeczki by była...:-D:-) No nic, piłkowa też się nada:)

aestima ja rzadko nawet w lato śpię w podkoszulce-no chyba,że upał niesamowity,a teraz to w ogóle marznę jak na syberii,szukam na ciuchach ciepłych bluzek polarowych.inna sprawa,że D. spi na dole,a byłoby się do czego przytulić-on jak kaloryfer....

U moich rodziców też zawsze dużo chłodniej niż u nas... no, ale wiadomo dom ogrzać trudniej i zdecydowanie drożej niż mieszkanie...
Ja żałuję jedynie, że, podobnie jak Traschka, nie mamy liczników ogrzewania, bo naprawdę mogłabym sporo zaoszczędzić. W tym roku mój blok buduje własną kotłownię, więc mam nadzieję, że koszty trochę spadną.

Dzień dobry Uśmiech

KOCHANE BARDZO DZIEKUJE WAM ZA SLOWA WSPARCIA I CIEPLE TULENIE. DZIEKUJE.
Po raz kolejny udowodnilyscie ze można na Was liczyć w każdej sytuacji.

Jestem zmęczona ale to dobrze, bo dzięki temu ze wróciłam do pracy w tygodniu mam na głowie cały dom i przygotowanie do zajęć weekendowych nie mam czasu na rozmyslanie, a wieczorem jak usiade w fotelu to usypiam wiec jest dobrze; czas leczy ból a w moim przypadku brak wolnego czasu.
To tyle o mnie.

Moje dzieci: Mlody całe dnie na uczelni; cukrzyce opanował i dobrze sobie radzi z dieta.
Franio zasmarkany juz miesiąc, od wczoraj kaszle wiec przedszkole znów musi poczekać; niestety mimo przeziębienia moje dziecko rozrabia całe dnie; jego ruchliwosc zaczyna dawać mi do myślenia... ale jeszcze nie myśle o ADHD;
Antos to idealne dziecko; karmienie piersia jest możliwe tylko w nocy bo wtedy jest tyle mleka ze spokojnie się najada; mleka mam mało ale to przez stres związany ze śmiercią mojego taty; w ciagu dnia dwa razy karmie mm, choć nadal przystawiam do piersi i wolnej chwili odciagam mleko.
Antos jest duży waży 7830 i mierzy 69cm i leniwy dlatego ćwiczymy codziennie po trzy godziny podnoszenie i obracanie główki oraz rączki, nie chce brać zabawek w dłonie, leżąc na brzuchu nie chce się opierać na raczkach.
Usypia o 20 i śpi do 2, pije mleczko i śpi do 7; w ciagu dnia łapie trzy drzemki 20minutowe.
To tyle o nas.
Obiecuje sobie codziennie ze nadrobie zaległości na forum i ciagle coś mi wyskakuje.

MAMUSIU musisz iść do chirurga bo prawdopodobnie nitka w szwie się nierozpuscila i trzeba ja wyjąć; to się wygoi z czasem ale chirurg musi tam włożyć narzędzie i wyciągnąć to co tam jest; tak czasem goja się rany; a to ze jest zaczerwienione i bolesne to reakcja organizmu na ciało obce. Daj znać co powiedział chirurg.

O i koniec wolnego, Antos wstał.

Miłego dnia kochane.

Ostatnia edycja:
Witam sie ponedzialkowo! Praca odfajkowana, kawka tez, pogoda paskudna, slubny znowu dokumenty zalatwia, mloda zaczela tydzien ferii jesiennych, maly lezy obok i gada z hipopotamem "Matambu" (mieciutki pluszak, wielkosci malego).Dzisiaj w nocy spal na cieplym kocyku (przescieradlo jest takie chlodne) i nakryty dosc duza cieplutka koldra, ta jest ciezsza od koca wiec nie moze sie tak rozkopac, do tego kolorowa kolderka tak mu sie spodobala, ze trzymal ja sobie lapkami i juz nie zmarzl :-D
Fajne te torby dziewczyny, bardzo lubie torebki, ale juz mam ich za duzo, ja choruje na buty i juz mi sie marza jakies fajne polkozaczki.
dubeltowka fajnie, ze choroby wam odpuscily, a reszcie zasmarkanych duzo zdrowka!

ZEBERRKO ja pracuje w piątek od 17 -19 a w sobote i niedziele od 8-13 wiec maluchami zajmuje się Mariusz z Mlodym,;
Moje dzieci swoimi gabarytami wdaly się w tatusia( M ma 1,98 cm wzrostu i waży 132kg) i całe szczęście bo ja to z metra cieta( taki wyrosniety krasnoludek);

reklama
Bartuś waży 7kg i jest taaaaaaki duży :) i te poliki juz takie okrąglutkie ;) A Antoś prawie 2 tygodnie młodszy przecież :)

Aestima, no i po co pokazałaś te torby???? Nie potrzebuję, a teraz tocze ze sobą wewnętrzną walkę ;)

Do góry