reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

asinka to u mnie na odwrót-ja się wyprowadziłam.
nie weim co ci napisać-na pewno to,żeby się trzymać,bo on został sam,a ty z dzieckiem,na pewno ci smutno,ale we dwoje raźniej.
wszystko sie poukłada-co jak co,ale dziecko jak magnes trzyma zazwyczaj pary razem.

zebrra sweterek super,ja też tak na razie ubieram

reklama
Dzięki Justynka za słowa otuchy... Jest ciężko, ale swoją miłość i zainteresowanie podwójnie przelewam na Tymka. Jakoś się trzymam, ale jest ciężko... A można wiedzieć, tak mniej więcej co się stało u Ciebie??

Nie chce wam więcej marudzić więc napiszę tylko, że czuję się strasznie. Jutro M. raczej weźmie wolne bo ja nie mam siły podnieść Marysi...
Wczoraj musiałam jechać zagrać koncert w Katowicach i wstąpiłam po drodze do Ikei. Kupiłam stół z krzesłami o taki: FUSION Stół i 4 krzesła - IKEA
i dywan taki: LUSY BLOM Dywan, krótko ostrzyżony - IKEA
Jestem ogromnie zadowolona, wreszcie mamy gdzie zjeść obiad:) No i Marysia uwielbia nowy dywan, nie może oderwać od niego wzroku.

asinka tak mi przykro... gdybym czuła się lepiej to wpadłabym do ciebie jutro na babskie pogaduchy, ale nie dam rady:( To na pewno przejściowe, ale wierzę, że czujesz się fatalnie. Co znowu Sz. zmalował? Czasami zachowuje się strasznie niedojrzale, ech ci nasi faceci:( Ściskam mocno!

Zebbra inhalacje majerankowe przechodziłam wielokrotnie w ciąży i kurcze, jakoś niespecjalnie mi pomagały. Na mnie działa jedynie teraflu zatoki, teraz odpada niestety.

Ironia ja ubieram rajstopki, skarpety, body z kr. rękawem, sweterek i cienki kombinezon. Marysia wraca ze spaceru nie zgrzana ani nie zimna więc zakładam, że jest idealnie. Musisz popróbować metodą prób i błedów. Jak się dziecko spoci na spacerze to za ciepło ubrane, a jak zmarznie to ubrać cieplej:) Odkrywcze to bardzo hehe:)

justynka super pomysł z losowaniem. My też już któryś rok z rzędu umawiamy się kto komu kupuje prezent. Z rodzeństwem skłądamy się na prezenty dla babci i rodziców. Obecnie na wigilii będzie nas 15 więc finansowo nie dalibyśmy rady kupić preentu dla każdego.

Dzięki Trasia i faktycznie szkoda, że nie możemy się spotkać. Ale zdrowiej i się spotkamy. Ja też chętnie mogę przyjechać do Ciebie :-)
Na tych zakupach, które skończyły się jak się skończyły :-(, zdążyłam kupić Tymkowi czapkę i buciczki w C&A na zimę. Jak zrobię zdjęcie, to się pochwalę :-)a i jeszcze kurtkę w Tesco wczoraj.

Witam wieczornie...

Asinka, współczuję Ci bardzo, mam nadzieję, że poukładasz wszystko tak, jak chcesz. Cokolwiek zdecydujesz trzymam kciuki!

Mgordon, jesli chodzi o dzieci, to jeszcze się zastanawiam. Póki co mam kilka prezentów dla dorosłych. Bartkowi miałam kupić fotelik do kąpieli, coś takiego

1_a8af013090ae.jpg

ale koleżanka powiedziała, ze odda mi po swoim dziecku, więc rozglądam się za czymś innym...
Jasio na pewno coś z Lego i wspominał, ze marzy o robocie - w sensie robot, nie robota ;)
Wika chce książkę i nowe buty narciarskie...

Justynko, no własnie to nie tyle sam sweterek, to śpiworek taki do fotelika samochodowego (ma otwór na pasy), o mam fotkę całości ;)

1801324735.jpg

Trasiu, fajne zakupy! Wpraszam się na obiad ;)

Asinka:( Trzymam kciuki za pozytywny obrót spraw!
Trasia, zdrowia!!! Leżeć, po sklepach nie biegać!!;)

Michał w tesco na zakupach, ja niby sprzątam. Niby, bo mam naczyniaka jamistego na ręce i nie mogę nic zrobić ,bo już 3 razy dzisiaj pękł przy sprzątaniu właśnie, a strasznie trudno zatamować takie krwawienie z naczyniaka. Kurcze- urodziłam się z naczyniakami i teraz po ciąży też się zrobił- hormony chyba tak zadziałały:/ A w środę miałam iść na wypalenie a takiego rozwalonego nie ruszą:/

reklama
Witajcie kochane mamuski!
Wspolczuje Wam problemow z chlopami (co za gatunek, moj mnie tez czasami wyprowadza z rownowagi, ale ostatnio stara sie, bo wie ze przeginal), problemow ze zdrowiem - nie cierpie takiej pogody jesiennej.
My planujemy otwarcie naszej restauracji, jeszcze nie jest wszystko jasne z bankiem, ale jestem dobrej mysli. W koncu karte trzeba juz ukladac, bo jak tylko wszystko sie wyjasni chcemy natychmiast otwierac, bo z kasa u nas bardzo krucho (slubny od ponad miesiaca na bezrobociu). Jakby sie jednak nie udalo to bedzie bardzo ciezko.

Dziewczyny jak spia wasze maluchy w nocy - to znaczy jak je ubieracie i czym przykrywacie? Moj ostatnio bardzo marznie, to znaczy rece i buzie ma chlodna (dlonie tak lodowate, ze mam dreszcze jak mnie dotyka przy karmieniu). Ubieram go w body i pajacyk (welurowy lub polarowy), w spiworku nie chce za nic spac, przykrywalam go cieplym kocykiem, a dzisiaj przygotowalam koldre, no ale przeciez lapki ma zawsze na wierzchu. Juz nie wiem jak go ubierac aby bylo mu cieplo ale sie nie pocil, w koncu nie bede w sypialni grzala za mocno bo sie podusimy.

Do góry