reklama
Saffi prawdopodobnie cztałam o tym, ale zapomniałam
zoba co znalazłam
o rycynowym oblechu
U mnie olej podziałał piorunem - o 15 wypiłam, o 18 pojawiły się nieregularne wprawdzie, ale zawsze - skurcze, o 21 przeszły momentalnie w 3 minutowe, do szpitala dojechałam godzinę później z rozwarciem na 9 cm, a 1,5 godz. później piorunem urodziłam Natkę )
Nie wiem, czy to ten olej, czy to ta moja mała tak się spieszyła na ten świat... Fakt jednek faktem, że poskutkowało
o rycynowym oblechu
DOGGI, SAFFI myśle ze zeby wywołać skurcze olejkiem, to najpierw trzeba wypić pól butelki olejku zeby wywołać biegunke; bo Jesli wywołamy skurcze jelit to macica tez może ruszyć. Tak myślałam ze jedna lyzeczka to rozejdzie sie po kościach i nic z tego nie bedzie.
Ale *******ka ze mnie.
WITAM wszystkie ranne ptaszki, ja padlam o drugiej w nocy i teraz ledwie na oczy patrze; jakaś walnieta sie czuje, chyba wypije kawke to może mi sie oczy otworzą.
AAGA jednak jeszcze dzisiaj zostaje w szpitalu bo ten Krwiak lekarze chcą jeszcze poobserwowac.
Ale *******ka ze mnie.
WITAM wszystkie ranne ptaszki, ja padlam o drugiej w nocy i teraz ledwie na oczy patrze; jakaś walnieta sie czuje, chyba wypije kawke to może mi sie oczy otworzą.
AAGA jednak jeszcze dzisiaj zostaje w szpitalu bo ten Krwiak lekarze chcą jeszcze poobserwowac.
Agatko ginka kazała mi wypić łyżkę dziennie, więc się zastosowałam. Jednak Ty masz rację, łyżka nic nie dała, jednak nie skuszę się na pół butelki, zbyt ohydne to jest. Trudno, będę czekać, może mala sama w końcu zechce wyjść..
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Silva dokładnie :-) i tak w sumie spać nie mogłam... Skurcze męczyły i męczą nadal. Teraz to się czuję jakby mnie walec przejechał. Nie dość, że mi nie dobrze, to jeszcze biegunka, nie wspominając o mega bolesnych piersiach, a w szczególności sutkach :-( Drzemłam się na chwilę ale nic nie pomogło...
reklama
SAFFI ale ja tez bym zaczęła od lyzeczki bo bym sie bała wypić duża ilośc zeby nie dostać mega biegunki; pewnie to trzeba robić tak ze codziennie zwiększać dawke o jedna lyzeczke tylko ze w takim układzie to po kilku dniach nie bedzie wiadomo czy poród przyszedł sam czy pomógł olej. Ja tez jestem zdania ze trzeba zdać sie na przeznaczenie; przecież musimy kiedyś urodzić, a to ze już nam sie bardzo tęskni do naszych maluchów to całkiem normalne bo ile można oglądać dzieciaczki koleżanek a nasz ciagle w ukryciu. To ludzka cecha taka zdrowa zazdrość; No a drugi powód jest taki ze już byśmy chciały lepiej sie czuć, być bardziej sprawne i rozgarniete.
Mam nadzieje ze u mnie po 13.06 rozum i sprawność fizyczna wróci do stanu z przed ciąży; bo jakoś sobie niewyobrazam żebym została taka niegramotna.
Mam nadzieje ze u mnie po 13.06 rozum i sprawność fizyczna wróci do stanu z przed ciąży; bo jakoś sobie niewyobrazam żebym została taka niegramotna.