reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam
I ja się dołączę z terminem na 3 czerwca. W zeszłym cyklu miałam ciążę biochemiczną i nawet do majówek się zapisałam ale na koniec 5 tyg zaczęłam krwawić. na szczęście wszystko się oczyściło i nie było przeciwwskazań:) Teraz na pewno się uda:0:cool2:

reklama
Witajcie dziewczynki :) pamiętam te emocje rok temu i przez kolejne miesiące :) a mój bąbelek ma już 3 miesiące i 1 dzień :) wam też czas tak prędko zleci :) wszystkiego dobrego :)

Witaj mamusia.olusia.
Napewno wszystko się dobrze zakończy, trzeba być dobrej myśli.
No, to jest już nas trzy :-)
Macie dziewczyny jakieś objawy?
Ja poza pozytywnymi testami nic nie odczuwam, dlatego jeszcze ciężko mi uwierzyć, że znów noszę dzidzie w sobie.

Mam nadziję, że Administrator mnie nie zastrzeli ale brakuje tematu dla przyszłorocznych czerwcówek ;) a przież My już jesteśmy i mamy tyle wątpliwości i radości w sobie ....
Pozdrawiam!

UPS - właśnie zauważyłam, że już poniżej upomniała się o nas przyszła mama więc proszę o usuniecie tego tematu.

Ostatnia edycja:
Cieszę się że powstał Czerwiec 2011, bo od tygodnia mam wrażenie że jestem sama na świecie. Od tygodnia razem z mężem tańczymy ze szczęścia, ale nikomu z bliskich postanowiliśmy nie mówić jeszcze.

A wiecie że taką wiadomość chciałoby się wykrzyczeć całemu światu:)))
Serdecznie Wam gratuluje i życzę okrągłych brzuszków!

Ja mam (prawdopodobnie) termin na 31 maja, ale nie wiadomo, kiedy Maleństwo zechce się pojawić, więc zapisałam się i tutaj ;)
Ja oprócz bólu w podbrzuszu (jak na okres), bolących piersi i lekkich mdłości nic nie czuję :D
Zrobilam 3 testy, bo ciągle nie mogę uwierzyć w 2 krechy :D

PS. My też nikomu nie mówimy, bo nie wiadomo, co dalej będzie, czekamy do 12 tyg, spotkania z ginekologiem, pierwszego USG i wtedy się powie ;D

Ja również mam czasem kłucie, skurcze czasem bóle w podbrzuszu, lekarz zalecił mi brać no-spa, ale zaczęło się nieprawdopodobnym bólem piersi i ich wzrostem. to trochę szybko jak mi się wydawało ale to też rzekomo normalne. Powyciągałam już ze wszystkuch staniczków poduszki.
No i nie wiem czemu mam wrażenie jakby powiększył mi się brzuch lub raczej przestałam go wciągać z obaw... Uprawiam dużo sportu i naturanym było dla mnie pracowanie mięśniami brzucha w każdej sytuacji a tu nagle trzeba zastopować....
Zobaczymy co będzie dalej - apetyt super dopisuje, ale psychika zmienia się nie do pomyślenia, już chciałabym aby był ten 12 tydzień ;)

reklama
Witam i gratuluję
Co do objawów to w terminie2 maiłam bóle jak na @ pomogłam sobie nospą i magnezem.
Teraz czasem pobolewa podbrzusze ale ujdzie. Biorę magnez i folik oczywiście.
Cycki mi o 1 rozmiar urosły ale to nie koniec trzeba kupić nowe staniki tak D lub E masakra jakaś. Bolą przeokrutnie zapomniałam jak to jest a w biochemicznej nie bolały jakoś specjalnie. No i wzdęcie bo mi czasem już ciasno w spodniach jest.
Miewam delikatne mdłości, śmierdzi mi w windzie w pracy, no i wiadomo zmęczenie ale jeszcze nie jakieś mega

Podobno w 2 ciąży brzuch szybciej wywala więc czekam...

Do góry