reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

katamisz zawsze do usług :) Po to tu jesteśmy... Każda dla każdej !! :*

Muszę się Wam dziewczyny pochwalic... po tych kilku dniach (mój mózg nie pracuje i nawet nie wiem po ilu) jak się źle czulam skurcze i bla bla bla i niemogłam jesc bo mi nie dobrze było z tego wszystkiego cały czas, dziś normalnie.... WSTAŁAM GŁODNA !! Eureko !! Jak ja ten stan kocham... móc zaspokoic swój głód :D ammi jammi :D No i cóż, nie owijając w bawełnę... NAŻARŁAM SIĘ JAK DZIKA ŚWINIA :D ale jak bosko mi z tym, oj jak bosko :D

reklama
Właśnie co do błedu określenia wagi itp... Właśnie z mamą gadałam, i jej koleżanki córka rodziła pół roku temu i jej lekarze w dzień porodu określili wagę maluszka na 5kg !!!! I kazali jej rodzic SN !! Po czym... urodziła, i jej córeczka nie miala 5kg a ważyła 3350 !! Wyobrażacie sobie to !! 1650g pomyłki?!?! No ja bym zaciachała takich... A ta dziewczyna, była silnie przerażona, jak ona urodzi takiego kolosa i w stresie kurczaczek rodziła, a okazało się że córcia całkiem przeciętnych rozmiarków jest :) mi ginka mówiła że błąd około 500g plus minus a tu, 1650 PRZEGIĘCIE !!

saffi o tym samym pomyślałam ! bo to jakas jedna wielka masacra jak dla mnie.... bo o tych błędach w pomiarze każda z nas słyszała, ale az taki błąd?!

masakra z tymi pomiarami macie racje
u mnie w szpitalu jak lezalam na patologi w pierwszej ciazy (miedzy 7-8 mies)to lekaza mielismy takiego ktory po dotyku stwierdzal ile dzidzia w brzuchu wazy ;-) To tez byla masakra! Bo taka metoda okreslal czy mloda mama bedzie miala CC czy SN :eek::baffled: Bo jak ponad 4,5 kg to CC a ponizej SN szly rodzic :baffled:

Wpadłam migiem na esemesowy i widzę że szykuje nam się kolejne dzieciątko! Jestem tak podekscytowana !!!
Dzień dobry brzuszki!
Idę poczytać co tam jeszcze się wydarzyło!

dzien dobry cinamon

lavruniu słyszałam gdzieś, kiedyś o takich właśnie co na dotyk określali wagę dzieciaczka... DLA MNIE TO ABSOLUTNA ABSTRAKCJA !!

dzień doberek cinamonku:)

larvunia,doggi
ja tez słyszałam o takich lekarzach co po dotyku brzucha wagę dziecka określają.No bo jeszcze ułożenie może taki lekarz po dotyku stwierdzić ale wagę...nie ma szans.

Witaj Doggi nie zdążyłam jeszcze przeczytać jak się dziś czujesz ale widzę że jesteś , więc jeszcze nic się nie dzieje.Ja zawsze jak wchodzę na wątek sms to myślę ...pewnie Doggi tym razem! A Ty cały czas z nami!

Co do zgadywania wymiarów przez lekarzy to mój tydzień temu powiedział że moja malutka waży nie więcej niż 2600 , tymczasem na usg wyszło 3200.

KAtamisz dzieńdoberek!

Wiecie co tak sobie myślę że Wy wszystkie urodzicie a ja w końcu sama zostanę na tym wątku i urodzę w lipcu!

reklama
Dziękuję cinamon :) Ale widzisz ta moja księżniczka grzybolina ani myśli wychodzic :) Uparła się i koniec kropka :) Uparciuszek po swej 'cudnej' mammi jest ;)

Do góry