reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Izuś, mój D. też jakoś nie skory żeby ze mną rodzić. I już sama nie wiem czy tylko żartuje czy naprawdę nie chce żebyśmy razem rodzili. Właśnie mi ściągnął torbę, ja mówię fajnie, to zaraz będziemy ja razem pakować, żebyś wiedział co i jak. To mówi, że nigdzie nie idzie, że woli się ponudzić w domu z Jaśkiem, a zresztą to ja na pewno zacznę rodzić jak on będzie w pracy i to daleko. Wymówek szuka :/ No nic, jak naprawdę nie zechce być, to przecież go na siłę nie zaciągnę. W razie czego mama ze mną będzie, bo już pytałam.

Ironia
, mi czop zaczął odchodzić 2 tygodnie przed porodem.

Doggi, ja też bym jeszcze troszkę poczekała i zobaczyła czy krew się jeszcze pojawi. Jeśli do tej 17 coś się zacznie dziać to do szpitala.

Trasia, długo pisałaś tego posta? Szacunek wielki :)

Saffi, Silva, zobaczycie, że złapie Was nagle i bez żadnego sygnału ;)

reklama
*dziewczyny co z tą febra/zimnem myślicie, że w ciąży można smarować tymi specyfikami z apteki spacjalnymi do tego celu???

*mam też pytanko, w którym tc.na ostatnim popraniu krwi i moczu?bo mi lekarz powiedzial,ze ok 36tc jest ok.

marta ja byłam w 37 tc i dostałam skierowanie na kolejną morfologię i mocz, poza tym na powtórzenie hiv i hcv, a na opryszczkę spokojnie możesz zovirax albo hascovir zastosować. Pytałam gin bo sama z miesiąc temu miałam i powiedziała, że na tym etapie ciąży spokojnie można leczyć opryszczkę

aaga jak jest mi ciężko wstać i przekręcić się na drugi bok to myślę o tobie. Że nie ma co jęczeć, bo skoro ty tak łądnie djesz radę to też muszę być dzielna:) Twoje maluszki pieknie wytrzymują w brzuszku, widać dobrze im tam!
Ładnie daje rade? a co zrobic? raczej wyboru nie ma:-D. A dzieciaczkom chyba faktycznie w brzuszku nie najgorzej, własnie sobie harcują:-D

Doggi czyli posatnowiłąs czekac, moze faktycznie dobrze bo jezeli to tylko smużka to chyba taka krew nie jest niczym dziwnym na tym etapie ciązy biorąć pod uwage to, ze czop juz ci odszedł. No ale obserwuj, jezeli cos to na IP, a 17 juz niedługo wiec bedziesz mogła sie upewnic na wizycie co i jak

matko nie mow doggi ze i u ciebie juz sie akcja rozkręca ;-)

czy taki czop odchodzi na okolo 2 tygodnie przedp orodem czy juz przed samym? bo u mnie jeszcze go nie było :(
Tak jak juz dziewczyny napisały, róznie z tym bywa. U mnie niewiem kiedy odszedł czop, nic takiego nie zauważyłam, zresztą podobnie było z wodami, nieiwem kiedy odeszły, a na pewno nie mialam przebijanego pęcherza płodowego podczas porodu wiec u mnhie wszystko było jakies takie zagadkowe:-D

Aestima jeszcze raz wielkie gratulacje mamusiu, Mieszko jest cudowny, a wasze wspolne zdjecie wywołało u mnie łezke w oku

Mnie z pół godziny temu taki surczybyk dopadł, że aż mi twarz wykrzywiło...ale po jakiś 2 min minął...nowych nie widać, a myślałam, że to może już:-(na usg środowym bym zaoszczędziła:-D:rofl2::-D

hihi

Saffi, Silva, zobaczycie, że złapie Was nagle i bez żadnego sygnału ;)

nie mogę się doczekać:)

*mam też pytanko, w którym tc.na ostatnim popraniu krwi i moczu?bo mi lekarz powiedzial,ze ok 36tc jest ok.

ja mam morfologię i mocz z 36 tc i w szpitalu lekarz mi powiedział, że jeszcze jedna by się przydała więc zamierzam jakoś pod koniec tego tygodnia zrobić...

trashka, mrsmoon dzięki dziewczyny. Fakt bolało, ale naprawde ten ból się zapomina. Najważniejsze, że szybko poszło. Teraz się obawiam, czy do szpitala dojade :-)

Ramari Zołza Doggi co do tego czopa, to ja miałam ostatnio dużo takiej mlecznobiałej wydzieliny, więc może to to było? Czytałam że można w ogóle nie zauważyć kiedy wypada, więc nie stresuję się zbytnio. Zresztą w środę mam wizytę to zapytam gina - on powinien chyba zorientować się, jak mi zajrzy do środka ;-)

Marta na opryszczkę spokojnie możesz kupić sobie coś w aptece - ja własnie pozbyłam się jej kilka dni temu. Kupiłam sobie Herpex. Poleciła mi go własnie pani w aptece. Po 2 dniach miałam spokój.

Marta6, w kwestii zimna nie pomogę, ale tu kobitki stosowały jakieś specyfiki to może się wypowiedzą :)
Ja dostałam jeszcze jedno skierowanie na mocz, morfologię i żółtaczkę (zrobię je w przyszłym tygodniu czyli 37 tydzień). Do tego 26 maja powtórka z posiewu, mam nadzieję, że tym razem nic nie wyhoduję ;) I to chyba będzie już komplet badań.

Ale naskrobałyście za ten czas co mnie nie było...byłam oddać siuśki...boli mnie w kroczu jak jasna cholera...mam wrażenie że głowe dziecka czuję między nogami...mała coś słabo się rusza...dupsko tylko wypina...a mnie się brzuch stawia...tez mi jakoś niedobrze jest...na wymioty mi zbiera...fuj

Ja też mam taki ból jakby chciała mi p... wylecieć i czasami czuję jakby dzidzi opierało się o kości miednicy
Doggi - podobno taka krew może pojawić się na dzień lub 2 przed porodem, uważaj na siebie
Aestima - śliczny twój mieszko, cieszę się ze jesteście razem:-)
Marta - polecam na opryszczkę również hascovir - nie wiem czy dobze nazwe napisałam

reklama
Izuś, mój D. też jakoś nie skory żeby ze mną rodzić. I już sama nie wiem czy tylko żartuje czy naprawdę nie chce żebyśmy razem rodzili. Właśnie mi ściągnął torbę, ja mówię fajnie, to zaraz będziemy ja razem pakować, żebyś wiedział co i jak. To mówi, że nigdzie nie idzie, że woli się ponudzić w domu z Jaśkiem, a zresztą to ja na pewno zacznę rodzić jak on będzie w pracy i to daleko. Wymówek szuka :/ No nic, jak naprawdę nie zechce być, to przecież go na siłę nie zaciągnę. W razie czego mama ze mną będzie, bo już pytałam.

No właśnie dlatego mi przykro, jak mężczyzna podchodzi do zagadnienia w ten sposób. My nie możemy powiedzieć, że nigdzie nie jedziemy, bo NIE MAMY WYBORU haha, bo to my MUSIMY urodzić ;-) Po sobotniej rozmowie widziałam, że jakby się przełamywał, więc może... może zmieni zdanie :p

Witajcie kochane,
Iza odpuść magnez, dziewczyny pisały, że lekarze każą im odstawiać. Ja byczek jestem:tak:mąż ze mną lekko nie ma;-)byki są uparte
Mnie z pół godziny temu taki surczybyk dopadł, że aż mi twarz wykrzywiło...ale po jakiś 2 min minął...nowych nie widać, a myślałam, że to może już:-(na usg środowym bym zaoszczędziła:-D:rofl2::-D

Odpuszczam :-) Mój tata jest Byczkiem i dlatego wolałabym aby moja córka była jednak Bliźniakiem :-) Mama ma zdecydowanie łagodniejszy charakter :p

Ja wybieram się w tym tygodniu na badania, bo w przyszłym mam wizytę u gina. Prócz krwi i moczu mam jeszcze do zrobienia WR, HBsAg i toksoplazmozę.

Do góry