reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dziewczyny wróciłam :-)
A tu :szok: 2 strony nadrabiania od rana - masakra

Kuzynka wychodzi za maż 11 czerwca i dziś rozwoziła kołacz (taka tradycja na śląsku) myśmy też dostali :-) więc już zeżarłam 3 kawałki ;-):-D z kawusią
Kwiatki kupiłam i z teściową zasadziłyśmy do doniczek na ogród co by ładnie było jak mój M. zrobi miejsce na taki pawilon ogrodowy co go teście kupili. A właściwie wyglądało to tak, ze mi wszystko przynieśli (łącznie z małym krzesełkiem, na którym zasiadłam) a ja tylko to posadziłam i podlałam :-)
Ale i tak mam satysfakcje :-)

A teraz za obiad sie biore i w między czasie poczytam co to tyle tego napisałyście

reklama
WŁAŚNIE KWIATY!! Od 3 dni nie podlewałam moich bratków na oknach damn!!! Zaraz zdechną... komplitli zapomniałam o nich !!

Też się za obiada zaraz biorę (a raczej odgrzewam zapiekanke warzywną, którą mężuch mi wczesniej zrobił, żebym to sie nie naprawcowala za bardzo)

Jaaaa Ola ma czkawkę, niecierpię jak Ole ma czkawkę strasznie dziwne to jest uczucie w brzuchu, tym w ogole ostatnio jak mi tak podskakje mam wrażenie jakby miała mi wyskoczyc między nogami zaraz :/

Byłam już na poczcie, wygrzało mnie w aucie, ale na szczęście tylko 2 osoby w kolejce, więc dałam radę

No dziewczyny... już niedługo :) Tym w ogóle mrsmoon oraz Zołza :) Powtórzę się :D ZAZDROSZCZĘ WAM !! !! !!
Doggi im bliżej tym bardziej przerażona jestem czy dam radę, nie urodzić, ale zająć się dzieckiem i nie zrobić mu krzywdy...Zolza to ma dobrze:tak:
marta skąd masz siłę na robienie przetworów???? mnie krótki spacer męczy a co dopiero przy garach stać...podziwiam
Izunia ja się wczoraj zapisałam na środę 18 maja na usg na Agatową właśnie, więc prywatnie prawie od ręki. A na środę bo do mojej gin chciałam. I pani w rejestracji pytała czy na dziś nie chcę. Za to jak czekałam chwilkę ostatnio czyli w marcu to ktoś zapisywał się chyba ze skierowaniem i wolne miejsca były na czerwiec:szok:
Mi też wszystko z rąk leci ale ja się nie schylam tylko kucam, inaczej nie potrafię z tą piłką;-)
Nie spiesz się z tym rozpakowywaniem, raźniej nam razem będzie:tak:
mamusia bardzo sprawnie z tym zusem Ci poszło - aż dziw bierze:szok:
Doggi Ty chyba najbardziej umęczona z nas wszystkich...Ola może Ci wynagrodzi i da odpocząc po porodzie
Agata cieszę się, że u Was powoli wszystko wraca na dobrą drogę:tak:czas najwyższy
Agabre ja z pracy biorę jeszcze coś innego - zaświadczenie że jestem zatrudniona od ... i że ostatnia składka została odprowadzona za miesiąc ... i to też jest 1M ważne. Książeczkę posiałam gdzieś, a RMUA nie chcę, bo co do tego szpitalowi ile zarabiam...nie lubię się afiszować. A teściów masz złotych!!! &&&&&&& za wizytę:tak:
Doggi poproszę przepis na zupkę
Misia wpadam do Ciebie na obiad dziś!!!Zostawisz trochę?
kati ja to kiedyś muszę się z Wami umówić na tym Śląsku, ale pewnie nie wcześniej niż w sierpniu albo wrześniu się wybierzemy

Mrsmoon - sprawnie to raczej nie poszło :-D przecież już w styczniu pieniądze powinnam dostać i od stycznia za każdy miesiąc aż do tej pory a tu dupa blada żadnej kasy na moim koncie z tego tytułu nie dostałam jeszcze, no ale może wreszcie się coś ruszyło bo powoli zaczełam tracić nadzieję ;-)

mrsmoon po tym jak mała fika w brzuchu nie sądzę by była spokojnym i potulnym dzieciątkiem po porodzie... z resztą nie ma genów spokojnych niestety, no chyba ze w dziadków się wda bo jak w rodziców... MAMY PRZERĄBANE !! ;) :p A przepis na zupkę dyniową tak? Wrzuce w wątku kulinarnym ;)

mamusia szczerze nie wyobrażam sobie sytuacji w której czekałabym tyle na pieniądze,które mi sie należą. Czy nie można żądać odsetek za kżddy dzień zwłoki????Co w momencie kiedy byłabyś sama???
Ja nie jestem oszczedna ale gdybym była np.sama i nie dostawała bym przez tyle miesięcy pieniędzy to może do lutego bym jakoś wytrzymała ,ale nie dalej.

Marta co do "ogólnie" telewizji, to kiedyś był reportaż w "Sprawie dla reportera" o takiej rodzince z mojej miejscowości i praktycznie ani połowę prawdy nie powiedzieli a moja teściowa dobrze zna sytuacje i mi ja opowiedziała jak to wygląda. Chcieli z gościa zrobić niewdziecznego, złego ojca, a on tej córce dosłownie "gwiazdke z nieba by ściągnął", ale matka sie obudziła bo alimentów nie dostawała ( a kilka tyś zł piechotą nie chodzi- gość ma dużą firmę międzynarodową). Więc od tego czasu mam małe zaufanie do takich spraw.

Mrsmoon jak mnie irytują takie "babsztyle" ostatnio mnie babka w sklepie nie chciała przepuścić bo ona tylko na chwile. Dodam, ze wryła sie do kolejki przy kasie a ja już miałam zapłacone tylko normalnie nie umiałam przejść ze względu na brzuszek i ona sporych rozmiarów była no i oczywiście płaciła za fajki monetami, a potem się jednak okazało, ze ma za mało i znowu od początku!!!!! ale sie wtedy wkurzyłam...

Anapi, Traschka ja nie zauważyłam żadnych skurczy jeszcze. Czy to źle? czy mam jeszcze czekać? mi został prawie równy m-c
A te spotkania z Misią i położną - super sprawa :-) ja jestem bardzo zadowolona

Agata dobrze, ze wam sie sprawy domowe że tak to nazwe - regulują :-)
Ty dużo leż trzymaj Antosia w środku a będzie dobrze :-) i dużo zdrówka dla Was

Mamusia no to super wieści - gratuluje kasa na pewno sie przyda :-)

Anapi kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

Marta ja w zeszłym roku porobiłam trochę przetworów i jeszcze je zajadamy :-) a w tym roku na pewno zrobie wiecej :-) uwielbiam to

Doggi ty też lubisz przetwory? to ja czekam na przepisy chętnie skorzystam :-)

Zołza ja też mam takie obrzęki dłoni, nogi nawet spoko

Iza o matko - winogrona jasne, ale nie teraz bo potem zgaga jak z tąd do samej Warszawy!!!

Mamusia o to wredna małpa, twoje pieniadze i twoja decyzja, ona niech ewentualnie pokiwa głową i powie, ze ładnie- tyle mam do powiedzenia!

Doris moze podejdź do tego spokojnie, jak wszystko bedzie ok to bym pojechała, a jakby coś było niepokojącego - np. jakieś bóle to zostań w domu

Agabre kciuki zacisniete &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mrsmoon chętnie Cię zapraszam ja uwielbiam odwiedziny :-)

Anapi - jasne że będę za Ciebie trzymać kciuki, mam nadzieję że wszystko pójdzie jak po maśle i też na dniach będziecie mieć swoją kaskę z ZUSu, mi sąd pracy nic nie pomógł powiedział że nic nie może zrobić to nie jego rewir... ale mam nadzieję że w Waszym przypadku będzie inaczej, kciuki zaciśnięte ;-)
No niestety kolejne posiedzenie jest 30.05. My nie z ZUS-u, ale byly szef jest winny mojemu mezowi 3 wyplaty. Ciagle przekladaja posiedzenia i tak juz czekamy 5 miesiecy. :crazy:

reklama
kati83 ja przy pierwszej ciazy nie mialam w sumie zadnych skurczy przepowiadajacych, jak mnie wzielo to od razu na porodowke.

Do góry