reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry!
Wstałam o 8, jak dla mnie to środek nocy. Ale męczą mnie telefony o rana i już nie mogłam zasnąć. Dziś mam wielkie plany gospodarczo-domowe. Jakieś pranie, ukłądanie itp. No i przede wszystkim na 13.45 do lekarza więc proszę o wasze kciuki!

aaga współczuję bólu kęgosłupa i nieprzespanej nocy:( Trzymam kciuki żeby z Julcią poszło sprawnie u lekarza, biedne te nasze maluszki, nie ma jak im wytłumaczyć, że trzeba to przeżyć. Ja mam jedną pielęgniarkę, która tak pobiera krew, że nie czuję kompletnie nic. Juz jej mówiłam, że będę ją odwiedzać z dzieckiem.
Niektóre szpitale wymyślały cegiełki zamiast opłat, w innych trzeba było kupić ubranie ochronne za 200 zł, pełna fantazja. Teraz to niedozwolone i teoretycznie za takie postepowanie mozna pozwać szpital.

Tusen ja raczej nie będę miała wyboru, bo M. rano w pracy więc lekarze zostają dla mnie. Mnie przerażają najbardziej wszystkie sprawy formalne. Że gdzieś trzeba zanieść dokumenty, coś załatwić. Boje się, że czegoś nie zrobię bo nie będę o tym wiedzieć, a u nas od razu mieszają cię z błotem jak nie przyniesiesz jednej kartki albo pieczątki. Nawet nie mam jeszcze lekarza wybranego.

Larvuniu nie byłaś dziś pierwsza! :)

Cinamon haha, przedszkolanka wie jak zachęcić nowych rodziców do przedszkola:)))) Taką opowieść serwować na wstępie! Wiesz, takie rzeczy mogą się zdarzyć wszędzie, w kazdym przedszkolu. Ale jesli pani ci nie pasuje, bo za młoda albo wg ciebie nieodpowiedzialna to zrezygnuj, bo tylko się bedziesz denerwowac.

Zołza pomyslałam tak samo jak ty o tej kobiecie... żal mi jej ale są instytucje, które pomagają. Domy samotnych matek, nie tylko katolickie, fundacje itp. Ja bym prędzej poszła żebrać niż oddałą własne dziecko i to w taki sposób - ogłoszenie na słupie. Dla mnie to patologia. Lepiej nie komentować więcej.
Miłego dnia u Jolci!

Kati super wieści! Gratuluję kupna autka, choć te sprawy z podpisami mnie zawsze doprowadzają do szału. Fajnie, że przyjaciółka w ciąży, maluchy za jakiś czas będą mogły się zająć sobą nawzajem:)

justynka to widzę, że na dziś plany mamy p;odobne bo ja też zabieram się za pranie pościeli. CHoć tobie nie zazdroszczę zbliżającej się przeprowdzki. Ja bym teraz nie dała rady.

katamisz w takim razie obyś dotrzymała do wizyty:) Torba na kółkach to super sprawa, ja nie mam kółek ale mam tragarza więc damy radę!

Misia zazdroszczę ogrodu, dla mnie wyjscie na powietrze to cała wyprawa. Trzeba się ubrać, pomalować i uruchomić autko. Jak ja marzę o domku z ogrodem...

reklama
Oj tak larvunia uwaga na kleszcze!!!
Wczoraj wieczorem byłam u przyjaciółki i jej mamie już drugi raz w tym roku wbił się kleszcz.Pierwszego usunął jakiś czas temu chirurg a teraz coś ją podkusiło i sama sobie zaczęła grzebać...głowa została:-(Teraz się boi iść do lekarza bo pewnie trzeba będzie nacinać:(

zolza z tym czopem to różnie bywa widzisz.Mi wczoraj naprawdę sporo tego odeszło a dodatkowo wczoraj bardzo często bolał mnie brzuch jak na okres.Powiedz czy jak czop odejdzie można współżyć normalnie??Bo ostatnio ktoś mi mówił ,że po odejściu czopa nie powinno się bez prezerwatywy...

tusen ja mam w domu torby ale są nie dość ,że paskudne to jeszcze małe.Musiałabym wziąć dwie...Tak czy siak taka torba na kółeczkach przyda się zawsze jak gdzieś będziemy wyjeżdżać więc stwierdziłam ,że nie będę sobie żałować i kupiłam.W sumie dałam za nią grosze a jest naprawdę fajnie wykonana.Zaraz pokażę Ci na allegro bo ta jest podobna...
http://allegro.pl/torba-na-kolkach-damska-walizka-podrozna-wzory-i1580719932.html

Misialinka ile masz powera w sobie!!Super mieć działeczkę czy ogródek.Zazdroszczę.Ja też tryskam energią do południa bo po południu dętka się ze mnie robi...

Ostatnia edycja:
witajcie porannie - choc to już przecież prawie południe ;-)
słońce daje, że ho ho... idziemy z Krzysiem zaraz na bazarek, więc moze coś skrobnę popołudniu.
co prawda dzielnie przeczytałam co u Was, ale teraz nie odpiszę :(

ściskam Was wszystkie cieplutko!!!

czesc dziewczyny...

u mnie oczywiscie tradycyjnie bez rewelacji... w nocy co godzine się budziłam bo miałam straszne skurcze brzucha strasznie bolało ;/ ale na szczescie tylko raz na godzine były... nie spie w zasadzie od 7 bo kot chodził i darł pyska że chce wyjsc na dwór wiec ja już wstałam zeby go wypuscic to nara z moim spaniem :/ ehhhh...

Co do czopa to z nim jest indywidualna sprawa... można 3 tyg nawet bez niego chodzic zanim poród sie rozchula ii na to liczę u mnie odchodził 2 dni jednego dnia troche i nastepnego drugie troche... i to było jakos w srode albo czwartek... więc mam nadzieje, ze połaze bez niego do poczatku 38tyg zeby nie było 1 tydzień i 3 dni...

Jakie jaja w ogóle... na dziś mam termin :D wg okresu :D :D a wg usg wszyscy lekarze ze 10 czerwca :/ jestem dla nich wielką niewiadomą how come?! :D Ostatnia miesiączka 3 sierpnia,a wg usg wychodzi że dokładnie miesiac później była a jej nie było.. :D :D

Miłego dnia :) U mnie znów ciepło a taras już cały w promieniach słonecznych więc ide grzac się, wczoraj jak leżałam w ciepełku troszku lepiej na brzucha mi było :) Więc dziś powtórzę akcję :)

Trasia te porody rodzinne muszą odbyc się w każdym szpitalu bo taki przepis... ale to jest pewnie jak przepis za NIEPŁACENIE za poród rodzinny.. jest teraz w przepisie, że szpital NIE MOŻE od Ciebie zażądac opłaty za poród rodzinny, a i tak w prawie wszystkich szpitalach biorą za to... tam gdzie ja rodzę w szppitalu im Franciszka Raszei w pozku biorą za to 50 zł ale to się ładnie nazywa 'cegiełka' na rozwój szpitala, za to w szpitalu gdzie pracuje moja ginka nazywaja rzeczy po imieniu i : poród rodzinny= 300 zł... więc porodów rodzinnych zabronic w teorii nie moga a w praktyce co szpital to inne kombinacje..
kati gratuluje autka !! :)
Zołza jak miło jest czytac, że ktoś ma tyle powera :)oddaj tyciu tyciu, plizzzzz :) Miłej a'la parapetówki u Jolci :)

Przepraszam ze nie odpisuje innym dziewczyno, ale w połowie zapomniałam co chciałam pisac <wstydniś>

Nice day gUrlzzzz :)

Katamisz myślę, że nie powinno się współżyc... chodzi o to, że ten czop tworzy się na samym początku ciąży i chroni wnętrze macicy przed bakteriami, wirusami itp... a jak on odchodzi to odchodzi ochrona i trzeba uważac i szczególnie dbac o higienę, żeby żadne paskudztwo sie nie wdarło... tak mi położna mówiła...

Witam Dziewczęta :-)
Ja od 6:30 na nogach. Byłam przed chwilą na badaniach, jutro będę miała wyniki, a w czwartek na wizytę. Jak pomyślę,że znów będę musiała siedzieć 4 godz. w poczekalni, to aż mi się nie chcę tam iść. Zastanawiam się czy nie pojechać tam koło godz. 20-21, ale to też jest ryzyko, bo po 1) będzie 12, czyli po wypłatach, a po 2) tam to nie raz babki siedzą do północy i nie wiem co zrobić :confused:
I muszę się pochwalić: wygrałam z cukrem!!!! :-D Dziękuję Agabre za pomoc. Przebudziłam się w nocy na siku, to coś zjadłam i rano cukier - 92.
Szwagierka od wczoraj w szpitalu, bo termin na 3 maja miała i Kubuś coś się nie chce do nas pchać.
Ja dzisiaj będę miała fajny dzień, bo nie dość,że piękna pogoda, to za chwilę idę do koleżanki, a wieczorem do kina na "Szybkich i wściekłych 5". Także bosko :-)
Trasia, ogromne kciukasy za wizytę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry