reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie brzuszki, wczoraj utknęłam ze sprzątaniem, miało być małe, ale jak się zabrałam, to na błysk wszystko wysprzątałam:tak:a później padłam...też jesteście takie senne? wieczorem padam o 22 a rano o 8-9 wstaję. Oprócz tego drzemka w ciągu dnia. I tak od tygodnia mam...
Ivona ja zamiast białego sera dodaję do szpinaku mascarpone, wychodzi taki pyyyyyyyszny kremowy sos
katamisz super, że wyjazd udany, taki odpoczynek na pewno dobrze Ci zrobił
Ironia Ty w dupsko dostaniesz jak będziesz biegać ze szmatą i sprzątać zamiast leżeć!!!
trasia ale Twój mąż ma fajnie, mój dziś kibluje, no ale korporacje rządzą się swoimi prawami...
Ja również przyłączam się do świątecznych życzeń Zołzy, a oprócz tego życzę nam wszystkim abyśmy szczęśliwie dotrwały(my i nasze maleństwa) spakowane do terminu porodu:tak:

reklama
moon - no co ty Misie trzeba zlać a nie mnie :) miała lezec a już kilka razy pisała o sprzataniu :-) ja odkurzyłam domek a szmacenie u mnie wygladało tak że przyczepiłam sobie szmate do buta i ztarlam to co by odkurzacz nie zdjął a potem odkurzaczem z polerką hiih :)

ojej, Ironia, sorry jakoś nie doczytałam, ja ostatnio chodzę nieprzytomna jakaś... To Ty zlej ja ode mnie;-)
ostatnio czytałam, że kobiecie pod koniec ciąży kurczą się komórki mózgowe...chyba to mam;-)ale po ciąży ponoć wszystko do normy wraca - na szczęście...

Obudziłam się rano i po tym przemeblowaniu czuję się jak w zupełnie innym domu! Ale fajnie:) Zabieram się za porządki, oczywiście spokojnie i powoli z przerwami:) Przed chwilą M. napisał sms, że przyszedł do niego szef i mówi: "Idź se k...wa do domu tylko niech ci ktoś o tej 15 kartę odbije":) Heh, on to ma fajną pracę. Dostał gratisowy dzień wolny i zaraz będzie w domku.

Fajny szef :-D Mój K. dziś wychodzi trochę wcześniej z pracy, ale nie aż tak ;-)

I znam to uczucie pobudki po przemeblowaniu - fajne :-)

Mrsmoon, mnie się komórki mózgowe dawno skurczyły, tak w drugim trymestrze :-p Mam nadzieję, że niedługo się rozkurczą ;-)

Poprasowałam sobie, robię chwilę przerwy i idę na bazarek zobaczyć, czy mają farbki do jajek. Potem gotuję warzywka na sałatkę. A potem to się jeszcze zastanowię ;-)

Dzień dobry:-)
Ja wczoraj chyba trochę przesadziłam ze sprzątaniem bo kręgosłup w nocy dał mi popalić i jeszcze śniły mi się pająki, przebudzałam się i nadal je widziałam i budziłam z krzykiem mojego Darka. (Jestem arachnofobiczką:wściekła/y:) Dziś jestem nie wyspana, ale mężuś wcześniej z pracy wraca więc go zaprzęgnę do roboty;-)
Może mnie nie być do wtorku więc życzę Wam wszystkim:
Radosnych świąt Zmartwychwstania Pańskiego oraz Błogosławieństwa Bożego.
Niech Zmartwychwstały Chrystus obudzi w nas to, co uśpione, ożywi to, co jeszcze martwe i niech światło Jego słowa prowadzi nas przez życie w radości i pokoju.

Buziaki dziewczyny trzymajmy się w dwupakach i trójpakach jak najdłużej:-)

hej Dziewczyny!!!

Słuchajcie mam pytanie... Nie czuje kopniaków Młodego od wczoraj... Czuje jak się tak delikatnie rusza... pływa sobie... ale zero kopniaków. A ON jest taki ruchliwy... Zaczynam się bardzo schizować...

Chyba pojadę na IP, musze wziąć ze sobą legitmacje i książeczkę ciąży?

Doradźcie mi coś... bo oszaleje!!!

zjedz cos slodkiego kochana... jak do wieczora nic nie poczujesz to lec pewnie, bedziesz pewniejsza...
co wziasc to ja nie pamietam chyba bralam wszystko jak lecialam do szpitala, i ksiazeczke zdrowia, i ubezp. i ciazowa...

Hej Kochane Brzucholinki! Pogoda cudna aż się chce żyć...tylko jak ja spojrzę na moje stopy to wyć mi się chce...są okropne....papuciowate...no ale cóż widocznie tak już musi być...u mnie w domku błysk...i od dzisiaj już leżę i nic nie robię...obiecuję... (dzięki za troskę) :p... ale warto było...w nowej łazience jeszcze kosmetyczne poprawki i duperele dokończyć...więc po świętach wrzuce fotki jak wyszła...więc teraz zostało odpoczywanie i czekanie na rozpakowanie....obiadek się gotuje...dzisiaj kalafior, mizeria i ziemniaczki z koperkiem...napewno jeszcze do Was zajrzę

a ja poszlam sprzatac na balkonie i kurde chyba uczulona na cos jestem :baffled:
a bylam na jad osy tylko uczulona...
cos nie tak, oczy swedza i kicham i smaram na zmiane :baffled:

reklama
Witam wszystkie panie. U mnie też pogoda rewelacyjna. Idę do przedszkola po moja chrześnicę a potem na plac zabaw to trochę posiedzę na słoneczku jak mała będzie szaleć.
Wieczorem jadę juz do rodziców więc jutro od rana zaczynam pieczenie i pomoc w przygotowaniach.
Dagamit Zolza Dubeltówka wam również zdrowych i pogodnych świąt Wielkanocnych,
obfitości na świątecznym stole, smacznego jajka oraz wiosennego nastroju
w rodzinnym gronie.

Doggi a ty jak tam się dzisiaj czujesz

Agatka mój dzidziol też wczoraj mało ruchliwy był i tak jak pisałam czułam tylko pływanie. Pod wieczór trochę się rozkręcił ale i tak mało. Dzisiaj zjadłam parę słodkich chrupków i dał mocny znak o sobie. Najlepiej słodkie i poczekać albo trochę go pobudzić pukaniem w brzuszek

Ostatnia edycja:
Do góry