reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam i ja wszystkie nieśpiące już Mamusie :-)
Mi na szczęście bardzo często udaje się przespać całą noc, ale muszę iść spać tak koło 23. Ale za to regularni wstaje o 6:30 jak Sz. wychodzi do pracy. Zdarza mi się obudzić w nocy - jest to najczęściej koło 2 i leżę wtedy do 4, ale to bardzo rzadko. Tymek wtedy szaleje :-)

reklama
Hej Brzucholki! U mnie nocka o dziwo ok...ale nie chwalę dnia przed zachodem słonca...jak się to mówi...dzisiaj będę z doskoku, biore się za porządki...co do tych nowych przepisów okołoporodowych, które weszły od dnia 7 kwietnia...dużo się zmieniło, fakt jest taki że dopiero wchodzi to w życiu...ale co mnie najbardziej zainteresowało, to to że ja moge sobie wybrać pozycję w której chce rodzić...chodzi tu o pozycje wertykalne czyli pionowe, co sprawia że poród przebiega szybciej i łagodniej...więc w tej kwestii będę walczyć o swoje i w szpitalu się nie dam...mam do tego prawo a położne muszą respektować moją wolę...oczywiścei jest to możliwe wtedy i zakładam że tak będzie, że poród będzie przebiegał prawidłowo...to tak w skrócie

mnie też czasem aż Tymek obudzi tak mocno w mamusi skacze łobuziak jeden, nie da się wtedy zasnąć jak bączek tak lata po całym brzuszku :-):-):-) ja to się budzę jak mój do pracy wstaje czyli o 6, a mimo że teraz siedzę u rodziców w Malborku a mój w Tczewie (bo do pracy) i liczyłam że se pośpię dobrze to i tak już dalej spać nie mogłam bo Tymcio się już obudził :-)

heja :)

wczoraj po wizycie i gina byłam tak padnięta że od razu poszlam w kimono...zaraz napisze na wizytowym wątku co tam u benia :)

agaa- 3maj sie dużo siły życze :(
justynka - bedzie dobrze, 3mam kciuki żeby szybko posżło z tymi kredytami
misia
- a ty nie miałaś odpoczywać przypadkiem? a ty tu jakieś lodówki czyścisz? :dry:

ghrr...sprawdzam konto dalej kur...wa kasy nie ma....no...ja pierd.....uj dupa cycki normalnie :angry: aa szkoda sie denerwowac pierd...le nie robie....:angry:

dzień dobry!
Trochę dziś mam spraw do załatwienia ale wizja wolnego od jutra jest wspaniała! Powiem wam, że póki pracowałąm chciałam urodzić jak najwcześniej, nie mogłam się doczekać tego momentu. A odkąd wiem, że teraz mogę wreszcoe odpocząć nie chcę aby to było już! Tyle jeszcze do zrobienia...
Zjadłam sobie pyszne musli z jogurtem, ostatnio to moje ulubione śniadanko.

Setana ja dzisiaj też obudziłam się o 4 (zasnełam o 1) i nie mogłam dalej spać. ALe pomęczyłam się godzinę i w końcu zasnęłam. Nie mogę się poddać po takim przebudzeniu bo 3godziny snu przez kilka dni sprawiłoby, że mogłabym zemdleć idąc po schodach.
Brzuszek już dobrze, myślę, że to była jednorazowa akcja. Bardziej mnie martwi ciśnienie, które od kilku dni mam podwyższone. Lekarka mówiła wczoraj, że jeśli będzie się tak utrzymywać przez cały czas to za trzy tygodnie juz podeśle mnie na oddział. A je nie chcę:( Przecież dopiero co mam wolne cholercia:(

mamusia witaj:) Ja tylko raz dostałam takiego kopniaka że się obudziłam i aż podskoczyłam! POza tym Marysia to bardzo spokojne dziecko:)

justynka ty będziesz tacie firanki zdejmować?? To chyba jakiś żart! Nie powinno być na odwrót??

aaga strasznie przykre co piszesz o babci... to jakaś nagła sytuacja czy od dłuższego czasu babcia się źle czuje?

Doris mi w przewaleniu się na drugi bok najbardziej dokuczają biodra. Ten kręgosłup na szczęście mnie oszczędza, a tak się bałąm na pcozątku ciąży, że moją dyskopatią nie będę sie mogła ruszyć!

asinka, aneczka witajcie!

Misialina a mi wydawało się, że niedawno pisałaś, że porządku wreszcie skończone. Ty cały czas sprzątasz!

agatka u nas za to jakoś szaro. A zapowiadali bezchmurne niebo...

Ironia na przelew może trzeba troszkę poczekać, co? I nie rób dalej tego co masz robić aż nie dostaniesz kasy.

reklama
Witaj Trasia :-)
To coś mało spałaś :-( Ja wstaję o 6 kompletnie wyspana. A to jakie masz to ciśnienie obecnie, bo ja też mam problemy z ciśnieniem?? I widzę,że mamy podobne gusta śniadaniowe :-) od jakichś 2 tyg. na śniadaniem jadam musli z jogurtem naturalnym :-) Kupuję w lidlu dużą paczkę za niecałe 3 zł o smaku truskawki z czekoladą... mniam :-p
No i faktycznie u nas szaro :dry: a miało być tak słonecznie...

Do góry