reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Ale na polku super pogoda chyba z ponad godzine siedziałam i czytałam książke oczywiście z przerwami żeby sie nie przegrzać, wielbiam wiosnę w takiej postaci!
M też juz w drodzę do domku więc pewnie coś porobimy w domku, zupka ugotowana, pranie się suszy.
Justynka- kurcze szkoda z tym kredytem mam nadzieję że da się to odkręcić może wystarczy wycenę zmienić :/ ale wiem że tak czy tak to się teraz przeciągnie :-(, Trzymma &&&& za jak naszybsze pozytywne rozwiazanie tej sprawy !!

TRASIA Co do spania to jak miałam problemy to pomagała mi mięta w postaci herbaty wypita wieczorkiem która kojąco wpływa na organizm.

reklama
Dziewczyny ja tylko na chwilę, dopiero co wróciłam z IP a pojechałam tam o 9 rano bo strasznie kręciło mi się w głowie, nie mogłam złapać równowagi i wymiotowałam:-(W szpitalu zrobili mi wszystkie badania krew, mocz i glukozę i okazało się, że mam silną anemię, niedobór hemoglobiny i podejrzenie cukrzycy ciążowej. W środę mam mieć test na tolerancję glukozy i się okaże. Czuję się fatalnie jakbym była pijana w głowie się kręci i nawet żeby do kibla dojść muszę się kogoś trzymac bo się wywracam.

Nie wiecie co powinnam zrobić, żeby już mi się nie kręciło w głowie, co jeść a czego nie i jeżeli okaże się, że mam tą cukrzycę to będę musiała mieć jakąś dietę? Wkurzyłam sie normalnie.....:wściekła/y:

Witajcie dziewczyny
Ja dopiero teraz wróciłam z maratonu: spotkanie z położną i Misialiną, pieczenie u od rodziców i zrobienie obiadu i .... padam z nóg.....

Wczorajsze spotkanie było super udane,:-) Traschka pisała że ona niby taka wielka! chyba jak sobie stanie obok kobitki która nie jest w ciąży to na pewno. Pięknie i promiennie wyglądała, a Aaga taka sympatyczna chudzinka, ze tylko brzuszek jej odstaje, ja bym nigdy nie powiedziała, ze ona będzie mieć bliźniaki! I oczywiście też bardzo ładna kobitka :-)
Zdjęcia dzis wieczorkiem Wam wyślę dziewczyny :-)
A taraz ja sie idę zdrzemnąć

Dubeltówka - jak po wypiciu glukozy po 2 h będziesz miała powyżej 140 to będzie oznaczać że masz za wysoki cukier i dostaniesz skierowanie do diabetologa na dietkę, dziwie się że wcześniej nie miałaś glukozy robionej hmm,
biedna jesteś, naprawdę Ci współczuję, będziesz musiała na bank brać żelazo i dodatkowe witaminki ale zobaczysz wszystko będzie dobrze (ja też miałam słabe wyniki i podejrzewali anemie ale po witaminkach i żelazie wszystko wróciło do normy) głowa do góry będzie dobrze

Witam wszystkie pani

W końcu udało mi sie nadrobić moją weekendową nieobecność ale cos mnie spanko łamie więc raczej nie napiszę na razie zbyt wiele. Idę trochę odpocząć i potem postaram się zaglądnąć więc na razie papatki

Mamusia wcześniej nie miałam bo Irolskie półgłówki stwierdzili, że skoro w pierwszej ciąży było ok to w tej też będzie:wściekła/y:Dziś mi robili glukometrem i norma przed posiłkiem jest 4-7 przed posiłkiem a ja miałam 9:eek: Jestem zdezorientowana bo nic mi za bardzo nie chcieli powiedzieć........W środę się okaże:sorry:

Dubeltówka - w kwestii glukometru to Ci nie pomogę bo nie miałam nim w ciąży badań, robiono mi tylko wyniki na krew i pobierali mi po wypiciu 75g glukozy i po 2 h miałam 69 gdzie norma to poniżej 140, nie wiem jak jest przy mniejszej dawce glukozy, zobaczysz wszystko będzie dobrze, nasze kciuki robią cuda a ja już trzymam kciuki za Twoje środowe badania &&&&&&&

czesc

poczytam wieczorkiem co u Was...
ja wrocilam z g-wa wlasnie... Bylismy u lekarza z mlodym, u tesciowej na obiedzie i czas zlecial.
Mlody lekko przeziebiony "tylko". Obylo sie bez antybiotyku JUUUUUPIII ;-) Lekko czerwone gardlo ma i katarek, ktory mu w sumie znika juz. Kaszle jeszcze, ale mniej, doktorka powiedziala ze zdrowieje... Wypisalismy tez wniosek do sanatarium :tak: nad morze... moze sie uda. Mlody choruje od listopada non stop, moze to pomoze. Ok miesiaca sie czeka na odp. zobaczymy jak to bedzie, gdzie i za ile ;-)
Mnie tez zbadala doktorowa... tez niby zdrowieje...

to tyle, wiecej pozniej ;-) POZDRAWIAM!

reklama
Do góry