reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Trasia...cieszę się że wszystko się udało...uwielbiam słuchać lub czytać ludzi którzy o swojej pracy opowiadają z pasją...najważniejsze jest to że Kochasz swoją pracę...ja też tak mam i uważam to za wielkie szczęście

No dziewuszki muszę się pochwalić...Benjamin zajął 8 miejsce na 136 chłopców ze swojego rocznika w stylu grzbietowym na 50 m...poprawiając tym samym swój rekord życiowy z 47 s. na 42s....czekam na dalsze realcje...mój Zuch chłopak...jakby nie było Wasze kciuki jak zwykle pomagają :*

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, o nauczyciela też chciałam zapytać :) Powiedz mi jeszcze, DO jakiego wieku stosuje się tą metodę?
Do pracy z takimi maluchami trzeba mieć naprawdę i zapał i predyspozycje - nie każdy to potrafi, także jak naprawdę chylę czoła :)

Ja tez chciałabym Cię poznać, jesteś takim dobrym duchem czerwcówek :)

CZesc kochane
chcialam sie tylko przywitac wiec dzien dobry:-). Dzis jedziemy do znajomych do Bielska, a mnostwo rzeczy jeszcze mam do zrobienia i jestem w niedoczasie, ale musialam sprawdzic co u was
Doris biedna mamcia, oby szybko wrociła do zdrowia.
Traschka super ze koncert sie udał, widac ze lubisz to co robisz, nia ma to jak miec pasjonującą prace. Gratuluje:tak:

Zebrra pytając o to DO jakiego wieku chodzi ci o moment rozpoczęcia czy o dalszy rozwój? Metoda sama w sobie jako moment rozpoczęcia gry najlepiej sprawdza się u dzieci do ok. 6, 7 roku życia. Ja zaczynam też ze starszymi, niektórzy gimnazjaliści chcą zacząć grać i nie widzę w tym problemu, jednak sama nauka przebiega już zupełnie inaczej. Wtedy tylko opieram się na programie MS ale robimy zupełnie inne rzeczy.
Natomiast jeśli chodzi o dalszy rozwój, to nie ma żadnego ograniczenia. Program MS zawiera na końcu koncert skrzypcowe Mozarta, które ja grałam na swoim dyplomie na zakończenie studiów. Tylko wtedy program MS jest niejako fundamentem, a robi się masę innych rzeczy spoza programu. Obecnie w Polsce i na świecie na żadną akademię muzcyczną nie jest wymagane ukończenie szkoły muzycznej. Po prostu trzeba zaprezentować się na odpowiednim poziomie. Moim marzeniem jest stworzenie rozwiniętej szkoły, w której będę też prowadzić dodatkowe zajęcia z teorii, aby ci którzy myślą o graniu na poważnie nie czuli się pokrzywdzeni z powodu braku tych zajęć, które są w szkołach.
No i znów się rozpisałam... niech ktoś mnie powstrzymuje!!!

No właśnie, chodziło mi o rozpoczęcie nauki, pytam głównie dlatego, że Wika bardzo by chciała grać... Muszę się rozejrzeć, ok roku temu, kiedy szukałam gdzieś tutaj w okolicach, nie znalazłam żadnego nauczyciela, ale może jednak jest ktoś....

Zebrra mogę ci podać namiary na nauczycieli z Warszawy, nie wiem jednak czy oni uczą też starsze dzieci. Myślę, że w wieku Wiki niekoniecznie musi to być nauczyciel Suzuki, równie dobrze może to być dobry nauczyciel metody tradycyjnej. Zapytam znajmoych z W-wy kogo polecą. A za 3 lata zapraszam z Bartusiem:) Dziś moje trzylatki pięknie zagrały na koncercie swoją pierwszą piosenkę:)

Misia wielkie gratulacje!!! To naprawdę fantastyczny wynik! Zdolnego masz syna:)

trasia gratulacje!!! jesteś niesamowita z tym haftowaniem, ja bym chyba odpuściła...cieszę się, że koncert udany, a Ty szczęśliwa, wreszcie będziesz mogła odetchnąć:tak:Dzisiejsze popołudnie i niedzielę wykorzystaj dla siebie, jedz lody, odpoczywaj i absolutnie nic nie rób!!!musisz zregenerować siły po tych dwóch dniach roboty. Sama bym do Ciebie zapisała swoją młodą, gdyby nie odległość. No, ale może do czasu jak młoda podrośnie otworzysz filię swojej szkoły w Wawie????:tak:
Misia niesamowity ten Twój syn!!! Gratulacje dla Benjamina!!!
Aestima, trasia, tusen i inne posiadaczki X-landerów i fotelików Maxi Cosi wyprałam w pralce wnętrzności z gondoli(wyciółkę i materac z wózka), z fotelika wkładkę z wałeczkiem i otulaczki na pasy 30 stopni, program delikatne - ok 30 min, wirowanie 600, podwójne płukanie w loveli. Po praniu nic się nie zniszczyło ani nie zdeformowało, więc możecie śmiało prać. Schnie migusiem:tak:Nie wiem tylko jak zdjąć główną tapicerkę z fotelika - tzn. dochodzę do momentu, kiedy trzeba jakoś wypiąć tapicerkę z pasa do szybkiej regulacji i nie wiem co dalej, może któraś zdejmowała?

witajcie brzuszki
dzisiaj spalam jak zabita i to jak długo, spalam do 14 :szok: ale teraz jestem zregenerowana jak nie wiem :-D poczytam sobie co naskrobałyście i zaraz dołączam do rozmowy, aha na 17 jestem umówiona na oglądanie wózka 3w1 z ogłoszenia, na zdjęciu wygląda super zobaczymy jak na żywo

reklama
Ja melduję,że okna umyte ( w końcu :-) ). Oczywiście, nie ja myłam, tylko mój Sz. więc spokojnie :-) Aż od razu się lepiej czuję...A tak to, piękna pogoda i chyba się wybierzemy w odwiedziny do mojej ciotki...
Traschka, gratuluję udanego koncertu i chęci do pieczenia ciast :-p
Miłego dnia wszystkim Mamuśką :*:*

Do góry