reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Hello :-)

Papa Zołza, miłych zajęć:) Czekamy jutro na relację jak to jest z tą kąpielą:)

Pielęgniarka ze szkoły rodzenia, mimo że dwa razy starsza ode mnie, kąpie dzieci tak, jak ja ;-)

ja zaczelam smoczek podawac jakis tydzien po porodzie i z niczym nie mialam zadnych poblemow, uzywalam wlasnie jak wiedzialam ze mala jest najedzona a chce sobie po prostu possac

Martuś, to gratki, bo wiele młodych mam panikuje i nie potrafi rozpoznać, kiedy dziecko czego się domaga. A ja zamierzam właśnie tak, jak Ty robić :)

Larvuniu, super, że zdrowiejecie! Nareszcie! Oby na dłużej teraz!

Blusia, he he, w takim razie życzę, żeby córeczka w razie czego zakumała szybciej ;-)

Aaga, bo to właśnie wszystko zależy od dziecka! Ja też już do szpitala biorę smoka, bo nie wiem, jaki będzie ten mój mały urwis pod tym względem. A ja muszę się wyspać :-p ;-)

Kati, cudne dziełka! :-)

Trasia, ale jak CI się tak wszyscy zwalili wczoraj, to będziesz miała teraz przez jakiś czas spokój! :happy2: Oby...

Zołza - mogę dać Ci powozić wózeczek :tak::biggrin2:

Hi hi, dzięęęki! :-D

Narzekacie na pogodę - a my akurat wczoraj, jak nie mieliśmy auta, w taką pogodę musieliśmy autobusami jechać na sr. Na szczęście, do domku podrzucili nas znajomi z sr - fajna para, która mieszka niedaleko. Mają termin na 27 czerwca :-)

Andariel, jejku, trzymam kciukasy, żeby młody się uspokoił! Trochę za wcześnie na poród, niech się ogarnie!
A nas wczoraj pielęgniarka z sr uczulała, żebyśmy darowały sobie sprzątanie przed Świętami, bo dziewczyny szaleją i oddział ma teraz pełne obłożenie - laski w 33-36tc. Bo szalały ze sprzątaniem... Lepiej zrobić mniej i poczekać z porodem, niż przegiąć i rodzić wcześniaki.
Mam nadzieję, że Ty nie przeginasz kochana! Ale jak coś nie czekajcie i jedźcie do szpitala - nie ma co. Choć mam nadzieję, że jednak nie będzie takiej potrzeby!

Misia, odpoczywaj i wcinaj brzoskwinki! :happy2:

AgatekR, ja większość rzeczy kupiłam przez internet - najciężej było się przemóc pierwszy raz, ale potem poszło już z górki. Powodzenia! :happy2:

reklama
Zołzik, hej, wiesz ja temat kąpieli na SR miałam podany bardzo pobieżnie... więc rozumiem, że w razie co, to do Ciebie na korepetycje mogę wpaść?

Hej Zołza...kurde dobrze że mnie ostrzegłaś z tym sprzątaniem...ja już bym poszalała ale mężulek mnie skutecznie strofuje...a za 2 tyg będzie łazienka zrobiona to dopiero będzie burdel w domu, okna itp...mam nadzieje że damy radę

Andariel...to się musiałaś najeść strachu...ja wczoraj jak kładłam się do łóżka to też miałam 2 mocne bolące skurcze ale zaraz potem przeszło, więc wiem co mogłas czuć

Andariel - kciukasy. moze jeszcze jeszcze mal;uch podpłynie.. i zainstaluj sobie stołek w kuchni!
Silva - miłych pogaduch :)
kati - cudenka...
ironia - fajny wykaz :) a z tymi Szymonami to się zgadzam - bo u naszych znajomych mamy już 2 Szymonów :)

A ja z tym smoczkiem to nie wiem.. widziałam tylko, ze praktycznie 90% zdjęc bliźniaków ma już smoki w szpitalu

Silva, u nas świetnie został ten temat przedstawiony. Najpierw teoria, później pokazówka, a potem każdy tatuś po kolei mył fantoma [pokażę Wam mojego męża ;-)], a na stoliku obok, pod okiem żony przewijanko było. Rewelacja, naprawdę. No a ja noworodki kąpię już ładnych parę lat, więc jak coś to się polecam ;-)
Mój Kudłaty świetnie sobie poradził - mimo zdenerwowania, bardzo pewnie trzymał lalkę - spokojnie może kąpać Edgarka :-D

STP66512.jpgSTP66519.jpgSTP66516.jpg

Misia, u mnie K. będzie mył okna - nie ma innej opcji! A sobie sprzątanko rozkładam na raty, jak zawsze ;-)

Hej kochane:) U mnie też skurczowa noc, ale nie wiem po czym... za bardzo się nie wysilam i mały wysoko kopie, więc chyba jakoś to będzie. Myślę ,że coraz więcej takich nocy przed nami... w pachwinach to mam takie bóle, ze nie mogę podnieść nogi do góry- masakra.

Andariel- trzymaj się i dzisiaj odpoczywaj, mi takie skurcze zdarzają się co jakiś czas, ale jeśli u Ciebie pojawiły się nagle to chyba lepiej żebyś łyknęła nospę i poleżała. A jak się powtórzy, to tak jak mówisz- dla świętego spokoju na ip.

Agatka- mi też ciężko było zacząć zakupy przez neta, ale przekonałam się! Pierwsze co zamówiłam to kocyk i ręczniczek:))

Lecę wstawić schab na obiad, będę jeszcze zaglądać do Was:*

Hej dziewczynki! Ale wietrzycho znowu u nas. Nocka jakaś kiepska, miejsca nie mogłam sobie znaleźć:-( Wczoraj w sr uczyłyśmy się oddychać przeponą, toż to jakaś masakra:szok: Jak dla mnie to była męczarnia a nie oddychanie, ale babka mówiła, że przy porodzie takie oddychanie sprawdza się wyśmienicie i mamy ćwiczyć w domu 2 razy dziennie.
Dobra, a teraz lecę poczytać co u Was :-)

reklama
Kuma, my też mieliśmy przeponowe i okazuje się, ze ja tylko przeponą oddycham. dziwne...

Zołza, super fotki:)) nasi panowie ostatnio uczyli się jak podawać żonie dziecko do piersi (gdyby była zbyt zmęczona żeby wstac) i w ogóle jak nosić, trzymać noworodka. Kąpiel za tydzień:)

Do góry