reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hello :-)

Papa Zołza, miłych zajęć:) Czekamy jutro na relację jak to jest z tą kąpielą:)

Pielęgniarka ze szkoły rodzenia, mimo że dwa razy starsza ode mnie, kąpie dzieci tak, jak ja ;-)

ja zaczelam smoczek podawac jakis tydzien po porodzie i z niczym nie mialam zadnych poblemow, uzywalam wlasnie jak wiedzialam ze mala jest najedzona a chce sobie po prostu possac

Martuś, to gratki, bo wiele młodych mam panikuje i nie potrafi rozpoznać, kiedy dziecko czego się domaga. A ja zamierzam właśnie tak, jak Ty robić :)

Larvuniu, super, że zdrowiejecie! Nareszcie! Oby na dłużej teraz!

Blusia, he he, w takim razie życzę, żeby córeczka w razie czego zakumała szybciej ;-)

Aaga, bo to właśnie wszystko zależy od dziecka! Ja też już do szpitala biorę smoka, bo nie wiem, jaki będzie ten mój mały urwis pod tym względem. A ja muszę się wyspać :-p ;-)

Kati, cudne dziełka! :-)

Trasia, ale jak CI się tak wszyscy zwalili wczoraj, to będziesz miała teraz przez jakiś czas spokój! :happy2: Oby...

Zołza - mogę dać Ci powozić wózeczek :tak::biggrin2:

Hi hi, dzięęęki! :-D

Narzekacie na pogodę - a my akurat wczoraj, jak nie mieliśmy auta, w taką pogodę musieliśmy autobusami jechać na sr. Na szczęście, do domku podrzucili nas znajomi z sr - fajna para, która mieszka niedaleko. Mają termin na 27 czerwca :-)

Andariel, jejku, trzymam kciukasy, żeby młody się uspokoił! Trochę za wcześnie na poród, niech się ogarnie!
A nas wczoraj pielęgniarka z sr uczulała, żebyśmy darowały sobie sprzątanie przed Świętami, bo dziewczyny szaleją i oddział ma teraz pełne obłożenie - laski w 33-36tc. Bo szalały ze sprzątaniem... Lepiej zrobić mniej i poczekać z porodem, niż przegiąć i rodzić wcześniaki.
Mam nadzieję, że Ty nie przeginasz kochana! Ale jak coś nie czekajcie i jedźcie do szpitala - nie ma co. Choć mam nadzieję, że jednak nie będzie takiej potrzeby!

Misia, odpoczywaj i wcinaj brzoskwinki! :happy2:

AgatekR, ja większość rzeczy kupiłam przez internet - najciężej było się przemóc pierwszy raz, ale potem poszło już z górki. Powodzenia! :happy2:

reklama
Zołzik, hej, wiesz ja temat kąpieli na SR miałam podany bardzo pobieżnie... więc rozumiem, że w razie co, to do Ciebie na korepetycje mogę wpaść?

Hej Zołza...kurde dobrze że mnie ostrzegłaś z tym sprzątaniem...ja już bym poszalała ale mężulek mnie skutecznie strofuje...a za 2 tyg będzie łazienka zrobiona to dopiero będzie burdel w domu, okna itp...mam nadzieje że damy radę

Andariel...to się musiałaś najeść strachu...ja wczoraj jak kładłam się do łóżka to też miałam 2 mocne bolące skurcze ale zaraz potem przeszło, więc wiem co mogłas czuć

Andariel - kciukasy. moze jeszcze jeszcze mal;uch podpłynie.. i zainstaluj sobie stołek w kuchni!
Silva - miłych pogaduch :)
kati - cudenka...
ironia - fajny wykaz :) a z tymi Szymonami to się zgadzam - bo u naszych znajomych mamy już 2 Szymonów :)

A ja z tym smoczkiem to nie wiem.. widziałam tylko, ze praktycznie 90% zdjęc bliźniaków ma już smoki w szpitalu

Silva, u nas świetnie został ten temat przedstawiony. Najpierw teoria, później pokazówka, a potem każdy tatuś po kolei mył fantoma [pokażę Wam mojego męża ;-)], a na stoliku obok, pod okiem żony przewijanko było. Rewelacja, naprawdę. No a ja noworodki kąpię już ładnych parę lat, więc jak coś to się polecam ;-)
Mój Kudłaty świetnie sobie poradził - mimo zdenerwowania, bardzo pewnie trzymał lalkę - spokojnie może kąpać Edgarka :-D

STP66512.jpgSTP66519.jpgSTP66516.jpg

Misia, u mnie K. będzie mył okna - nie ma innej opcji! A sobie sprzątanko rozkładam na raty, jak zawsze ;-)

Hej kochane:) U mnie też skurczowa noc, ale nie wiem po czym... za bardzo się nie wysilam i mały wysoko kopie, więc chyba jakoś to będzie. Myślę ,że coraz więcej takich nocy przed nami... w pachwinach to mam takie bóle, ze nie mogę podnieść nogi do góry- masakra.

Andariel- trzymaj się i dzisiaj odpoczywaj, mi takie skurcze zdarzają się co jakiś czas, ale jeśli u Ciebie pojawiły się nagle to chyba lepiej żebyś łyknęła nospę i poleżała. A jak się powtórzy, to tak jak mówisz- dla świętego spokoju na ip.

Agatka- mi też ciężko było zacząć zakupy przez neta, ale przekonałam się! Pierwsze co zamówiłam to kocyk i ręczniczek:))

Lecę wstawić schab na obiad, będę jeszcze zaglądać do Was:*

Hej dziewczynki! Ale wietrzycho znowu u nas. Nocka jakaś kiepska, miejsca nie mogłam sobie znaleźć:-( Wczoraj w sr uczyłyśmy się oddychać przeponą, toż to jakaś masakra:szok: Jak dla mnie to była męczarnia a nie oddychanie, ale babka mówiła, że przy porodzie takie oddychanie sprawdza się wyśmienicie i mamy ćwiczyć w domu 2 razy dziennie.
Dobra, a teraz lecę poczytać co u Was :-)

reklama
Kuma, my też mieliśmy przeponowe i okazuje się, ze ja tylko przeponą oddycham. dziwne...

Zołza, super fotki:)) nasi panowie ostatnio uczyli się jak podawać żonie dziecko do piersi (gdyby była zbyt zmęczona żeby wstac) i w ogóle jak nosić, trzymać noworodka. Kąpiel za tydzień:)

Do góry