tez mialam ta "przyjemnosc" bycia w tym szpitalu. ale to juz bylo dawno temu. Jako dziesieciolatka mialam bardzo powazny wypadek i dzieki Bogu udało sie ze rodzice załatwili mi tam miejsce to mnie tam poskładali i moge teraz chodzic na dwóch nogach. gdybym tam nie trafila to nie wiem jak by sie to skonczyło
Co do służby zdrowia muszę stanąć w obronie zwykłych lekarzy i służb medycznych. To nie ich wina, że kontrakty z NFZ są takie a nie inne i nie ma pieniędzy na zatrudnienie dodatkowych pracowników. Mam znajomych pracujących w szpitalach czy poradniach, którzy do domu wracają padnięci, nie mają siły, żeby zająć się czymkolwiek. Ciągle biegają od pacjenta do pacjenta, a do tego i tak obrywa im się, że czegoś na czas nie zrobili. To nie konkretny szpital czy lekarz (chociaż zdarzają się wyjątki) są źli, to system jest chory i nawet najlepszy pracownik nie jest w stanie tego zmienić.
Co do lekarzy widaomo, ze sa rózni... jak w kazdym zawodzie. Nie mozna powiedziec ze wszyscy sa zli i licza na łapówki
to samo dotyczy innych zawodów, np. urzędników, piszę z własnego doświadczenia, ustawy i system jest chory. A urzędnik urzędnikowi nierówny, niektórzy pracują dla ludzi a niektórzy dla przepisów - niestety!
I tutaj tez sie zgodze i to tez z wlasnego, urzzedniczego doswaidczenia
To poradźcie dziewuszki co w takim razie spakować? Ja mam trochę spakowaną (stoi w przedpokoju i czeka) spakowałam: ręcznik, koszulę, klapki, zel pod prysznic, szampon, chusteczki do hiegieny intymnej, skarpetki, majtki, zwykłe wkładki (bardziej myślałam o ewentualności trafienia na patologię ciąży niż o porodzie...), balsam, pastę i szczoteczkę ewentualnie dopakuję w ost. chwili, dokumenty też- co dalej?
Polecam jeszcze wziasc reczniki jednorazowe, do osuszania krocza bo niestety ale krew leci dosc mocno wiec po jednym uzyciu normalny recznik bedzie juz nie do uzytku.
położna mówiła, że brać tamtum rosa+ ten płyn co się ostatnio używało.
A te podpaski, podkłady, majtki jednorazowe to jakie konkretnie macie i ile sztuk? Może ktoś napisać w zakupowym konkretnie jakie ma i ile? Wiem, że o tym już była mowa na zakupowym, ale jakoś nie mogę ciagle rozkminić o co w tych wszystkich podkładach chodzi i ile tak naprawdę trzeba tego mieć... taka ze mnie gapa
Ja mam podklady bella 1 op. czyli 10 szt. Ostatnio zuzylam 2 op. ale jak beda potrzebne to dokupie. majtek na razie mam 3 pary.
Dziewczyny mysle zeby zrobic jakis watek osobny z lista rzeczy do szpitala bo temat ten jest wałkowany czesto, a bedzie coraz czesciej. raz piszemy tutaj raz na zakupowym, a i tak jak ktorejs dziewczyny nie ma i pojawia sie po jakims czasie to do tematu sie znowu wraca. Moim zdaniem dobrze byłoby gdyby wszystko było w jednym miejscu.