reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Misialinko, ja w pełni popieram pomysł książki kucharskiej Twojego autorstwa, zrobiłam szarlotkę i hmm, minimum pracy, maksimum smaku, dzięki!
justynka, niezły sen, ja uwielbiam rude dzieci!!!
larvuniu u Ciebie też nieźle, mi się trochę sny uspokoiły (przynajmniej nie mam nagminnie erotycznych ;) więc myślę, że u Ciebie też im dalej tym spokojniejsze będą ;)
Ironia, Setanka powodzenia w remontowych oględzinach i zakupach
Zebrra zdrówka dla Jasia i niech już u Was troszkę spokoju zawita!
Tusen mam nadzieję, że dzień u mamy poprawi Ci humorek!
mysia mam nadzieję, że kaszlowy alarm u synka opanowany na dłużej!
katamisz ale Ci fajnie, że masz już kupowanie większości z głowy, ja już zaczynam panikować :)
traschka dobrze, że z nogą lepiej, byle byś tylko jej dziś znowu nie przeciążyła ;)
Doggi czym się dziś będziesz objadać wieczorem? ja się wczoraj tak jak Ty dobiłam serniczkiem czekoladowym z toffi z lodami, ojjjj żałowałam potem
Kuma mam nadzieję, że obiadek u teściowej udany :) a z wynikami na pewno wszystko będzie ok :)
kati tylko nie szalej za bardzo z tymi porządkami :)
Anapi lipa straszna z tą kasą.. ale jak już będzie po sprawie to będziecie mieć niezły zastrzyk gotówki, staraj się myśleć pozytywnie, a co do prawka to na pewno będzie dobrze! ja zdałam za piątym razem i uważam, że jedno większe zarysowanie samochodu przez 10 lat jeżdżenia to dobry wynik :)
mrsmoon niezbyt oon heh, egzaminator pewnie nieźle się zmieszał jak się rozryczałaś... ja nie rozryczałam się chyba tylko dlatego, że wierzyłam w to, że zdałam ;)
Aestima ja tam myślę, że zakupy i obiad to i tak świetny wynik... ja zrobiłam dziś jak dotąd z większych wyzwań hmm, herbatkę ;)

reklama
A tak w ogóle to sobotnie dzień dobry Brzuszki!!! Mam nadzieję, że milo Wam sobotka mija :)
Ja to się dziś lenię niemiłosiernie!!! Ale muszę Wam powiedzieć, że poszłam wczoraj na kolację z dziewczynami z pracy i jakoś chyba z 7 nas się nazbierało i zrobiły mi baby shower niespodziankę! Prawie się rozryczałam w restauracji :) ale powiem Wam, że to bardzo fajny pomysł, więc kto się tam zastanawiał to niech koniecznie coś takiego robi :) No i dostaliśmy mnóstwo prezentów z Okruszkiem, a wspomnienia, obżarstwo i bolące od śmiechu policzki... bezcenne :)

Witam Dziewczyny! :-)

wczoraj Mąż zabrał mnie w trasę... tzn w sumie sama chciałam jechać, bo bałam się o niego. Wyjeżdżaliśmy o 3 rano <szok- ja tak wcześnie na nogach!> a wróciliśmy o 19... Zrobiliśmy prawie 800km.
Podróż długa i wyczerpująca...
Ale było miło...

Tak razem- pogadaliśmy, pośmialiśmy się... :-)

Za to w nocy... był koszmar!!! :-( dostawałam takich skurczy, że nie mogłam wytrzymać, zwijałam się w łóżku, krzyczałam płakałam... Na szczęście mój Tomek nie spał i bardzo mi pomógł- trzymał mi naciągniętą nogę do góry... Miałam chyba 10 takich ataków... Na końcu bałam się o Maleństwo, bo tak się naprężałam... że bałam się że dostanę skurczy... Oczywiście całą noc nie spałam... czuwałam.
Ale z Dzidzią wszystko ok- daje o sob ie znać ;-)

Za to ja jestem padnięta- tyle godz w trasie, a potem bezsenna noc... :wściekła/y:

Poczytałam trochę w necie i Mąż był mi w aptece po MAGNEZIN 200- ponoć b. dobry dla kobiet w ciąży...
Znacie te tabletki?

A może znacie inne sposoby na pozbycie się tego bólu?
Albo co zrobić z łydką jak już nas ten skurcz złapie?!

Jestem przerażona, jak to się jeszcze dziś powtórzy, to w poniedziałek idę do internisty.
Słyszałam, że mogę też mieć pozatykane żyły... ehhh

Dziewczyny proszę o radę!

Miłej soboty :-D

agatka najlepiej wchłania się magnez z wit B6, ja biorę Magne B6 i skurcze ustały. Ale na początku brałam gigantyczną dawkę 3x2tabl, teraz biorę 2x1 i to wystarcza. Jak zaczyna Cię łapać skurcz to zaginaj stopę i palce do góry, w żadnym wypadku jej nie naprężaj w odwrotną stronę. Mi to pomagało, ale tak jak piszę, tylko wtedy jak czułam, że skurcz się zbliża. Na istniejący to chyba tylko masaż pozostaje...biedna jesteś - strasznie współczuję, bo wiem jak to boli...

Zrobiliśmy sobie cudowny spacerek nad rzekę. Słoneczko praży, w lekkim rozpiętym wiosennym płaszczyku było mi gorąco! Potem obiadek w karczmie i jeszcze zahaczyliśmy o kawkę u rodziców. Teraz jestem tak zmęczona jakbym przebiegła maraton. Noga już prawie nie boli:) Mieliśmy zrobić zakupy w Castoramie albo Liroy ale odłożyliśmy to na jutro.

Anapi ech życie byłoby znacznie prostsze i piękniejsze gdyby nie trzeba było tak się martwić o kazdy grosz. Z drugiej strony teraz nawet najmniejsza rzecz potrafi bardzo cieszyć, ja nie chciałabym stracić tych małych radości. Trzymam kciuki aby wszystko się u was ułożyło! No oczywiście za egzamin:) Mnie w ciąży znaczniej trudniej zdenerwować, grając koncerty jestem totalnie wyluzowana jakby mój organizm sam czuł, że teraz są inne priorytety. Oby twój organizm zareagował podobnie, bez stresu i wszystko się uda!

katamisz dla mnie egzamin na prawko to jedna z największych traum egzaminacyjnych w życiu, a ja przecież gram egzaminy kilka razy w roku od pierwszej klasy podstawówki! Ja się świetnie czuję za kierownicą i idąc na ten egzamin w zasadzie wiedziałam, że jeżdże całkiem nieźle jak na początek, ale stres mnie zżarł całkowicie. Trzęsła mi się noga na sprzęgle i spadała z nerwów:))) Zdałam za drugim razem.

agatka niestety podróże są ciężkie dla ciężarnych, ja dlatego zrezygnowałam z najbliższych wyjazdów a miałam ich w planie bardzo dużo niestety. Zbyt dużo siedzenia, to niewygodna pozycja dla maleństwa, brzuszka i nóg. Rozumiem, że pisząc o skurczach chodzi ci tylko o nogę? Jeśli tak to magnez może pomóc. Ja biorę Asmag 3 razy dziennie.

Agatka, na szkole rodzenia Pani kazała tak naciagnąć jakby stopę w czasie skurczu łydki (nie wiem jak to opisać- tak jakbyś palce od nóg chciała przyciągnąć maksymalnie w stronę kolana, wtedy pięta idzie do tyłu i łydka się naciąga, rozumiesz?) i ja zaczęłam to robić w czasie nocnych skurczy - pomaga!
Oprócz tego biorę asmag b 2x1

Kasiawilde
- ale Ci zazdroszczę tej imprezki:))

hej brzuszk:) wpadlam a w zasadzie padlam od dzisiejszych prac.....pogoda taka piekna ze wietrze, piore i wszysto czyszcze co sie da ale niestety nie skoncze bo normalnie nie moge sie juz ruszyc wiec wpadlam do was zobaczyc co sie tu dzieje.a dzis mamy jeszcze kolacje u rodzicow urodzinowo-imieninowa....
misialina ja pierwsza zamawam twoja ksiazke kucharska bo jestem twoja fanka hehhe
ironia dobrze ze juz z mezem dobrze, ale zes dala czadu, moj by mi chyba tego nigdy nie wybaczyl...
trasia nie ustalilam kiedy definitywnie skoncze lekcje, jak sie zaczal 3 trymestr to zaczelam sie dobrze czuc wiec bede pracowa tyle ile dam rade choc generalnie planuje podobnie jak skonczyc przed swietami, zostawie sobie tylko maturzystki....
ale wiadomo ze jak bede sie zle czula to po prostu skoncze...
kasiawilde ale super impreza, zazdroszcze:)
aestima dziewczyno jak ty szalejesz z tymi zakupami, az ci zazdroszcze:)moj maz wielce zdziwiony ze chce zaczac kupowac .....ech facet....
anapi ech z ta kasa....tak bym czasami chciala sie o nia ni martwic, no ale co zrobic....przyjdzie w koncu ten lepszy czas jak tylko dzieci podrosna i bede mogla normalnie pracowac a na razie....nauczylam sie zyc bez wielu rzeczy i cieszyc sie kazda drobnostka:) no i trzymam kciuki za egz. ja pamietam moj egz- byl straszny ale zdalam za pierwszym razem:)
mysia ja to zdziczalam przez te ciaze, ja se pomysle ze mam gdzies jechac to az mnie od razu wszystko boli. chcoiaz wczoraj jakos wyjatko udalo mi sie zmusic sama siebie i pojechalismy do znajomychi fajnie bylo,dominika sie wywsciekala z dziewczynkami bliziaczkami a ja se pogadalam z kolezanka ktora tez w ciazy...czasami warto wystawic łeb w tych czterech scian ehehhehehe

Ostatnia edycja:
I ja musiałam do Was zajrzeć:)

agatkat co do skurczy to ja też się z nimi zmagam od 2 tygodni mniej więcej-łapią w nocy i są tragiczne!!Biorę Magne B6 ale tylko 1 tabletkę dziennie bo nie konsultowałam tego jeszcze z lekarzem.W środę pójdę to mu powiem wtedy może zwiększy mi dawkę bo ta 1 tabletka dzienie na nic się zdaje...:-(

traschka co do egzaminu na prawo jazdy to masz rację.Dla mnie też to były najgorsze egzaminy jakie są możliwe.3 miałam w zimie przy dużych mrozach(nogi skostniałe nie wyczuwałam sprzęgła przez to i często mi auto gasło) a ten 4 w lecie miałam i dałam radę.Egzaminowała mnie baba po raz pierwszy(bo 3 wcześniejsze faceci) i było jakoś inaczej-LUZNIEJ!Nie chciałabym już przez to przechodzić!!Tym bardziej w ciąży :-(
Ale trzymam kciuki za Anapi.Samo to ,że ma instruktora obok to sprawia poczucie bezpieczeństwa i można zapomnieć tym samym ,że jest to egzamin:-)

Marta a Ty uwazaj na siebie z tymi porządkami!!Nie przeforsuj się!!Ja ostatnio poza myciem naczyń i odkurzaniem nie robię w domu nic...

reklama
katamisz ja też ostatnio nic prawie robic nie moge... nawet odkurzanie sprawia mi problem bo mnie zaraz skurcze w brzuszku łapią, i to niezbyt przyjemne :/ poza tym od wczoraj mnie boli cały czas brzuch i lapią skurcze czasem takie bezbolesne, ale czasem bolą :/ Na szczęście w poniedziałek jade do ginki, na umówioną wizytę to jej o wszystkim powiem, bo się zaczynam martwic.. mam nadzieję, że tak czasem bywa, a nie jakieś szmery bajery się dzieją :/ już się robię silnie zestresowana, tą ciążą i marzę o czerwcu !!

Do góry