reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cześć dziewczyny.
Magda36 brak słów, strasznie mi przykro:(
Doris tak, jak piszą dziewczyny, dużo leż.
Izabela34 musi być wszystko dobrze.
Shalimar bardzo Ci dziękuję za budującą odpowiedź.
Tusenfryd18 jak wizyta?

Po wczorajszym porannym dole już zapomniałam. A od wczoraj wieczór dużo lepiej. Wczoraj byłam na kontrolnej drugiej wizycie. Nie ma już krwiaka (wchłonął się:tak:) i z ciążą jest wszystko ok. :-) I co najważniejsze zobaczyłam wczoraj pięknie bijące serduszko.:-D Coś cudownego. Do teraz jestem pod wrażeniem.:tak: Aż nawet dziś jakbym miała trochę mniej mdłości. :-D Coś pięknego. Kolejna wizyta za miesiąc i wtedy też dostanę skierowanie na badania genetyczne.

reklama
kat.j1 bardzo się ciesze że wszystko wporządku :-) i oby tak dalej !

a widok bijącego serduszka na pewno niezapomniany :tak:

ja chce już do lekarza!!! :-D

Witajcie...

Madziu jeny jak mi przykro strasznie... współczuję ci bardzo!! Kurde!!

No a ja pochwalę się moją jedną fasolką bo drugiej nie widać na zdjęciu... to dla dziewczyn które jeszcze swoich fasolek nie widziały:)

Madziu, jesteśmy z Tobą, to na pewno bardzo trudny moment dla Ciebie.

tusenfryd koniecznie musisz się wystarać o USG. Wierzę, ze wszystko będzie dobrze, ale nie możesz ryzykować. Trzeba sprawdzić, czy maleństwo na pewno zagnieździło się w macicy, czy kosmówka się nie odkleja, od samego początku najwięcej zależy :)

Witajcie!
Jest mi strasznie miło, że mogę dołączyć do grona czerwcowych mamuś :) Mam termin na 4 czerwca, ech, nie wiem jak mam wytrzymać tyle czasu! Szaleję ze szczęścia, pomimo uciążliwych pierwszych objawów (ciągłe mdłości i wymioty...). Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie i trzymam za was kciuki!
traschka

Witam porannie ...

moja kochana córa pozwoliła mi się dzisiaj wyspać :rofl2:

Poza tym, już mi się zaczyna rzucać na dekiel ... śniła mi się dziś pierwsza wizyta ... detektywa bym musiała wynająć, żeby się połapać o co w tym śnie chodziło :-D

Mataka, witaj :-):-):-) fajnie, że będzie nas więcej - mamusiek rok po roku ... chociaż u Ciebie rocznikowo chyba 2 latka wskoczą ?

Magda :-:)-:)-(baaardzo mi przykro (*)

Doris, &&&& żeby od tej pory było już z górki !!! bądź dobrej myśli :tak:
no tak u nasd rocznikowo bedzie 2 latka a ogolnie jakos 18 mieisecy wyjdzie.. termin mam na 12 czerwca:) wiec jeszcze troszke pochodze brzuszasta,,

dolegliwosci wlasnie nie mam... przy pierwszym dziecku strasznie mnie meczylo a teraz gdyby nie brak miesiaczki to bym nawet o ciazy nie pomyslala....
martwie sie tylko tym ze na wczorajszym usg nie bylo widac jeszcze serduszka a pani doktor powiedziala ze nie chce mnie straszyc na zas wiec zaprasza mnie za 2 tyg na kontrolne usg.... hm...

witajcie:) mam nadzieje ze mnie przygarnicie do grona ciezarowek:)

witamy:)

Witajcie...

No a ja pochwalę się moją jedną fasolką bo drugiej nie widać na zdjęciu... to dla dziewczyn które jeszcze swoich fasolek nie widziały:)

slicznaaaa

Witajcie!
Jest mi strasznie miło, że mogę dołączyć do grona czerwcowych mamuś :) Mam termin na 4 czerwca, ech, nie wiem jak mam wytrzymać tyle czasu! Szaleję ze szczęścia, pomimo uciążliwych pierwszych objawów (ciągłe mdłości i wymioty...). Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie i trzymam za was kciuki!
traschka

witamy:)

hejka;)

ale mnie dzis Maz wkurzyl...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:

MADZAI_PRZYKRO MI:(

Witajcie...

Śliczne :) Gratuluję
Ja niestety wciąż czekam na usg.

Zadzwoniłam dzisiaj do przychodni, żeby zapisać się państwowo do lekarza a Pani mówi do telefonu, że USG jest podstawą stwierdzenia ciąży.... Czy ja mam sobie sama wypisać skierowanie na USG, skoro zdolna pani ginekolog prowadząca ciążę o tym nie pomyślała?
Synek dzisiaj pospać nie dał. Już o 7ej był w moim łóżku. No nic, leżę i odpoczywam i jakby bólu brzucha dzisiaj nie czuję... Miałam ochotę na frytki, ale coś piekarnik nie chce się włączyć. Zrobiłam sobie wątróbkę, ale wyczytałam własnie, że w I trymeście się jej nie powinno jeść, więc dzisiaj jakoś marnie spełnić moje zachcianki :(

Dziewczyny, mam taki problem - może któraś się z tym spotkała?

Chodzi mi o pojawiające się szczególnie po południu i wieczorem "darcie" nóg, głównie kolan i kości w łydkach. Takie jak na zmianę pogody przy reumatyzmie (inaczej nie umiem tego wytłumaczyć, po prostu bolą kości).
Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała? Jako dziecko miałam często takie bóle - niby reumatyczne, brałam jakieś zastrzyki... Jednak niedawno byłam u reumatologa i po badaniach wyszło wszystko ok - to nie reumatyzm, więc lekarz rozłożył ręce. Zazwyczaj bóle nóg pojawiały się u mnie przed okresem. Teraz mam je od początku ciąży z różnym nasileniem. Mówiłam o tym lekarzowi, ale jakoś nie podchwycił tematu. Nie wiem, co mam o tym myśleć.

reklama
dagamit nie pomoge, ja mam problemy z korzonkami z nowu i rwa kulszowa... kiedys bralam zastrzyki na to... w 1 ciazy dokuczalo strasznie ale nie leczylam tego no bo jak... lekarz mwoil mi w tedy ze to dziecko na nerw uciska i tez rece rozkladal...
nie wiem kochana... moze idz do jakiegos innego lekarza?

Do góry