reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dagamit dałaś głowę za ten przepis i.......JEJ NIE STRACISZ!!! Normalnie wyszły mi faworki mimo że nie mam zielonego pojęcia o deserach i tego typu sprawach. Zawsze ogólnie coś pomieszam i mi nie wyjdzie. A tu 3 wielkie talerze faworków pysznych chrupiących i normalnie tak szybko je zrobiłam że szok. Pierwszy raz mi takie cudo wyszło!!!Bardzo Ci dziękuję!!!!

Od paru godzin twardnieje mi brzuch. Nie jest to regularnie co kilka czy tam kilkanaście minut ale mimo wszystko jakoś się przestraszyłam bo to chyba nie jest dobrze? Kilkanaście razy już się tak stało , położyłam się nawet ale musiałam wstać żeby obiad dać małemu i niestety teraz znów się to powtarza.

Ostatnia edycja:
reklama
Tu np. znalazłam na necie jakiś przepis na te, które u mnie nazywa się faworkami :) grube na drożdżach :)
Drożdżowe faworki - Drożdżowe - Coś słodkiego, poproszę... - bloog.pl

A to co u nas nazywa się chruścikami, jest bez drożdży, czyli tak jak Dagamit w Twoim przepisie i wygląda troszkę inaczej...jak zrobię to pokażę :) Ale pewnie moje chruściki to Twoje faworki :) Ważne, że pyszne :)

Dagamit dałaś głowę za ten przepis i.......JEJ NIE STRACISZ!!! Normalnie wyszły mi faworki mimo że nie mam zielonego pojęcia o deserach i tego typu sprawach. Zawsze ogólnie coś pomieszam i mi nie wyjdzie. A tu 3 wielkie talerze faworków pysznych chrupiących i normalnie tak szybko je zrobiłam że szok. Pierwszy raz mi takie cudo wyszło!!!Bardzo Ci dziękuję!!!!

Bardzo się cieszę - to naprawdę wielokrotnie przerobiony przeze mnie przepis, więc cieszę się, że wyszedł tak, jak obiecywałam :-D Smacznego!! :-D

Co do brzuszka, to ja też ostatnio tak mam - gin zaleca mi w takich sytuacjach buscopan i leżenie - aż przejdzie. Zazwyczaj przechodzi :-)

nie pojechałam na imprezę. Wysłałam M. samego, ja zamierzam odpoczywać. Nawet sie zdrzemnęłam na moment.

cinamon na twardnienie brzuszka najlepszy odpoczynek... może już czas odpuścić trochę z domowych obowiązków? Ja wiem, że nikt pewnych rzeczy za ciebie nie zrobi, bo za mnie też nie. Ale ja nauczyłam się pewne rzeczy olewać a na szczęście w ciąży przychodzi mi to znacznie łatwiej. Nic się nie stanie jak okna będą brudne i wanna nie wyszorowana na błysk. Odpuść trochę kochana, są ważniejsze sprawy!

A może być nospa? bo tego buscopanu nie mam i nawet nie wiem co to jest? Ile mogę jednorazowo nospy wziąć? Kurde z Jasiem w ciązy nigdy czegoś takiego nie miałam . Ból jest czasem taki jak przy menstruacji

Tu np. znalazłam na necie jakiś przepis na te, które u mnie nazywa się faworkami :) grube na drożdżach :) A to co u nas nazywa się chruścikami, jest bez drożdży, czyli tak jak Dagamit w Twoim przepisie i wygląda troszkę inaczej...jak zrobię to pokażę :) Ale pewnie moje chruściki to Twoje faworki :) Ważne, że pyszne :)
Pokażę Ci moje wypieki - to z lewej to tzw. oponki - właśnie na drożdżach - grubsze i cięższe. A z prawej to właśnie faworki czy chrust - zwał jak zwał :-) - bez drożdży, cienkie i kruche
20ab4862001dc4164a815d22.jpg

A może być nospa? bo tego buscopanu nie mam i nawet nie wiem co to jest? Ile mogę jednorazowo nospy wziąć? Kurde z Jasiem w ciązy nigdy czegoś takiego nie miałam . Ból jest czasem taki jak przy menstruacji

cinamon weź nospę, jeśli masz zwykła to dwie tabletki a jeśli forte to jedną. Powinno pomóc!

Pewnie że może - jak masz zwykłą (nie forte) i mocne napięcie, to weź dwie i koniecznie poleż. A buscopan działa podobnie jak nospa, tylko działa łagodniej na organizm. Kupisz w każdej aptece bez recepty i spokojnie można przyjmować właśnie w takich sytuacjach.

reklama
Do góry