reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam serdecznie dziewczyny:-D

Witam. Ja mam podobny problem tzn. twardnieje mi brzuch i w związku z tym biorę luteinę. Podobne działanie ma tak mi się wydaje duphaston jest to po prostu progesteron albo raczej zawiera on dydrogesteron czyli substancję zbliżoną do progesteronu ( syntetyczny progesteron ) . Duphaston jest chyba silniejszy od luteiny która jest naturalnym progesteronem ,tak mi się wydajei jeżeli lekarz zalecił Ci go stosować to tak powinnaś zrobić :-) Pamiętaj , że brzucha nie powinno się też za często dotykać,jak mówi moja ginekolożka - macać :-) ( choć ja przyznam się nie mogę wyzbyć się tego odruchu ) macica to mięsień , który pod wpływem różnych bodźców się obkurcza(chyba tak się mówi ) stąd twardnienie brzuszka. Zresztą przyczyn może być kilka - nerwy też robią swoje.
Pozdrawiam i miłej nocki
Okej dziękuję, bardzo mnie uspokoiłaś :-) na początku też chciała mi dać luteinę, ale stwierdziła, że jednak ten duphaston będzie lepszy i mam go przez miesiąc brać, a brzucha staram się raczej nie dotykać:-D nooo chyba, że malutka sie tam rusza intensywnie to już nie mogę wytrzymać :-p

kreatorka ja jak trafiłam do szpitala zpowodu bólów brzucha to lekarka przepisała mi duphaston bo powiedziała ze jest lepszy niz luteina ktora wtedy brałam, poszłam pozniej do swojego lekarza i mowie mu ze biore ten duphaston a on ze nie poleca brania tego pacjentką bo jakaś czesc badan wykazała ze jesli dziecko jest plci zenskiej moze miec pozniej problemy z owłosieniem w wieku 16 lat, ale to nie sa badania potwierdzone bo duphaston nie ma jeszcze 16 lat,ja wróciłam na luteinę. Tak ci tylko pisze jakie ja mam doswiadczenia z duphastonem.
Skoro tyle osób to bierze to chyba nie jest jakoś specjalnie szkodliwy, mam go brać tylko przez miesiąc, więc myślę, że jednak ta lekarka wie co robi:-) ale dziekuję, że dzielisz sie swoim doświadczeniem :tak:

gratuluję dużej córci:-)
ja brałam duphaston od 7 tyg do 11 tyg a później luteinę. Lekarz z przychodni mi zmienił leki bo duphaston dostałam w szpitalu jak wylądowałam z krwawieniem ale dezycję zamiany tłumaczył tylko różnica w cenie między tymi lekami:-) no i luteine brałam do 16 tyg. Co do nospy to tez spokojnie, w pierwszej ciąży brałam ją od 6 tyg do końca:-)

Miłego dnia
Dzieki wielkie, a ile ten duphaston kosztuje? Mam nadzieję, ze to jednak nie są jakieś kosmiczne pieniądze :-p

Witajcie,

jaka zimaa:szok::szok: my juz szykujemy się do salonu, poogladam sobie suknie:-) może uda mi się zajrzeć w ciągu dnia
kreatorka - gratuluje córeczki:-D, ja brałam duphaston od samego początku odstawiłam po 12 tyg, potem jak wylądowałam w szpitalu to dalej go brałam plus no-spe, odstawiłam dopiero w 17 tyg
To skoro jednak nie jestem jedyna z czystym sumieniem będę brała zalecone lekarstwa :tak: chociaż jestem całkowicie przeciwna truciu sie tą chemią i wole medycynę naturalną to jak trzeba dla dziidzi to trzeba:tak:

reklama
Witam!
Ale zima naprawde zawieja taka że nie chce się wyjść wogóle na dwór:tak:
kreatorka-gratuluje córci,duphaston brałam w poprzedniej ciąży od 6 do 16tyg lekarka mówiła że jest bardzo dobry jest droższy od luteiny ale podobno lepszy a ceny niestety nie pamiętam to już prawie 4 lata temu.

kreatorka- zapomniałam pogratulować córci(późna noc już była :-))

Ja również jestem sceptyczna co do brania lekarstw ale dla maluszka wszystko

Witam się w sobotni poranek.

będę w poblizu:-) po rugiej stronie ul. Dmowskiego w czwartki chodze na 16:30 z córka na basen:-) także jak będzie Ci pasowało to możemy się spotkać przed 16;30 w okolicach ul. Dmowskiego, lub ok godz. 18 w okolicach Twojego hotelu bo to znowu całkiem niedaleko mojego miejsca zamieszkania:-)

Bardzo mi pasują obie wersje :-D, tylko muszę wiedzieć wcześniej jak zorganizować czas... A jak Tobie wygodniej? Może ktoś jeszcze się przyłączy? Spiszę sobie Twój nr telefonu, to będziemy w kontakcie- mój też już podałam :-) Ale fajowo

koriander- nie zawstydzaj mnie już ,dobra?:zawstydzona/y: U nas też zawieje, zamiecie, obiecałam Piotrusiowi dziś wypad na sanki jak będzie śnieg, śnieg jest, ale jak mu teraz wytłumaczyć, że nie nadaje się ani na sanki, ani na bałwana :baffled:

kreatorka- ja brałam duphaston do ok. 12 tygodnia, w poprzedniej ciąży tak samo... W tej ciąży nawet sama się o niego upomniałam, wolałam nie ryzykować... W bydgoszczy kosztuje ok. 40 zł...

Hefi- fajnie, że podałaś te linki, w ciąży z Piotrusiem oglądałam często i z zamiłowaniem, a teraz o nich zapomniałam- dzięki :-)

Mój mąż z kuzynką mają dziś zjazd na studiach, więc czeka mnie miły dzień cały z synkiem, no i oczywiście z Wami... Jest weekend to może za Wami nadążę ;-)Wam też życzę miłego dnia, ciepełka i słoneczka, choć dzisiaj o to trudno :baffled:

moz-screenshot-3.jpg
Witajcie Kochane u nas straszna zima!!!!Śniegu po kolana szok:)Jedziemy jakos zaraz po mału do teściów a tam same lasy jak uda mi się zrobic jakieś fotki to się podzielę z Wami:)
Kajdusia jestes szybsza o jeden dzień:)Masz 17t i 2 dni;)

Załączniki

• zima.jpg
    zima.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Bardzo mi pasują obie wersje :-D, tylko muszę wiedzieć wcześniej jak zorganizować czas... A jak Tobie wygodniej? Może ktoś jeszcze się przyłączy? Spiszę sobie Twój nr telefonu, to będziemy w kontakcie- mój też już podałam :-) Ale fajowo

mi tez pasują oby dwie propozycje:-) ale może najlepiej będzie ok 18 bo nie bedę ograniczona wogóle czasowo:-) może pójdziemy na kawke i cos się przy okazji pysznego przekąsi:-)telefonka tez spisze także będziemy w kontakcie a i miejsce na spotkanie dobre znajdziemy:-)

Do góry