reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

z Jasiulem juz lepiej, lobuzuje, bawi sie wiec go chyba juz nic nie boli, dobrze ze dostal ten atybiotyk

Perfecta ja chyba nie pomoge bo dwa razy bylam w szpitalu jak sie zaczelo, z Jasiem bylam sie zameldowac i uz zostalam po ctg a z Jerema mialam wywolywany wiec tez bylam na miejscu
z Jasiem chyba bym nie zdazyla od momentu jak mi wody odeszly bo to ekspres byl
ale mysle ze skurczy porodowych nie da sie nie zauwazyc, dasz rade
najlepiej wczesniej umow sie z kims kto moglby zajac sie Jaskiem w czasie twojego porodu, jakas babcia, ciocia czy psiapsiola

co do wakacji nad polskim morzem to my w zeszlym roku bylismy w Rewalu, super miejsce
tylko ze my bylismy w czerwcu a wtedy jeszcze jest stosunkowo malo ludzi, pozniej podobno jest pelno
mielismy super domki, bardzo przystosowane dla rodzin z malymi dziecmi, w ogole to my bardziej zachodnie wybrzeze preferujemy

reklama
Hej,
Perfecta napewno poznasz kiedy to "już". Ja też się bałam bo z Natanem najpierw odeszły wody więc wiedziałam że się zaczęło. A z Danielem miałam lekkie skurcze w nocy ale nieregularne, potem rano przeszło i znów ok 10 się pojawiły ale już co 7 min i wtedy telefon do męża i teścia (bo teściu mnie zawoził bo mąż z wiadomych przyczyn bez prawka). Skurczy nie miałam bolesnych, w szpitalu mi przeszły i na KTG zero skurczy ale rozwarcie miałam 8cm więc wiedziałam że zaraz urodzę i dosłownie 5 mocniejszych skurczy i Daniel był już po drugiej stronie :)

nadika- Ty szczęściaro hihih

perciu- ja nie pomogę, przy pierwszym porodzie odeszły mi wody a drugi poród cesarka planowana

zdec- Świnoujście :) najpiękniejsza plaża w Polsce :tak:

perfecta- pokazesz jakąś fotkę tego tortu, masz jakiś wzór??

Perfekta mysle ze nie bedziesz sie zastanawiac jak sie zacznie :) przy Olciu wody odeszly mi rano jeszcze w lozku a z Erciem cos cmilo przez noc i w dzen zebralam sie do szpitala jak po calodziennych zakupach okazalo sie ze pojawila sie krew a znajoma polozna powiedziala ze to szyjka sie skraca i lepiej zebym pojechala

Zdec ja byla z jakies 8 lat temu w Wiciach obok Darlowka zalezy co kto lubi, szczyt sezonu sierpien a my moglismy w pilke na plazy grac, zero automatow, dyskotek nic tylko spacerujace rodzinki cisza spokoj moze sie zmienilo , jak chcesz do cywilizacji blisko jest Darowek :)

Zyrafka podziwiam mi jak zwykle tort zrobi mama :)

reklama
Cześć Kochane moje !
Kasia- Kupiliśmy już maxi Cosi. Ale jeszcze nie odebrałam bo sprzedający wyjechali na weekend. Ma wyłączony telefon więc nie wiem tak na 100% czy go mamy czy nie sprzedali komu innemu.
Milka- Kochana Jaś pod względem jedzenia też dalewko w tyle Kochana! Ale ja się tym nie przejmuję bo w innych dziedzinach sobie radzi świetnie:) i nie ma czasu na naukę takich rzeczy:p:p: ahahaha bo lata od rana do wieczora i ciężko go zatrzymać. Kochana nie wkręcaj sobie i nie porównuj Chłopaków , bo niepotrzebnie się denerwujesz:) :*:*:*:* A znając życie na pewno jest lepiej niż piszesz:)
Madzius- Cudnie że taka utalentowana jest Wasza Ksieńka!!! GRATULACJE!!!!
Klementinko- Bidny Jasiulek!!!! Jak on się ma ???? Zaczął antybiotyk działać?Zdróweczka dla NIEGO!!!!!!!!!
Żyrafciu - super instrukcja! Ja sobie popatrzyłam na zdjęcia w necie i chcemy zrobić taki lokomotywa plus wagoniki ze 3 , a na nich jakieś "towary" :) może uda mi się zrobic jakieś mini ciasteczka na te towary:p

Jezuuuu jak mnie dzisiaj strzyka coś:-D:szok::szok: I zaczęłam się zastanawiać czy ja rozpoznam skurcze porodowe:p:p:p Bo z Jasiem to skurcze 60% a na drugi dzień cisza i bez skurczy wody odeszły.... A potem cesarka. Wskazań do cesarki nie mam poza poprzednią cesarką i nie wiem czy ja poznam ŻE TO JUŻ :rofl2:trza jechać do szpitala?:) I co wtedy? Wzywać pogotowie jak B. nie będzie w domku? bo on ma 30 minut do domu by taxi? A co z Janeczkiem ... Hahahahaah Kochane opowiedzcie mnie tu troche jak rozpoznałyście że to już.... Chyba zaczęłam świrować:p :rofl2::rofl2::szok::szok:

Kochana według mnie na pewno rozpoznasz, ja rodziłam naturalnie miałam mega skurcze a wody nie odeszły położna po cichu przed lekarką przebila :)
Cześć dziewczyny;-)

Ja oczywiście jak zwykle z doskoku:zawstydzona/y:
Szybko zafasolkowanym suwaczki pomknęły do przodu i już patrzę a to już prawie terminy:szok:

Ja wpadam z pytaniem: Czy ktoś planuje w tym roku wakacje nad polskim morzem albo był w zeszłym roku z dzieckiem/dziećmi i może coś polecić? Bardzo zastanawiam się nad Mrzeżynem, ale coś wychodzi na to że nie mamy z kim jechać i pojedziemy sami:sorry:

My byliśmy z Gają w Mielnie, Ustroniu, Kołobrzegu i wszędzie jak dla mnie było ok:) W tym roku planujemy Rejs statkiem przez 7 dni, czy któraś już płynęła dzieckiem kilka dni??
DZIEDOBRYYYYYYYYYY! Witam urlopowiczów:):*

Hehe ja do urlopu dalejkooooo, niby niedawno zmieniłam prcę a to już 7 miesięcy:)

Do góry