reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

nadika- po pierwsze zdrówka Natankowi!! Po drugie dziwne, ze kaze CI jechać taki kawał do Poznania przecież CI (chyba) nie wywołają tego porodu żeby akurat odbył się na dyżurze lekarza,

reklama
zyraffka no właśnie się go pytałam taka zdziwiona o wywołanie porodu to on stwierdził że nie będzie czego wywoływać bo wystarczy pożądne badanie i urodzę szybko.
dzwonię dzisiaj do niego i powiem jak wygląda sytuacja, że nie będę mogła jutro przyjechać i mam nadzieję że mi powie konkretnie dlaczego chce bym przyjechała na "wywołanie". Może on cos ukrywa,może z dzieckiem coś nie tak i chce mi wywołać? już mnie takie myśli dopadają;/

zyraffka no właśnie się go pytałam taka zdziwiona o wywołanie porodu to on stwierdził że nie będzie czego wywoływać bo wystarczy pożądne badanie i urodzę szybko.
dzwonię dzisiaj do niego i powiem jak wygląda sytuacja, że nie będę mogła jutro przyjechać i mam nadzieję że mi powie konkretnie dlaczego chce bym przyjechała na "wywołanie". Może on cos ukrywa,może z dzieckiem coś nie tak i chce mi wywołać? już mnie takie myśli dopadają;/

nadika gdyby z dzieckiem było coś nie tak napewno by Ci powiedział a jeszcze pewniejsze odrazu położył do szpitala więc nie zamartwiaj się dzidziuśnapewno ma się dobrze. Może faktycznie widząc Twoją szyjkę i rozwarciew wystarczy lekki masaż szyjki zeby poszło

Wg mnie nie powinno się wywoływać porodu jeśli nie ma co to tego jakiś wskazań. Dzidzia ma prawo być jeszcze 2 tygodnie w brzuszku! Jeśli jej tak dobrze, to po co wywoływać poród? Ja bym na Twoim miejscu poczekała do rozwiązania. Każde dziecko ma swój zegar ile powinno być w brzuszku. Hania potrzebowała 42 tygodni, Majusia 38 tygodni, obie urodziły się zdrowe ale wyszły wtedy, gdy same tego chciały ;-)

Życzę Ci, żeby i u Ciebie tak było :-)

Nadika - zgadzam się z Kasiulką... nie ma co wywoływać jeśli nie ma takiej potrzeby... ja miałam wywoływany z powodu zwapniałego łożyska, ale powiem Ci szczerze że wywoływany poród jest bardziej bolesny... przynajmniej tak mi wszyscy mówili a mój poród był okropny! więc jeśli możesz to poczekaj... lekarz Twój Ci kazał jechać do Poznania TYLKO i WYŁĄCZNIE dlatego że chce żebyś urodziła na jego zmianie... mój lekarz też taki jest, ma nieciekawą opinie bo wszystkim dziewczynom wywołuje żeby nie musiał przychodzić na poród poza jego dniami pracy... ale mimo wszystko, życzę Ci szybkiego i bezbolesnego porodu!!! Obyś tuliła Danielka i jak najszybciej wróciła do Natanka :*

Pozdrawiam wszystkie Czerwcóweczki :p

Kasiek mój gin ma bardzo dobrą opinie i on raczej nie namawia do tego przy przyjeżdżać do Poznania do niego rodzic, jak byłam z Natanem to wogóle o tym nie wspominał, a teraz myślę że z tego względu że mam ciąże z przejsciami,nie mam już szyjki i rozwarcie na 2cm, do tego paciorkowiec chce mieć mnie pod kontrolą. Jak nie urodzę do środy to w środę stawiam się w szpitalu.

hej,

my po weekendzie u rodziców, sanki zaliczone, Maja się z kuzynkiem wyszalała, a rodzice popiwkowali:-)

mama kubulki - to kiedy poznasz płeć?

nadika - jak Natanek, lepiej? Trzymam kciuki za poród, juz niedlugo:tak::tak:

Agi
- wy juz w polsce? udanego pobytu!!

emalia - jak staranka?

Koriander - posaneczkowaliście sobie na torze?:happy2:

olavip
- dużo zdrówka dla dzieciaczków!

klementinka -
a jak twoi chłopcy sie maja?

Kasiek - też cię pozdrawiam:-D

Dziewczyny zapraszam was na moją nową stronkę, powoli staram się tam wszystko przenosić, ale zbytnio czasu nie ma :sorry2:
Galeria Smaku

czesc dziewczyny, bedziemy miec drugiego chlopca, a ja wciaz mam nadzieje na córeczke...... smutno mi

gosiagro
dziekuje, ze o mnie pamietasz;)
nadika i jak tam? czekam na newsy;)

mama kubulki- też bym czułą się rozczarowana ale spójrz na to z drugiej strony, Kubuś będzie miał braciszka a napewno cudowna jest miłość i więź braterska, nigdy brat nie dogada się tak z siostrą jak brat z bratem

reklama
Nadinka zdrowka dla Natanka i bezbolesnego porodu :)

Mamakubulki parki to wyjatkowa sprawa popatrz na podwujne mamy naprawde sa wyjatkowe:) a tak jak pisze Zyrafka same z tego korzysci ja zawsze chcialam brata dla Olcia bo wygladalo na to ze beda otaczac go same dziewczyny , poza Erciem ma tylko jjedengo kuzyna i to miesiecznego mieszkajacego od nas jakies 250 km

Do góry