reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Perciu - ale Jagoda nie piła sztucznego.... ona piła świeżutkie i zdrowiutkie mleczko od krówki:-D płci dzieci dowiedziałam się jakoś 16-18tc..chociaż przy Jagodzie dopiero w 24 był gin jakoś tam bardziej pewny;-) a wagą proszę się teraz nie przejmować!
Eagle - super dzieciaki!jak oni szybko rosną!:szok:
Gosiu - jużtuż tuż:-)
hmmmmmm nie mam wiecej czasu bo Jagoda chce rysować ze mną..uczymy się kolorować, wychodzi średnio-jak się zdenerwuje to wyjeżdża poza linie że cała kartka porysowana:-D
z małym średnio na jeża - niby lepiej ale odmawia jedzenia-znowu:wściekła/y: jutro na kontrole jadę wiec zobaczymy.
pa

reklama
Eagluniu- W końcu udało się Ciebie wywołac:p:p:) A masz !!!! Piękna Trójeczka !!!! Oleńka taka pannica piękna! Tomaszek goni ją Nie widac że między nimi jest prawie 2 latka różnicy! Dorosły , duży przystojniak z niego!
A Michaś to rzeczywiście taki podobny do Tomeczka że szok! Piękna Trójka :* A torcik - MISTRZOSTWO!!!!
Ciesze się że Mężus Twój ma takie dobre wyniki! :* buziole dla Całej Waszej Piątki!
Gosiu- Jasio mi chodził spać nawet o 23 30! Aż w końcu przestałam go kłaść spać w dzień i teraz OOOOOO z przyjemnościa mogę powiedziec że zasypia max 20:00 a najczęściej jest to 19-19:30:) Wstaje o 7:30 U Majeczki pewnie to przeczucia:) Zobaczysz że wszystko się unormuje! Jestem tego pewna! A co to za Skurczybyczki?
Klementinko- Kochana :*:*:* Ja mam wspaniałą swoją mieszankę ziołową po której schudłam 12 kg przed ciążą. Ale to zdecydowanie za mało:(:(:( bo ja po tym jak przestałam karmic Jasia miałam tendencję rosnącą i za żadne skarby nie mogłam tego zgubić.... Dopiero ziółka pięknie wszystko zaczęły regulować i zaszłam w ciążę:)
Boję się bo ja naprawdę wielorybek jestem a jeszcze jak w 2 trymestrze zaczną się zachciewajki to już zupełnie poleci. Poza tym genetycznie mam bardzo dużo wód płodowych i to tez zwiększa wage , natomiast to akurat na plus jest bo Dzidzi lepiej się mieszka:):) Najbardziej boję się porodu. Nie chciałabym przezywać tego co przeszłam rodząc Jasia jak anesteziolog mnie kłuła 5 -6 razy i strasznie narzekała że ja taka gruba jestem że nie ma takich igieł. I w końcu skończyło się na ogólnym znieczuleniu z uśpieniem. Wtedy było mi już mało wygodnie na tej "desce" cieniutkiej nazywanej stołem operacyjny a teraz pewnie będę większa o kilka kg... Muszę iść do jakiegoś dietetyka chyba TAk myślę o tym już 2 tydzień by sie wybrać.
Żyrafciu - genialne zdjęcie:):):)

hej
mam chwilke to cos skrobne póki Misiu śpi, a mojego nie ma bo pojechał po starszych do mamy mojej

co do tortu oooooo tak Asia była zachwycona tym bardziej że w środku tez był różowy, a ja cóż ile sie przy nim naklnęłam, a ta masa cukrowa masakra :wściekła/y: ale czego się nie robi, ten uśmiech i zachwyt dziecka jaki to wspaniały tort ma wynagradza wszystko

co do przedszkola niestety wiem ze cięzko sie tam dostać a i opłaty są nieziemskie ale czego się nie robi, napewno wcześniej będziemy chcieli zapisać się na zajęcia adaptacyjne są raz w tygodniu ok godz moze akurat sie uda

Nadika przypilnuj męża, powtórzę po Lencji z nadciśnieniem nie ma żartów ale i da sie z tym żyć, patrz mój ślubny i nawet ja go jeszcze nie wykończyłam:-p

Gosiagro czyżby????? tak jak Majusia 6? co do spania mój Tomek wstaje ok 6.30-7, drzemka ok 12 i tu różnie czasem godz a czasem 2,5, wieczorem 19.30 najpóźniej 20 juz ululany :-)

Zyraffka świetna fotka

Klementinka oj masz rację wszyscy ostatnio mi mówią że Michas zaczyna sie robic coraz bardziej podobny do Tomka, mam nadzieję ze z charakteru nie pójdzie w jego ślady, a latem często na spacerach słyszałam pytania czy to nie bliźniaki Asia i Tomek, za to Misiu ostatnio mi na długość rośnie i taki mały szczypiorek sie zrobił

OlaVip chyba coś wiesz o tym jak szybko???/

Witam:)

Eagle dzieciaczki cudne, bede nudna jak powiem ze chlopcy podobni do siebie:)
Gratuluje autka, my chcemy zmienic ale to jeszcze troszke musimy poczekac;/
Torcik bardzo ladny niestety ja niemam takich zdolnosci;/

Gosiagro to zycze szybkiego rozwiazania:) napewno masz juz dosc;/ koncowka jest meczaca...
Pytasz o godziny kladzenia maluchow wiec jako jednyna napisze:
Moja Amelka nie spi w dzien, wstaje kolo 7 czasami pozniej a idzie spac o 18:p

A z nowosci u mnie to to ze zaczelam chodzic na silownie:) 3 razy w tygodniu:) jestem z siebie dumna, w koncu ma sie zrealizowac moje weselewiec figure musze miec:) Suknia slubna juz w domu wisi:)

Ktos pytal w ktorym tyg. dowiedzial sie pluci dziecka a wiec ja pozno w jakims 24 tyg. wczesniej bylo cos widac lecz lekarz chcial sie wstrzymac i upewnic

Perciu - ja poproszę przepis na tę mieszankę! a jak karmie to mogę ją pić?
Julia - no to kiedy ten wspaniały dzień? fajnie masz z tą siłownią ja nie mam czasu... dzisiaj wyjechałam do "wielkiego miasta Śrem":cool: na 2 godz i nie wypowiem się co się działo jak mnie nie było..jak byłam 5min drogi od domu to Jagoda do mnie zadzwoniła z płaczem że mam wracać,słyszałam jak Bartek się ostro nadzierał (mój genialny teściu jej wykręcił nr):wściekła/y:

Eagle no w koncu !!!! czas leci dzieciaczki takie duze. Asia cudna panienka taka ze hoho. Torcik rewelacja gratuluje fury :) 2 przedszkola monsserati otwierala jedna z czerwcowek 2005 moze ma juz wiecej niesety nie pamietam skad byla a watek niestety juz umarl jakis rok temu.

Perfekta masz babo pamiec :) moja przyjaciolka cala i zdrowa ale mail byl taki ze ciarki poszly malo im dachu w nowym domu nie zerwalo 5 dni bez pradu ( a tam na prad wszystko ) bez telefonow ineternrtu, totalnie odcieci od swiata, szkoly sklepy wszystko zamkniete drogi zalane albo zatarasowane.
Olafa poznalam po 20 tyg Eryka w 21, ale ostatnio przyjaciolka ( mam dwie z terminem na 8 marzec :) sie zgadaly ) w 12 tyg poznala plec na badaniach prenatalnych.

Lencja Ciebie tez dlugo nie bylo

Julia przypomnij kiedy wielki dzien

Zyrafka a co z Sylwia jak dlugo z nia bedziesz?

U nas tradycyjnie wszystko w biegu, Olcio oceny znosi same A wlasciwie nuda :) tylko 4 konkursy do zrobienia jeszcze nam zostala maska do bajek Mickiewicza, a maz sie wlasnie umowil na egzamin na prawko C i sie uczy testeo na nastepny wtorek wiec nie moge mu tu za bardzo siedziec. Zaczal w kwietniu po drodze same przeboje, a w miedzyczasie okazalo sie ze duzej karetki i tak nie kupia, no ale zaczal to trzeba konczyc

Olavip ja jutro sie wybieram do śremu:) w odwiedzinki do kumpeli:)
Jezdze na silownie do Kornika...nie sama wiec mam motywacje:)
Wracalas sie do domu?

Olavip i Milka tak szczerze terminu niemamy jeszcze;p moje weselicho odbedzie sie w czwartek wiec ze spokojem moge wszystko zaklepywac;p
Juz raz odwolalam wesele ze wzgledu wypadku w lutym mojego narzeczonego bo kasa sie rozpadla jak siedzial w domu a Zus nie spieszyl sie z chorobowym;/
No ale wstepnie planujemy na sierpnia 2013.
Teraz nie jest zle bo nawet sporo odszkodowania dostalismy wiec licze ze teraz nic nie stanie nam na drodze;p

Dziewczyny wiecie cos na temat odwolan od decyzji Zusu w sprawie oszacowaniu uszczerbku na zdrowiu? lub macie namiary na tabele procentowa uszczerbku na zdrowiu?
My wlasnie zrobilismy odwolanie bo jak dobrze znalazlam do moj P. dostal najmniejsza w jego uszczerbku bylo od 5-15% dostal 5% i sie odwolalismy. Za tydzien ma kojena komisje i sie zastanawiam czy dadza cos wiecej....

reklama
Do góry