reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Acchh kotki dwa zadzialaly i mam pol godzinki na paste z tunczyka i te pe :-D
Wczoraj obejrzelismy film "the social network" o tym gosciu ktory zalozyl Facebooka, niezly jest, taki szczeniak a juz bilioner..no ale dupkiem i nerdem pozostal :-p

Asnecja wspolczuje cukrzycy, wiem ze kilka dziewczyn sie z nia borykalo rok temu wiec moze ci poradza co i jak..Na pewno dasz rade! A co do 12-latka to nie mam pojecia, ale pewnie nie pozowlilabym na dlugie siedzenie przed tv :baffled: ktorego z reszta nie mamy :-D

zyraffko ja mysle ze ten babsztyl nie mial prawa komentowac, i ze smialo moesz skarge napisac, pierwszej pomocy musza udzielac przeciez jak pojedziesz do Berlina to nikt ci nie zajeczy ze masz do domu leciec bo tam rejestracja..normalnie az strasz miec jakis wypadek! A poznan moze tez sie uda rozwazyc? Ja jestem otwarta, mamy sporo czasu i jeszcze niewiele planow :tak:

Perfecta serek kozi Lila uwielbia, no ale ile moge jej dawac..sporo soli tez w nim jest, wiec staram sie ograniczac do minimum..ale uwielbia, chlebek do czysta potrafi wylizac :-) Ty to jestes agentka z tymi imieninami :-) A wlasnie dzis pierwszy dzien lata i znowu pada :baffled:

eagle kochana to menu samo w sobie juz brzmi jak udana impreza!! Powodzenia i wycaluj Tomusia od ciotek jeszcze raz!! Moj tez sobie podmuchal balony az mu sie w glowie krecilo :-p Ale sie przynajmniej nie szwendal pod nogami

izia co to za drineczek pyszniutki saczylas, mniam dzis chyba sobie Mojito utluke bo mieta nas zarosla w ogrodzie

Ostatnia edycja:
reklama
koriander ja juz zapomniałam że coś było a ty wyjezdzasz hehe była zubrówka z soczkiem jabłkowym
żyraffka ta baba jakaś rąbnięta musi cię przyjąć bez gadania i niech nie pie...y że nie ma za to płacone bo ma a jak łukaszek ma zaczerwienione ?tylko lekko czerwone czy obrzęk jest wokół tego ?bo jeśli tak to biegusiem zpowrotem do lekarza i antybiotyk
a tak przyszłościowo dziewczyny w aptekach mają takie specjalne igły do usuwania kleszczy i można bardzołatwo dzięki nim pozbyć się tego dziadostwa

koriander ja juz zapomniałam że coś było a ty wyjezdzasz hehe była zubrówka z soczkiem jabłkowym
żyraffka ta baba jakaś rąbnięta musi cię przyjąć bez gadania i niech nie pie...y że nie ma za to płacone bo ma a jak łukaszek ma zaczerwienione ?tylko lekko czerwone czy obrzęk jest wokół tego ?bo jeśli tak to biegusiem zpowrotem do lekarza i antybiotyk

Miał tak na centymetr wokół ugryzienia, jak się obudzi to zobaczę jeszcze jak to wygląda.
Ja to się strasznie boję kleszczy bo moja mama ma boreliozę i muszi przez 3 miesiące antybiotyk przyjmować.

a tak przyszłościowo dziewczyny w aptekach mają takie specjalne igły do usuwania kleszczy i można bardzołatwo dzięki nim pozbyć się tego dziadostwa
dokladnie mialam jeszcze to dopisac, takie jakby pompki, powinny byc w kazdym domu, a zaczerwienienie moze byc wokolo ale nie powinno sie "rozchodzic" wtedy natychmiast na pogotowie
tak to mniej wiecej wyglada:
200px-Tekenpincet.jpg

edit: zyraffka wspolczuje mamie, ale na szczescie jak juz jest antybiotyk podawany to nic sie zlego nie moze dziac :tak:

zyraffko kleszcze to tez moja obsesja, zawsze jak ide do lasu to staram sie zeby nie mial golych nozek albo raczek no ale teraz to troche niemozliwe bo znowu upaly sie zaczynaja
mysle ze babsko glupoty gadalo, wystarczy wziasc pesel dziecka i juz ma placone, a przeciez nie musisz sie przepisywac, przychodnie masz jedna a pierwsza pomoc to zupelnie co innego,

ja tez sie dzis wkurzylam na pewna zolze, pod drzwiami mi stoi i gada ze musze sie do innego dostarczyciela pradu przepisac bo cala ulica to robi, a moj dostawca podniesei ceny o 60% itd. mam jej dac swoje dane i numer klienta i ona wszystko za mnie zrobi
jak powiedzialam ze nie podam jej moich danych i nie hcce sie przenosic to sie spytala skad pochodze bo mam inny akcent, powiedzialam ze tego tez nie chce jej mowic to sie odwrocila i poszla
no ludzie, przeciez nie bede kazdemu zwierzac sie ze swoich danych i jeszcze innych rzeczy kto stanie mi pod drzwiami
najbardziej wkurzylo mnie ze ona nawet nie pytala czy ja chce sie przepisac tylko ze musze

Koriander no to moje marzenie zeby autkiem zajechac do Torunia ale zobaczymy jak to wyjdzie, jakby co trzymaj miejsce heheh
Kajdusiu a gdzie mozna zobaczyc porzeczkowa Malgosie?
Perfecta imieniny niektorzy nawet dwa dni obchodzili:-)

klementinko też miałaś przejscia, co za tupet. Łukaszek ma niewielkie zaczerwienienie, będę obserwować. Nie byliśmy w lesie ani nawet w krótkich spodenkach w ostatnich dniach nie wchodził na trawę, jeśli był na trawie to takiej krótkiej skoszonej. Podejrzewam że dziadek do domu przyniósł z lasu, wczoraj był na grzybach

reklama
oj mam znów chwilkę
my po obiadku a ja juz padam, ech....gdzie tam do wieczora?:sorry2:

skusiłabym się na porcyjkę lodów lub chociaż mrożoną kawę ale nie chce mi się ruszyć do kuchni, eeeeeeee......... nie ma mi kto przynieść:-(

Gosiagro oczywiście zamęczę Was fotkami ;-), a co do logopedy całkiem nieźle ciocia Ania ostatnio bardzo go chwali i dość szybko "łapie" nowe rzeczy, ma swoje ulubione "zabawy" ale zdarzają się też Dni Marudy i wtedy niewiele jesteśmy w stanie z nim popracować, a ciocia musi się mocno starać wtedy żeby go czymkolwiek zainteresować, ale to taki wiek, aż się boje co to będzie w sierpniu jak będziemy mieć przerwę - będzie mu brakować tych zajęć

Koriander jak Lilcia buntowniczka jedzeniowa? udało się ją przekonać żeby coś zjadła, acha w Krakowie też jest Ikea jakby co :tak::-)

Ola_fasola oj tam za młody, niektóre wolą młodszych :-p a Ewela cos bardzo rzadko zagląda, na FB można ją łapać

Kajdusia no pięknie dziecko musi się samo dożywiać ;-)

zyraffka tak jak dziewczyny pisały w takim przypadku mają obowiązek Cię przyjąć
kleszcza nie zazdroszczę - jak ja ich nie lubię bo mój pies mimo stosowania preparatów lubi często je łapać, ostatni raz 3 tygodnie temu:-( a te paskudy są wszędzie nawet mogą być gdzieś na drzewach pod blokiem
obserwuj Łukaszka, jakby zaczerwienienie się powiększało koniecznie wybierzcie się do lekarza

Asencja niestety nie pomogę ani w kwestii cukrzycy bo nie miałam na szczęście ani atrakcji dla 12 latka - ale może faktycznie jakiś basen, wypad nad jezioro z grillem, zoo pewnie niekoniecznie ale może jakieś gry typu Jenga,

Klementinka co za babsztyl, wrr... jak ja nie lubie takich typów nie zapyta czy ktos chce tylko wciska coś na siłę:wściekła/y:

a u nas dziś iście letnia pogoda - upał jakich mało....

Do góry