reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Asencja :):):):) "- i jeszcze z kilka powodów, których nie umiem ładnie opisać :)" heheheheh
Kochana ja ostatnio w Mam Dziecko czy Mamo to ja czytałam że lekarze odchodza teraz od tej tezy że mleko dopiero po 2 roku zycia. I że od 8 miesiąca mozna zacząć podawać przetwory mleczne czyli np jogurcik , twarożek a mleko po roku ale żeby nie przesadzac z ilością. Mleko krowie w pełni dające swoje składniki odżywcze jest od 2 roku zycia. Wtedy jest pewnosć że wapń ip zostaną przyswojone przez dziecko , bo do tego czasu organizm odrzuca część. Moje zdanie jest takie że mleko - oczywiscie ale do 2 roku zycia ja bym nie rezygnowała z mm:) Jednak to jest tylko moja opinia:)
Co do zawartości tłuszczu w mleku czytałam że najlepiej jest dawać 2 bo ono jest "po środku" nie za chude ale także nie za tłuste:)
Ot się namądrzyłam

Mam pytanie : Podajecie samo mm jeszcze ? Czy podajecie z dodatkiem kleiku?
Bo ja zgłupiałam Ja podaję rano - pierwsze samo , póżniej kaszka , pózniej obiadek 2 daniowy , pózniej deserek , pod wieczór kaszka , a po kapieli znów samo.
Czy ja czasem nie dostarczam memu chudzielcowi za mało kalorii podając mu 2 razy samo mm???

Ostatnia edycja:
reklama
Asencja :):):):) "- i jeszcze z kilka powodów, których nie umiem ładnie opisać :)" heheheheh
Kochana ja ostatnio w Mam Dziecko czy Mamo to ja czytałam że lekarze odchodza teraz od tej tezy że mleko dopiero po 2 roku zycia. I że od 8 miesiąca mozna zacząć podawać przetwory mleczne czyli np jogurcik , twarożek a mleko po roku ale żeby nie przesadzac z ilością. Mleko krowie w pełni dające swoje składniki odżywcze jest od 2 roku zycia. Wtedy jest pewnosć że wapń ip zostaną przyswojone przez dziecko , bo do tego czasu organizm odrzuca część. Moje zdanie jest takie że mleko - oczywiscie ale do 2 roku zycia ja bym nie rezygnowała z mm:) Jednak to jest tylko moja opinia:)
Co do zawartości tłuszczu w mleku czytałam że najlepiej jest dawać 2 bo ono jest "po środku" nie za chude ale także nie za tłuste:)
Ot się namądrzyłam

Bo ja zgłupiałam Ja podaję rano - pierwsze samo , póżniej kaszka , pózniej obiadek 2 daniowy , pózniej deserek , pod wieczór kaszka , a po kapieli znów samo.
Czy ja czasem nie dostarczam memu chudzielcowi za mało kalorii podając mu 2 razy samo mm???

Ja podaje Bebiko 2 R ono samo w sobie ma kleik ale i tak zageszczam czasami:)
Dla tej babki co zbierałam ciuszki ona tej małej podawała mleko juz bodajze od 2 m-ca czy jakos tak!!

Perfecta, widzę że mamy ten sam 'problem', tylko że moja nienawidzi kleików i kaszek tych niemowlęcych, więc dostaje samo mm(3x). A mannę robię na wodzie z owocami. Jak jej coś dosypię (nieważne jaka ilość do mm) to zamyka buzię i kręci głową:D ostatnio była tak obrażona, że jej po raz kolejny próbowałam wcisnąć na noc, że właściwie nic nie wypiła a i tak przespała całą noc.. więc chyba nie głoduje :) :)

Trochę mnie to martwi, bo lekarz mówił, żeby wprowadzić..ale co ja mogę?

I nic mu nie jest? Ma problemy z brzuszkiem? Jest jakakolwiek różnica w reakcji organizmu? No bo ja chcialabym, a się boje :p
dzisiaj nasiedzialam sie w rossmannie przed zarciem dla dzieciakow, przegladajac sklady i wiele deserkow i kaszek ma zwykle mleko w skladzie np. hippa przysmak na dobranoc od 8 m-ca
znalazlam tez gotowe kaszki w takich kubeczkach jak danonki i tez sa z normalnego mleka a od 8 m-ca
wydaje mi sie ze podajac dziecku maslo, jogurty czy jakies twarozki juz zaczyna sie wprowadzac nabial,
ostatnio dalismy tez Jaskowi na sprobowanie ryzu na mleku z jablkami i nie bylo zadnych niepokojacych reakcji
oczywiscie podstawa sa kaszki niemowlece i raz dziennie mm
Jas raz dziennie wypija samo mm 150 ml, potem dostaje 2x kaszke
wydaje mi sie ze dobrze go karmisz

jestem wykonczona, musielismy jeszcze nakupowac zarcia dla Jaska bo tam sklepow nie ma, tzn sa ale dosc daleko trzeba podjechac
jak ja nienawidze galerii handlowych,
ale h&m uwielbiam, za sweterek i koszule na chrzest zaplacilam polowe tego co w innych sklepach

reklama
Do góry