reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

nocka okropna, o 2 zmierzylam temprature bo mala strasznie sie rzucala przez sen i bylo 40,1 :no: Nie jestem juz pewna czy to zabki, bo to druga doba z tak wysoka temperatura..dzis rano 39 po czopkach spada ale to odstepy 6godz to masakra :-(

koriander my własnie przechodzimy trzydniówke, przez 3 dni Natan gorączkował, był niespokojny, miał biegunkę a teraz go wysypało. Na początku myślałam że to zęby ale ta wysypka to raczej oznaka trzydniówki. Współczuje bo wiem jak się męczycie.
Doświadczone mamy ile może trwać taka wysypka po trzydniówce??
zdroiwka dla Natanka i Lilusi
bidulki :( u nas wyglądała tak trzdniówka, a może spróbuj paracetamol, a potem ibuprom podawać? może taki patent pomoże? mi ostatnio lekarz tak podpowiedział

nadika- fifiego we wtorek wysypało, od środy schodziło a w piątek już śladu nie było, tylko skóa sucha się zrobiła i trzeba było natłuszcza ć

ale mnie laska z allegro wnerwiła, sprzedałam czapeczkę fifiego, ona mi maila przysłała, że cała kwota wpłacona a przyszło o 1 zł mniej, wiem, że to mało 1 zł, ale liczy się fakt, jak u 10 osób kupi i o 1 zł mniej wpłaci to ma na jedną czapeczkę....wrrr czepiam się może, ale ogólnie mam nerwa....... co byście zrobiły na moim miejscu?
ja bym sie upomniala

Witam i ja. Coś brak czasu na forum , bo latam po lekarzach. Wczoraj była u ogólnej i dała skier na TSH i RTG szyi. Dzisaj odebrałam już fotkę a wieczorem będę miała wynik tsh i jutro znowu do lekarza. Wszędzie z Jasiem. Masakra. W czwartek do gina. Nie spoczne dopóki nie stanę na nogi.

Koriander- zdrówka dla Lilci. Ja chyba przy takiej gorączce nie czekałabym na trzydniówkę tylko poleciała do lekarza.

Nadika- zdróweczka dla Was
KasiaJ- ja bym się upomniała. Mi też ostatnio babka akcje zrobiła o 5zł i jej przelewałam
Ewela- cudne fotki

Wszystkiego naj naj, dla wczorajszych i dzisiejszych miesięczniaków :-)
trzymam kciuki za wyniki
pediatra mi powiedziala ze maks 2dni z rzedu mozna...
co do tej lekarki -zastanawiam sie nad zmiana,niby z polecenia ja wybralam,ale dla mnie jest bardzo nieprofesjonalna..
jak kuba mial 3mc,wyslala mnie na zabieg rozciecia tego wiezidelka w buzce,miedzy warga a gornymi dziaslami - nie pamietam jak to sie fachowo nazywa- bo jest za krotkie i nie bedzie mogl ssac jesc i mowic...no ok,ale przybieral po 1,5-2kg mc,wiec jaki problem z jedzeniem/?poszlam prywatnie,i lekarz mi powiedzial ze w zadnym wypadku,nie ma potrzeby,buzka mala,to i wiezidelko male...

jakis czas temu stwierdzila ze nie ma jajeczka tam gdzie powinno byc,i ze ma jedno...no kur... nawet ja widze ze ma dwa,a nie w brzuchu,albo wcale tego drugiego... drugi lekarz,i szpital po porodzie potwierdzil ze ma dwa..

albo wyslala mnie na badanie krwi,moczu etc bo kuba jest za blady..gdzie on jest blady?nawet dupke ma bardziej wypigmentowana niz moja:) badania nic nie stwierdzily...

albo ze ma stulejke,ktora nie zniknie sama - ja sie nie znam,ale drugi lekarz pow ze nie ma zadnej stulejki,to gdzie ona sie podziala przez jeden dzien?

albo na kontroli w 6mc dostalam zjeb... ze zawracam jej glowe takimi duperelami jak dziecko jest zdrowe..
sama musialam kube zwazyc,nawet na wage nie spojrzala,moglam pow ze ma tysiac kg,a ta i tak by to w karte wpisala.z laska go zbadala,w miedzyczasie odbierala telefony,wychodzila z gabinetu,ktos wchodzil po recepte...

syf!!!!!

ja tesciom moim mowie stanowcze nie- zawsze jak kuba z nimi zostawal ,to potem bole brzucha w nocy, placz, etc

nic mu nie dawali do jedzenia... ale ubranka brudne od czekolady to pewnie sie z kosmosu wziely
ja tez bym zmienila
poza tym panadol to tez lek przeciwzapalny i czasami trzeba i tydzien podawac

my po kontroli
jest lepiej ale nie idealnie
nadal inhalowac a za dwa tyg do kontroli

reklama
Klementinka- zdróweczka dla Jasieczka :-) Dziękuję Ci kochana za troskę. W Rtg szyi wyszło mi niezrośnięta apofiza c6, a tsh będę znała po 18-ej. Mam nadzieję ,że będzie podwyższone i wyjaśni się sprawa moich zawrotów głowy.

Zapomniałam hasła do mojego ząbkowego suwaczka a pojawił się TRZECI!!! ;)

Co podajecie na ząbkowanie bo u nas Camilia i dentinox nie działa :(

Ma ktoś jeszcze na zbyciu puzzle piankowe? chętnie odkupię ;)

reklama
Do góry