reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

U nas wczoraj byly jaselka dla rodzicow Olaf powiedzial wszytsko pieknie i odwaznie dzis byli z tym wystepem w jakim domu opieki probowalam go wczoraj nastawic na to co moze zobaczyc ale chyba bylo ok. powiedzial tylko ze pod scena siedzial taki pan co nie mial nogi. Za to po wczorajszym wystepie zaliczyl takiego slizga w szatni ze zatrzymal sie dopwiero na drzwiach, ktos wymyslil gladkie kafelki..... Jak go odkleilam od tych drzwi to zobaczylam rosnacego w oczach mega guza zaraz zsinialo do tego przecial skore jeszcze troszke i bylo by do szycia. Jak go rano zobaczyla dyrektorka to powiedziala ze mamy zalatwic porade lekarska bo mamy takie ubezpieczenie ze nawet za zadrapanie placa.... bedzie mial chlopak na lego bo dzielny byl. Dla odmiany mamuska dzis stracila 100 zl lecialam z kolezanka kupic prezent dla laski z biura i weszysmy na przejscie na migajacym zielonym swietle....... a policja juz na nas czekala mlody chlopak nie dalo sie z nim dogadac i kazda z nas dostala mandacik 100 nie moja. Najlepsze ze ani tej kolezanki ani moj maz nie maja pracy . A no i Ercio przedwczoraj dal juz taki popis w nocy ze spalam 2 godz wczoraj dostal czopek a dzis wyszla wysypka wiec juz mam metlik czy to byla trzydniowka czy to te 4 zeby pchajace sie na raz czy moze ja znow cos zjadlam co mu nie spasowalo

A teraz ide szukac co u Zdec

reklama
Znalazlam Zdev ciesze sie ze z natalka wszytsko w porzadku jak ona dala rade z taka przerwa w jedzeniu ??
Wspolczuje choroby babci, sciskam mocno

Kasiek1983 - mój Filip tez mało pije. Przez te dobę wypił rekordowo 100ml!! jeszcze tyle mu sie nie zdarzyło!
ostatnio Kupa to Przynajmniej jedna na dzien twarda,zbity bobek, i jedna rzadka. Dzis były trzy o roznej kostystencji...
Ja tez wczesniej słyszałam,ze od glutenu moga byc zaparcia,pozniej czytalam,ze luzne stolce,wiec nie wiem.
Filip na siedzaco przewraca sie czesto bo tez jest strasznie ruchliwy i musi byc oblozony poduchami.

:) A u nas z piciem nie ma najmniejszego problemu, z piciem herbatek, aż się czasem zastanawiam czy nie za dużo ich w ciągu doby wciąga, bo tak łącznie to co najmniej z 500 ml będzie a czasem i więcej
wow!

...A wiecie co mi wczoraj powiedziała pediatra jak poszłam z Pola do poradni dla dzieci zdrowych na ważenie i mierzenie....
Nie rozumiem po co pani przyszła skoro dziecko zdrowe?...
Lekarze sa jacys walnieci!! a wszedzie mowia i pisza,skonsultuj sie z lekarzem, skonsutluj sie z pediatra... w razie jakichkolwiek watpliwosci...

zdec - dopiero dowiedzialm sie o Waszych problemach z Natalcia. Dobrze, ze jest ok. Współczuję sytuacji z babacią :-(

My mamy tragiczne dni. Wczoraj filip przyjal trzecia dawke prevenaru i wyszedł mu piąty zab - jedynka.
Dziewczyny,czy to nic zlego,ze najpierw urosla mo gorna dwojka,pozniej obok jedynka i teraz znowu jedynka,a wieczorem zauwazylam,ze pewnie jutro bedzie dwojka... a dalej dziaselka ma nabrzmial to nie wiem czy trojki nie beda wychodzic,ale czy teraz nie powiny wyjsc dolne dwojki? Jak to jest z ta kolejnoscia? i co powinno mnie martwic??
Żle sypia w nocy,wiec jestem wyczerpana. Nie da sie ululac w dzien. Dzis spaltylko dwa razy po pol godz.... po 19 byl taki wyczerpany,ze ledwo trzymal główkę:crazy:

Dla dziumdziowej Patrycji i Perfectowego Jasia - wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!

Kasiaj - gratulacje!!!Fifi szaleje z zębolkami

Aisa - co u Ciebie??Jak malutka??

Koriander- Iga staje na całych stópkach

Kasiek - My dość długo walczyliśmy z zaparciami, wpierw lactulosum, później debridat, w międzyczasie czopki, a na zaparcia powinna zadziałać śliwka, morela, świeże jabłko, dużo picia, kaszki raczej pszenne powinien jeść mały, bo ryżowe i kukurydziane zatwardzają, podobnie jak np. chrupki. Iga tez dzikus, nie lubi się przytulać, odpycha się łapkami, więc nie przejmuj się!!!!!!:tak:

Zdec - super że u Natalki wszystko ok:tak: Przykro mi z powodu babci :-(

konniczynka - rozwaliłaś mnie z tą choinką :-D:-D:-D

AniaCh - ząbki wychodzą w różnej kolejności i ja bym się nie przejmowała że wpierw dwójka;-) Myślę że wszystko jest ok!!!!!:tak:

A mnie jutro czeka pakowanie i spadam do Wawy

Pierwsza!!!! :szok:

Zdec
- bardzo się cieszę że u Natalci wszystko dobrze...i wyrazy współczucia z powodu babci....Straszne tak patrzeć na cierpienie bliskich....
AniaCh - tak juz chyba jest z tymi ząbkami że mogę różnie wychodzić....U Fifiego KasiJ. było chyba podobnie? Ja bym się nie przejmowała!
KasiaJ - gratuluję kolejnego ząbalka!
Avena - spokojnej podróży do Warszawy??? Nie doczytałam wcześniej ale jedziesz na jakieś szkolenie???? Czy to jakiś rodzinny wypad?

Ostatnia edycja:
Druga??:-)

na początek żebym nie zapomniała sto lat dla Polci i dużo buziaków, rośnij kochana i dawaj dużo radości swoim rodzicom:-)

Milka26
nieciekawe sytuacje ale jestem pewna że ten tydzień bedzie lepszy, stówy szkoda ale mówi się trudno, teraz to i tak juz po fakcie
szybkiego powrotu do formy dla Olafka i spokojnych nocy dla Ercia, oby szybko zaczął ładnie spać w nocy
Avena udanego wyjazdu
AniaCH83 bo z tymi ząbkami to tak jest że co dziecko to inna kolejność, gdzieś kiedyś czytałam że najpierw wychodzą 1 i 2 ( moga na przemian lub nie pokolei np raz 2 a raz 1 ) poźniej czwórki, trójki i na końcu piątki
moja Asia miała kolejność taką górna dwójka, dwie dolne jedynki, górne jedynki i dalej nie pamietam musiałabym zajrzec do książeczki

a u nas nocka jak zawsze, cyc po 1 i przed 4, pobudka przed 6 a teraz znów śpiocha
a ja mam na dziś zaplanowaną randkę z żelazkiem;-)

reklama
Dziewczyny!
Mam prośbę...Chcę kupić troszkę lekarstw dla Luśki...tak profilaktycznie oczywiście....Napiszcie mi proszę co polecacie...np. na zatwardzenia i na odwrotna sytuację :-) , pisała któraś kiedyś że kąpała maluszka swojego w czymś fioletowym po czym znikały krostki, nie pamiętam co to było?Na gorączkę co najlepsze, ja mam w domu nurofen i ibufen.....Mam też czopki chyba glicerynowe ale nigdy nie używałam...ale może macie coś lepszego????I co jeszcze warto mieć w domu????Może jakieś kropelki do nosa na katar ( ja mam tylko wodę morską) i dobry syropek na kaszel ( ja mam tylko jakieś angielskie badziewie)!!!! A co na odparzenia.???? Z góry dziękuję!!!!
Dziękujemy za życzonka w imeniu własnym i Polci oczywiście.. :-):tak:

Do góry