reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
a ja dziś wieczór urodowy mam: maseczka, lakier na pazurki :)

w końcu mam swój wózek kompletny, przerobiłam na spacerówkę już :) jutro muszę zakupić folię p. deszczową, bo ta z gondoli się nie nada :( ale kupię uniwersalną a nie x-landerowska, bo sobie nie wyobrażam filipa w wózku srebrną nie prześwitującą folią przykrytego, chyba by się zawył na śmierć, że nic nie widzi, nie wiem po co oni tą folię w tym kolorze zrobili??????????? a uniwersalna zamias 79 ok 20 zł kosztuje, więc tym bardziej :)

Ale Wam fajnie :)Kurde takie moze sie wydawac zwykle forum,a tyle znajomsci w realu przez to powstało :) Super!:tak:
...Chciałam się tylko pochwalić, że udało się wygrać miśka w konkursie bebiko :tak::-) mamy 32 miejsce :-) [:-D
Gratulacje misia :)
Zapytam jeszcze raz - czy któraś z was miała do czynienia z AZS?:confused:
Dziś pierwszy raz małemu dałam butlę mleka modyfikowanego Bebilon pepti 1.
Zadam głupie pytanie...czym myjecie butelki? Można zwykłym płynem?Nie wiem:-D bo cycki to można było myć mydłem hahah
Pediatra któregos razu powiedziała o skazie białkowej Filipa Atopowe zapalnie skóry... ale nie wgłębiałam sie w to... Moze taka 'mocna' skaza to wlasnie AZS,albo alergia na bialko jest jednym z czynników AZS....

A butle myję normalnie płynem,ale oddzielna myjką i później do sterylizatora.
klementinka - gratuluję Jasiowi ząbka! :-)
A ja podobnie jak iiwka mam dziś mega doła...Nie mogę sobie z nim poradzić....w ogóle jakoś ostatnio jest mi cięzko....Nie wiem konkretnie czemu...Ach to życie....Jeszcze jutro morfologia Polci....Juz się boję i o tym myśle....i wciąż czekam na swoje wyniki płytek...może znów jest tylko z 5 tyś.... Aj...przydałby się jakieś wieśći a nie ciągle coś pod górkę....Wyżalę się kiedy indziej....Lecę pod prysznic....Może to troszkę pomoże
Nie tylko Wam ...Na dodatek jesien nie poprawia sprawy... :-(

...W weekend było miło. Milenka dostała od babci super 2 pary spodni i 2 bluzki z HM, dwie bluzeczki z reserved, a ja super dzinsy ze stradivariusa. Nie ma to jak zakupy z teściową;-)

AniaCh- pytałaś o mleko. Wogóle nie pije samego mleka, jak poczuje je w butelce pluje okrutnie.
No super masz tesciowa :-)
Mój też tak 'chetnie' mleko pije,ale czasem uda mie przemycic. Wciaz je kaszki lub kleiki,bo tylko raz dziennie dostaje obiadek, zadkie mu robie,zeby tylko lekko kosystencje zmienic i smaczku nadac..

No a my sie dzisiaj wreszcie zaszczepiłyśmy ostatnią hexą. Czwarte podejscie to bylo, bo najpierw za malo podobno przybrala na wadze, potem leukocyty wyszly na granicy normy, potem kolejne badanie, no i dzisiaj wreszcie sie udało! Jagoda wazy 7,600 wiec rośnie mimo iz z jedzeniem nowosci nadal jest słabiutko..
No i cos co mi spędza sen z powiek! Laski będę łysa! Powaznie! Wlosy tak mi wychodzą ze szok! Ze garściami to mało powiedziane! Jak myje głowe to musze 2 razy w sitka w brodziku wyjmowac bo sie zatyka! Masakra. Uzywam tego spreyu Pokrzepol, odzywke Kerastase mam tez i lipa! Dzisiaj kupilam do lykania Merc Specjal czy jakos tam. no załamka normalnie! Ja zawsze taką grubą grzywe mialam a teraz 3 włosy na krzyz....
Fajnie,ze Malenka ładnie rosnie :) Ja tem mam ten problem.... Nie prosuje,nie susze,jem 'belisse' na razie bez poprawy.... łeee Ja z kolei zawsze mialam tylko 5włosów,przez ciążę ładnie mi zgęstniały,a teraz... :-(
Dobranoc

Pierwsza??
U nas nocka nieszczególna, mała bardzo niespokojna, co w połączeniu z wczorajszymi krostkami nie bardzo mi się podoba:-/ Już po porannym karmieniu, idziemy pokimać dalej................

Druga :)

A my chorujemy :/ Wczoraj byliśmy z małą u lekarza i dostała kilka leków i inhalacje, w sumie poza katarkiem i kaszlem nic wiecej jej nie dolega ale podobno na naszym osiedlu w październiku było dużo osób chorych na zapalenie oskrzeli wiec mam nadzieje ze u niej na katarku sie skonczy. Całe szczescie mamy pediatre na osiedlu i jutro mam skonsultowac samopoczucie julki - jak bedzie ok to wezmie co ma wziąć i koniec a jak nie poprawi sie to pewnie jakies kolejne leki dostanie.
Mąż dzisiaj pierwszy dzien po urlopie do pracy i tez czuł się niewyraźnie :/ Mnie chyba najlżej wzięło.

Mam dzisiaj mega lenia... a przydałoby się troche posprzatac w mieszkanku bo juz zaczyna zarastac :/ a ja sie w takim syfie koszmarnie czuje.

Z fajnych rzeczy to dostalismy pieniążki od ubezpieczyciela za wypadek mojego męża (niektorzy pewnie pamietają ;)) i sprzedaliśmy wrak samochodu za całkiem fajne pieniążki :D

Ok tyle u nas... lece poczytać dokładniej co u was sie dzieje, bo podczytuje jak mi mała pozwala na bieżąco.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
U nas nocka spokojna Kacperek zasnał o 20 potem coś mu sie przyśniło i obudził się z płaczem po 22 dostał troche wody i zasnął i obudził się o 2-30 i o 3-30 to dwa razy dostał cyca bo myślałam że mi je porozsadza i teraz sobie dalej spokojnie spi :-)

Witam z kim się nie witałam :-D
Chciałam się tylko pochwalić, że udało się wygrać miśka w konkursie bebiko :tak::-) mamy 32 miejsce :-)

Dlatego chciałam każdej, która choć raz oddała głos na nas serdecznie jeszcze raz podziekować:-D

gratuluje wygranej :-)

Zapytam jeszcze raz - czy któraś z was miała do czynienia z AZS?:confused:
Dziś pierwszy raz małemu dałam butlę mleka modyfikowanego Bebilon pepti 1.
Zadam głupie pytanie...czym myjecie butelki? Można zwykłym płynem?Nie wiem:-D bo cycki to można było myć mydłem hahah

Z AZS nie pomogę, natomiast butelki myje płynem do naczyń i od czasu do czasu wygotuje

Ja mówię Dobranoc i zmykam
Trzymajcie kciuki jutro za morfologię Polci!!!! Please:tak::-)

Kciuki zaciśnięte :-) Będzie dobrze a raczej jest dobrze no po prostu musi być dobrze:-)

Klementinka - gratujuje ząbka :-)
Emalia - zagłosowane

Ja też dołączam do zdołowanych :-( Jakoś ostatnio nie moge dla siebie miejsca znaleść, siedze cały czas sama nie ma z kim kawusi wypić , pogadać :-(

Ząbkowym dzieciaczkom gratuluje :)
Dołujące mamy przytulam.

Lena - rób sobie drugie bo widzę że nieźle ci idzie :D
kreatorka - gratulacje wygranej :)
stella - ja miałam koleżankę na studiach z AZS, nie zazdroszcze :/ konsultowałaś to z lekarzem? dostała mała jakieś maści/ kremy?
Ja butelki myje płynem do naczyń, sterylizuje juz rzadko ale jak to twoje pierwsze zmagania z butelką to po umyciu zalej wrzątkiem lub wygotuj butelki a później stopniowo coraz rzadziej to rób :)
Agi - kciuki zaciśnięte - daj znać jak wyniki.
katarzynajanicka - jak humor po wieczorze piękności :) ?
MagdaM - szkoda że pogoda sie zrobila do d... to moglybysmy sie spotkac. Ale jak któraś ma ochotę to zapraszam do siebie :D

reklama
Do góry