reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gratulacje, Kochana moja Nelcia jest starsza a się nie przekręca ani z pleców na brzuszek ani odwrotnie.. Chyba jest jedynym czerwcowym dzieckiem, które tego jeszcze nie robi.. Martwię się o nią i myślę czy nie będzie nam jakaś rehabilitacja potrzebna :(

zyrraffka - zagłosowane :)

idziemy na jedzonko i na spacer :)
nie przejmuj sie, Jas tez nie bardzo skory do przekretow, predzej chyba zacznie chodzic niz sie przekrecac
czytalam ze sa dzieci, ktore w ogole sie nie przekrecaja, powodem do zmartwien moze byc brak jakiejkolwiek aktywnosci
na pewno rehabilitacja was nie czeka

my juz po spacerze, jeszcze cieplo, choc juz nie tak jak wczoraj ale trzeba korzystac z pogody

ide gotowac marchewe dla Jaska

reklama
A u mnie dół:-( Maja od 2 dni marudzi w dzień, przysypia jedynie na 15-20 minut, a potem marudzi bo niewyspana, w nocy trzeba wstawać po 5 razy, a teraz jeszcze doszło uczulenie, bądź skaza:-:)-( muszę odstawić wszystko co powprowadzałam, dawać tylko mleko i zobaczymy... jestem zła na siebie bo powprowadzam jedzenie a teraz nie wiem co jest winne:-(

Dziewczyny czy któraś jeszcze z Was nie ma @??Bo ja od porodu nie mam:)Tzn po porodzie jeszcze nie miałam;)

ja jeszcze też nie miałam, i wcale za nią nie tęsknię:-) Gaja widać że polubiła zupkę:-)
ja jeszcze nie miałam

Moje dziecko zajęte właśnie ślinieniem swoich rękawiczek ( a właśnie wystawiłam kombinezon od tych rękawiczek i nie będzie miał Łukaszek fajnej zabawki :() i puszczaniem bąków.

A Wasze co porabiają??

mojemu kupilam dzisiaj skarpetki ze zwierzaczkami grzechoczącymi na stopkach i teraz się nad nimi zneca:-)

A u mnie dół:-( Maja od 2 dni marudzi w dzień, przysypia jedynie na 15-20 minut, a potem marudzi bo niewyspana, w nocy trzeba wstawać po 5 razy, a teraz jeszcze doszło uczulenie, bądź skaza:-:)-( muszę odstawić wszystko co powprowadzałam, dawać tylko mleko i zobaczymy... jestem zła na siebie bo powprowadzam jedzenie a teraz nie wiem co jest winne:-(

a może to nie od jedzenia?moze jakiś nowy proszek, płyn do płukania albo kąpieli?

Geodeta chce od nas 2 tyś...i z tego co dziś zrobiłam rozeznanie to jest mało bo inni chcieli 2,5 tyś...co do reszty to jeszcze nie wiem, ale godeci są zajęci i w tym roku żaden nie miał czasu a ten ma nam zrobić to bardzo szybko, może za tydzień.

ważne że rusza się juz coś do przodu

Oskar dostał pierwszy raz dzisiaj rybke z warzywami Gerbera - i znowu się zajadał:-)może nie będzie taki niejadek jak Wiktoria. Za to ja dzisiaj bez obiadu bo na spacerze najadłam sie pasztecików z mięsem i kupiłam mini pączusie do kawy którą ide właśnie robić:-)Może ktoś ma ochotę?:-)

moj dzinks ryczał przed chwilą strasznie przy jedzeniu zupki jarzynowej :/ niestety wylądowała w smietniku - nie ma to jak mleko z kaszka :-)

Jestem :) Ponadrabiłam kilka ostatnich stron, ale juz nic nie pamietam :)
Gosiagro- Ty to mnie chyba lubisz bo jak sie nie odzywam kilka dni to Ty zawsze o mnie pytasz :) bardzo to miłe jest! Dzięki!
Athena- trzymam kciuki zeby szybko się udało podzielić tą działkę i pójść "na swoje"!
Zyrafko- Mężowi gratuluję podwyżki :) Oby się udało z tym mieszkankiem!
Cobra- z tego co czytam to dopiero zaczynasz z tymi pazurkami, wiec moze uzbrój sie w cierpliwość i poczekaj az zadziała poczta pantoflowa.
Lena- jakie trendy teraz są w paznokciach? Mi sie nie podobają te pazury ala łopaty. Robisz tez takie w bardziej "migdałkowym" kształcie? Robisz na szablonie czy na tipsie?
Gosiagro- przykro mi z powodu uczulenia Majeczki. Mam nadzieje ze szybko znajdziecie winowajcę.
Katarzynajanicka- przepiękne zdjęcia Fifiego widziałam. Ale On jest słodziak!
Agi- pokaz ten kubek koniecznie! Piękne ciuszki kupilas dla Polci. U nas wg mnie jest mało fajnych ciuszkow dla dzieci. Wlsciwie tylko h&m i mothercare..

No a my sie dzisiaj wreszcie zaszczepiłyśmy ostatnią hexą. Czwarte podejscie to bylo, bo najpierw za malo podobno przybrala na wadze, potem leukocyty wyszly na granicy normy, potem kolejne badanie, no i dzisiaj wreszcie sie udało! Jagoda wazy 7,600 wiec rośnie mimo iz z jedzeniem nowosci nadal jest słabiutko..
Tak pięknie dzisiaj u nas bylo ze bylysmy chyba z 4 godziny na spacerze połączonym z wizytą w galerii handlowej gdzie Jagoda wzbogacila sie o body i 3 pary skarpetek a mąż o koszulkę. Tylko dla siebie nic nie kupilam.. Jakos nic mi sie nie podoba, albo wszystko juz mam lub mialam. okropne uczucie, bo chce cos kupic a nie ma co. Chyba zwariowałam..
No i cos co mi spędza sen z powiek! Laski będę łysa! Powaznie! Wlosy tak mi wychodzą ze szok! Ze garściami to mało powiedziane! Jak myje głowe to musze 2 razy w sitka w brodziku wyjmowac bo sie zatyka! Masakra. Uzywam tego spreyu Pokrzepol, odzywke Kerastase mam tez i lipa! Dzisiaj kupilam do lykania Merc Specjal czy jakos tam. no załamka normalnie! Ja zawsze taką grubą grzywe mialam a teraz 3 włosy na krzyz....

reklama
Jakiś ciężki dzień, od rana mi głowa pęka:-( Dopiero teraz odpoczęłam, bo Natala na spacerku z tatą:-)

katarzynajanicki - no niestety zdażają się tacy ludzie że nie potrafią podziękować:-( A to przykre, bo przecież kurcze nic z nieba nie spada nikomu.:-( Ja też pożyczam rzeczy po Natalci koleżance, ale wiem że ona mi wszystko odda, a teraz jeszcze mi podrzuca większe ciuszki jakie tam po kimś ma:-)

ita85 - no niestety z facetami tak jest:-( U mnie podobnie, bo ja też i pracuję i studiuję i zajmuje się dzieckiem, i też nie mam prawie wolnego czasu, ale najważniejsze żeby to on miał wolne weekendy:wściekła/y::wściekła/y:

katarzynajanicki - 34:szok::szok: I to do mnie mówicie że nie mam brzucha, hahahaha:-D:-D O rozmiarze 34 to od podstawówki raczej zapomniałam:-D:-D

athena - super że wyprowadzanie się na swoje:-) 100tys to nie dużo więc na pewno nie będziecie mieć problemu ze spłatą:-) A swoje to zawsze swoje:tak:

Lencja - świetne zdjęcie, a jaka Kornelcia szczęśliwa:-)

anecznik - u nas też tak jest z basenem. Nawet się nie chce pluskać tak jak w wannie w domu:( Dlatego na razie sobie odpuszczamy, ponowimy próby na wiosnę:-) Bo wygląda na to że mała będzie chodziła do podstawówki z basenem, więc dobrze żeby miała już pewne doświadczenie:-)

zyraffka - super perspektywy:-) życzę powodzenia:-)

Anik79 - gratuluję ząbka!:-)

lena - ja miałam jedną @, ale potem już żadnej;-)

lencja - moja też nie jest skora do przekrętów, obróciła się tylko raz i na tym koniec:(

No i koniec, wrócili ze spaceru, a mała już mi tu w ekran zagląda;-) Uciekam mleko robić;-)

Do góry