reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Bo my mamy ten sam tydzień i dzień:-D(dopiero teraz zajarzyłam:-D:-D)
A kiedy miałaś ostatnie usg????Ja miałam jak byłam 5t6d
Gapa:-D ostatnie usg miałam 6t3d i już biło serduszko, teraz mam wizyte dopiero 30.11, a ty kiedy masz?

Witam w ten ponury poranek. Jakoś kiepsko spałam i ostatnio chyba przez to ciśnienie głowa mnie często boli, co kiedyś zdarzało się bardzo rzadko.

A co do Natuchy to też cały czas o niej myślę i normalnie boję się. W poniedziałek po wizycie może się uspokoję.

Dziewczyny macie już zaświadczenie o ciąży do becikowego, jest specjalny wzór, tutaj link:
Dziennik Ustaw poz. 1305 nr 163 z 2009 roku - - INFOR.pl - prawo, biznes i finanse, giełda, ustawa
Fajnie ze znalazłaś to zaświadczenie bo na ostatniej wizycie ginek mi mówił abym tego pilnowała.

reklama
Gapa:-D ostatnie usg miałam 6t3d i już biło serduszko, teraz mam wizyte dopiero 30.11, a ty kiedy masz?
Fajnie ze znalazłaś to zaświadczenie bo na ostatniej wizycie ginek mi mówił abym tego pilnowała.
Ja mam wizytę 16 listopada czyli w poniedziałek na 17:20:tak:
Ja jeszcze nie zastanawiałam się nad tym zaświadczeniem i szczerze mówiąc nawet nie wiem co i jak...

Witam w ten ponury poranek. Jakoś kiepsko spałam i ostatnio chyba przez to ciśnienie głowa mnie często boli, co kiedyś zdarzało się bardzo rzadko.

Dziewczyny macie już zaświadczenie o ciąży do becikowego, jest specjalny wzór, tutaj link:
Dziennik Ustaw poz. 1305 nr 163 z 2009 roku - - INFOR.pl - prawo, biznes i finanse, giełda, ustawa
Moniabir mnie wczoraj głowa bolała strasznie,i pulsowała jakbym nie wiem jakie miala ciśnienie:-(
A zaraz zajrzę co i jak o tym becikowym;-)

Witajcie:-)
ja w tej ciązy pobijam rekordy w spaniu:-)

Gosiu nie tylko ty
ja tez wstaje kolo poludnia:sorry:

dzisiaj o 7 rano dzwonek do drzwi, a poniewaz maz na rano do pracy mial to pomyslalam ze moze sie wrocil po cos
otwieram drzwi w mojej pizamce, rozczochrana a tam mlody koles pyta czy mi woda z sufitu w lazience cieknie bo sasiad zalal
ale mi bylo wstyd:sorry:
ale z drugiej strony jak ma czlowiek wygladac o 7 rano jak sie nie pracuje i wstawac nie trzeba

Z to zaświadczenie to nie bierze się pod koniec ciąży???? Bo zwrócicie uwagę ze tam na tym wniosku pisze że..."pozostawała pod opieką medyczną od.....................tygodnia ciąży do porodu"więc,nie rozumię...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no:

dzisiaj o 7 rano dzwonek do drzwi, a poniewaz maz na rano do pracy mial to pomyslalam ze moze sie wrocil po cos
otwieram drzwi w mojej pizamce, rozczochrana a tam mlody koles pyta czy mi woda z sufitu w lazience cieknie bo sasiad zalal
Ale z drugiej strony jak ma czlowiek wygladac o 7 rano jak sie nie pracuje i wstawac nie trzeba
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

Dopiero teraz się zorientowałam że dzisiaj jest piątek 13:szok:
Mnie głowa nie boli ale za to skacze mi nerw w dolnej powiece lewego oka:-D dlatego biorę juz witaminki dla ciężarnych bo to najprawdopodobniej z braku magnezu i żelaza.
Gosiu nie tylko ty
ja tez wstaje kolo poludnia:sorry:

ale z drugiej strony jak ma czlowiek wygladac o 7 rano jak sie nie pracuje i wstawac nie trzeba
:-D:-D:-D:-D

Z to zaświadczenie to nie bierze się pod koniec ciąży???? Bo zwrócicie uwagę ze tam na tym wniosku pisze że..."pozostawała pod opieką medyczną od.....................tygodnia ciąży do porodu"więc,nie rozumię...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::no:
Ja dokładnie nie wiem jak to jest, mój ginek tylko mówił że już to obowiązuje i abym o tym pamietała:tak:

Co do rozstępów to po poprzedniej ciąży nie mam żadnego.
Ale mam ich dużo na udach, po operacji wyrostka 9 lat temu, strasznie schudłam, a potem jak tylko pozwolili mi jeść to szybko nadrobiłam:tak:
Więc w nosie mam rozstępy, denerwuje mnie tylko brzuch który po porodzie mam jak flak:-:)-( Bo nigdy nie chciało mi się brzuszków ćwiczyć:laugh2:

reklama
Do góry