reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam wieki mnie nie bylo :) dzis skonczylam wczesniej to sie skusialam zeby sie odezwac bo normalnie nawet nie zagladam zeby sie nie wciagnoc...

U nas wszytsko ok Ercio grzeczny wciskam mu jedzenie na poczatku ulewal a teraz jak nie chce to sie zapiera odgina i nie ma mocnych zeby go nakarmic, mialam dzis isc go wazyc ale jego lekarki nie ma wiec odlozylismy do srody, a z ciekawostek wazylam go u mamy na wadze i wazy 6700 ciekawe wynika z tego ze przytyl w 2 tyg 1 kg !!!! malo prawdopodobne wiec moze jednak ostatnio latanie po gabinetach z waga przynioslo taki efekt ze cos sie zaklalamlo. Byle do srody potem juz znow bede co dzien :))

No i nasze zaropiale oczko od tygodnia przy karmieniu masuje te nieszczesne kanaliki i dodtakowo wkraplam mu troche mleka :)) wyczytalam w necie ze tak mozna i wiecie co to oczko ropieje coraz mniej, ciekawe czy to masaz czy mleko. AAAAA i slyszalam ze kichanie tez odtyka kanaliki

Pozdrawiam

Eagle wszystkiego naj naj na jutro udanej zabawy i pieknej pogody

Ostatnia edycja:
reklama
Arica - gratuluję pierwszego ząbka! a jak maleństwo to znosi?
ząbek to u mnie się wyłonił:) a malutka marudna była, łapki w buzi, płacz, nawet wieczorem miała lekką gorączkę, najgorzej było jak się na dziąsełku pojawiła taka kreseczka, wtedy się wyżynał, teraz jak juz się pojawił jest lepiej
Co do kąpieli to mojej już nie raz się zamoczyły uszka, po kąpieli wycieram do sucha i jest git

ząbek to u mnie się wyłonił:) a malutka marudna była, łapki w buzi, płacz, nawet wieczorem miała lekką gorączkę, najgorzej było jak się na dziąsełku pojawiła taka kreseczka, wtedy się wyżynał, teraz jak juz się pojawił jest lepiej
Co do kąpieli to mojej już nie raz się zamoczyły uszka, po kąpieli wycieram do sucha i jest git

Przepraszam kochana, zrobiłam Edit ale widocznie za późno... hehe! ;)

Dzień dobry,
Maja wstała o 6 i stwierdziła, ze koniec spania:confused2:
avena - gratuluje pierwszego ząbka:tak::tak:
Lencja - 2 dni opieki przysługuje jednemu z rodziców w każdym roku, aż do ukończenia przez dziecko 14 lat; nie jest to obowiązkowe, dlatego jeżeli w danym roku ich nie wykorzystasz to przepada i nie przechodzą na rok kolejny, w tym roku nie należałoby ci się jeżeli do końca roku byłabyś na macierzyńskim, a myślę, ze żadnej z nas to nie dotyczy, ja u siebie musiałam wypełnić oświadczenie, ze chce z tych dni skorzystać na mocy 188 art KP, tutaj jeszcze link odnośnie tego uprawnienia
Dwa dni wolne na opiekę nad dzieckiem - Czas pracy - Praca kobiet - Wieszjak.pl

Także dziewczyny trzeba to wykorzystywać bo te 2 uprawnienia urlop okolicznosciowy i opieka dają nam 4 dodatkowe dni, a to już prawie dodatkowy tydzień!!!

Ostatnia edycja:
_avena_ - gratulujemy ząbka!

Odnośnie uszek to moja w wanience non stop tą główką tak kręci że nie sposób by było żeby jej się nie nalało czasami nawet oba uszy ma zamoczone jednocześnie ale po kąpieli tak jak avena napisała wycieram do sucha i ok :)

A do mnie w końcu dotarły godzinki od gosiagro i zdec :) Dziękuję. Mała nie dość że ładnie pospała (z 1 karmieniem na śpiocha o 22 i jedną pobudką w nocy o 4) to jeszcze wstała zadowolona i uśmiechnięta o 6:40 :) Właśnie leżymy sobie jeszcze na łóżku, ona wśród zabawek a ja przy swojej zabawce :) - Mama wyspana = mama zadowolona :D

a nie jest tak, że mu się mata już znudziła? Fifi tak miał z przyrządem gi8mnastycznym, dostawał coodsziennie podczas zabawy aż pewnego dnia już go przestał interesowac, przez kilka dni mu go nie stawiałam i znów ma frajdę jak dostanie :)

już nie pamiętam która pisała o inhalacjach? można takiemu maluszkowi robić? co się do tych inhalacji daje?

gratulujemy :)

a nie dalej jak dzis mi lekarka powiedziała, że mam sobie nie myśleć, że fifi ząbkuje bo to NAJWCZEŚNIEJ w 6 mies się zaczyna :p a jak on nie ząbkuje jak dolne i górne 1 już widać pod skóra wielkie białe zębole :D i w nocy przez sen płacze a jak Bobodentem posmaruję to od razu przestaje,

byłam z katarem i kaszelkiem u pediatry właśnie dziś i powiedziała, że nic nie słychać u Fifiego, ten kaszelek to od nadmiaru śliny sie krztusi, też tak myślałam, ale moja mam oczywiście, że chory jest

z katarkiem to kazała psikac wodą morską i nie ruszac aspiratorem póki nie cieknie i póki tylko słychać furczenie, bo tylko bardziej się śluzówke podrażni

pytałam o nawilżacz- powiedziała, że odradza, bo po jakimś czasie staje sie on siedliskiem grzybów i bakterii, używa się przez sezon, potem jakiś czas stoi nieużywany i staje się własnie siedliskiem dla wyżej wspomnianych

chciałabym kupić inhalator, ale nie moge się zdecydowac

polecacie jakiś? macie sprawdzony?

zmykam spać, jutro wyjeżdżamy na cały dzien

panie młodej życzę wspaniałej pogody i udanego dnia!!!

kolorowych snów :)

Kasiu - ja mam taki inhalator i jestem z niego zadowolona
Medel Inhalator 90543 MEDEL Family Silver - opinie o Medel Inhalator 90543 MEDEL Family Silver
Gosiu - u nas Kacperek też wstał o 6 zjadł i zabawa a jak ja się już wybudziłam i wypiłam kawe to on sobie postanowił zasnąć :-(
Hefi - napisz jak tam nocka mineła ?

U nas znowu kiepsko :-(

reklama
Witajcie,

hefi gratuluję przespanej nocki:)

U mnie było ciężko. Łeb mnie tak bolał, a mała już o 23:30 pierwsze karmienie. Potem o 3, no i do rana co godzinę ryk bo smoczek wypadł:( Kupiłam na allegro nianię elektroniczną i miała być popsuta dlatego wylicytowałam ją za 15zł:) Przychodzi, podłączamy do prądu a wszystko jest w porządku:) Więc jeszcze nie wiem o co chodzi w jej popsuciu:)
Mała baraszkuje u nas w łóżku, mąż w pracy do południa, a ja nie wiem jak dam radę. Jeszcze tam strasznie piszczy:((((( Aaaaaa moja głowa...... do tego katar to już mam taki że nic nie czuję, co utrudnia stwierdzenie czy jest coś w pieluszce:(

Jak tam gosiagro zakupy? Udane?

Magda_M widzę że mamy podobnie, moja też wstaje, półtorej godziny się pobawi i idzie spać na godzinkę;) Jakby nie można było sobie nocy przedłużyć o tą godzinkę:(

Do góry