reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Karo - super malutka.....Słodziak z niej....
Ja jadę jutro na Karową i mam nadzieję że jednak mnie tam zatrzymają....Jak wspominasz pobyt w szpitalu????
gosiagro - masz prześlicznego śpiocha.....
Ja zaraz w miasto ruszę....Muszę coś kupić tacie na Dzień Ojca jutro....Planowałam dać mu wnuczkę...żeby było taniej;-) no ale raczej to sie nie uda więc trzeba się szarpnąć za portfel:-D...Poza tym siostra mnie prosiła, żebym odebrała jej zdjęcia ślubne od fotografa....więc trochę sobie dziś połażę...Oby to dało jakiś efekt na jutro!!!!

reklama
Również jak czytam artykuły w stylu "jak naturalnie przyspieszyć poród" to uważam je za jakieś babcine zabobony, bo ani spacery,ani biała armia, ani wysiłek w stylu przestawiania szafek, ani ostre jedzenie nie przynoszą efektu.
Jedynie nasze Maluszki znają dzień i godzinę :-)

W sumie to za max 10 dni będę miała Filipa przy sobie, bo teoretycznie to można 14 dni przenosić ciążę, potem już lekarze wkraczają do akcji, więc może sobie zacznę odliczać do 30. czerwca :-D
No wlasnie ;) Nie ma co sie tak nakrecac tym przeterminowaniem - kiedys na kazdego przyjdzie czas ;D U nas tym razem mialo byc wczesniej i jak sie okazuje to niekoniecznie, a z przyspieszaczy tez nic nie dziala ;]

A tymczasem staram sie jeszcze przed porodem jak najwiecej rzeczy na zaliczenia porobic w domu - egzaminy juz za mna .. jeszcze we wrzesniu roznice programowe ponadrabiam - ale to tez niekoniecznie, bo to moge poprzeciagac ;P

U nas od kilku dni nerwowo w domu - malej sie kły wyrzynaja .. wczorajsza noc byla bardzo ciezka, budzila sie na poczatku co 15 minut z placzem.. a panadolem pluje daleekooo ... ale i tak chyba wyrzynanie czwórek bylo gorsze ;P Dzis juz z rana humorek miala lepszy - ale jeszcze sladu widocznych 3 brak :(

A ! wczoraj zrobilam knedelki z truskawkami (tradycyjnie wedlug kajdusiowego przepisu ;D) - po raz pierwszy ze swiezych truskawek - dotychczas zawsze mrozone byly. Retyyy .. jaka roznica ! One zawsze byly bardzo dobre, ale ze swiezych.. mniaaaam.. Normalnie wcinalismy az nam sie uszy trzesly ;D Dobrze ze zrobilam 3krotna porcje - to jeszcze na dzis zostalo ;)

Milego dzionka :]

edit: hm, musze zaraz wszystkie oplaty porobic - bo jakby jednak zaczelo sie cos dziac, to maz w zyciu nie ogarnie i rachunki same niepoplacone beda;P

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki, ja nadal 2 w 1 i jakos taki mam nastrój bez kiija nie podchodź: pół nocy nie spałam, bo na siku wstawałam, przed ósmą już teściowa na stacjonarny dzowniła i ogólnie brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:

ciekawe jak tam Lena??

WITAJCIE, SZCZęśLIWE MAMUSIE- SERDECZNE GRATULACJEEEEEEEE :tak:

Cieszę się , że wam się udało, oby wasze pociechy rosły. Jeszcze pół roku temu pisałam z wami na tym forum, razem cieszyłyśmy się każdym pierwszym kopniaczkiem a tu czas przeleciał a maluszki tulą się do swoich mam.

życzę z całego serca wszystkiego naj:tak:

kreatorko- dziękuję za pamięć o mojej Jagódce, pamiętasz każdego dnia jestem pod wrażeniem - dziękuję za zapalane dla niej światełka.

Jak bardzo bym chciała, żeby muc ja potrzymać choć przez sekundę.

Lencja ale ona slodko spi !! a jak sobie raczki podlozyla :))

Pytanie do mam karmiacych jadla ktoras z was juz moze salate ?? mam ochote ale nie mam odwagi choc dzis skusialam sie na 3 !!!!! truskawki :) jutro sie okaze czy moge jesc dalej :)

Ja jadłam sałatę :tak: i nic się nie działo. Z tymi truskawkami, to nie potrafiłam się opanować i próbowałam po trochu:tak::zawstydzona/y:ale małej nic nie jest, więc raz po raz trochę sobie ich podjem:tak::-pbo ja uwielbiam truskawki:tak::tak::tak::-D

reklama
Witajcie,

Ale sobie dzisiaj pospałam:-) A wszystko dlatego że mój K. poszedł do pracy na 7,a nie jak zazwyczaj na 10:-)

Witaj krakowianko fajnie że do nas zaglądasz. Co tam u Ciebie słychać?
katarzynajanicki nie chcę Cię denerwować, ale kiedy Twój lekarz zamierza Cię położyć do szpitala??
Ciekawe jak tam lena, zostawią ją w szpitalu czy nie?

Wasze dzieciaczki są śliczne, na prawdę nie wiem którym się zachwycać, bo wszystkie bym wytrzytulała i wycałowała:-)
Jeszcze jak tak słodko śpią:-)

U mnie nadal nic.... no ale trudno.... zamówienia były na wczoraj, bo teść miał urodziny. Najbliższa fajna data to dzień ojca, no ewentualnie w terminie urodziny wujka:-) Poczekam....

O kurcze.... skąd ta sepsa u Marcelinki??:szok::szok:

Gryzka co do opłat to zrobiłam podobnie, zapłaciłam wszystko, bo mój to nie ma szans żeby pojął co trzeba zapłacić. Już raz próbowaliśmy jak byłam w szpitalu, to ostatecznie przywiózł mi laptopa żebym ja to zrobiła, ale i tak nie przywiózł wszystkich rachunków do tego potrzebnych:-D

Ostatnia edycja:
Do góry