reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Ciekawa jestem czy któraś się rozpakowała w nocy????? Jesli tak to mam nadzieję, że szybko się przyzna!!!!! hehehehe
Co do wyborów to ja jeszcze nie wiem czy pójdę....Jakoś żaden z kandydatów nie ujął mnie szczególnie za serce!!!!

reklama
Rano ciągle pytacie któa się rozpakowała - to mi przypomniało moją śmieszną położną.
Na szkole rodzenia, ktoś jej zadał pytanie czy więcej dzieci rodzi się w nocy czy w dzień.
Ona na to : "kiedy robione, wtedy rodzone " hahah oczywiście z przymrużeniem oka ;-)

Witam Dziewczynki!
I co? i znowu nic. To już normalka. Choć znowu kawałki czopa wyleciały tym razem jeszcze większe niż wczoraj, o ile to w ogóle czop. Bo u mnie z wyszukiwaniem objawów też tak jest:
Katarzynajanicka hahah dobra jesteś ...w tym dopatrywaniiu się objawów porodu ahha :)
Masz w zupełności racje..ja dzisiejszy brak apetytu już też rozpatrywałam jako oznakę porodu..puki ni eprzypomniałam sobie ile to pochłonęłam dnia poprzedniego ( aż wstyd się przyznac ) hahah
Tak samo jak dzisiejsze porządki -- że niby to syndrom wicia gniazda, ale sama się oszukuję, bo teściowa to taki "porządniczek"..że już musiałam posprzątać, bo bałam się że się przykleje gdzieś do podłogi...z tego brudu....
Wiec z tym wypatrywaniem objawów może być śmiesznie :) ;)

Może to wszystko nie byłoby takie straszne, ale ja tak bardzo nie chciałabym iść do szpitala na patologię. Całą ciąże najbardziej bolał mnie fakt ,że po porodzie w szpitalu spędzę co najmniej 3 doby, a tu się okazuję że jeszcze przed porodem mogę tam spędzić sporo czasu i już nie mówiąc że jestem po terminie, gdzie ja spodziewałam się, że o tej porze to moja księżniczka będzie miała z 2-3 tygodnie, Ach to takie wkurzające.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Z drugiej strony po za lekką obawą o zdrowie malej - to fakt że tam jeszcze siedzi ma swoje zalety, dłużej na wolnym i może uda mi się pozbierać wszystko tak by bez korzystania z wychowawczego wrócić do pracy dopiero w 2011. Chyba jedyny plus.
No i poza tym znów pogoda niezbyt sprzyjająca- a mamusia będzie bardzo szybko chciała całemu światu pochwalić się córcią więc po porodzie zamawiamy ładną słoneczną i ciepłą pogodę w sam raz na długie spacerki.:-)

Dzisiaj to mam takiego lenia. Chce mi się bardzo spać, a tu pasowałoby chociaż naczynia pozmywać ,bo od wczoraj już siedzi cały stos no i umyć i ubrać się przecież trzeba na wybory a w niedzielę to i jacy goście mogą się zdarzyć:no::no::no::no::no::no::no::no:

Ostatnia edycja:
witajcie,

my nadal 2 w 1... ale już się przezwyczaiłąm do myśli, że to jeszcze potrwa... ach... też idę na wybory, przynajmniej jakaś rozrywka.. miłego dnia .

Rano ciągle pytacie któa się rozpakowała - to mi przypomniało moją śmieszną położną.
Na szkole rodzenia, ktoś jej zadał pytanie czy więcej dzieci rodzi się w nocy czy w dzień.
Ona na to : "kiedy robione, wtedy rodzone " hahah oczywiście z przymrużeniem oka ;-)

Hahaha - To moja urodzi się koło południa..... :-D:-D:-D:-D:-D:-D!!!!!!

witam niedzielnie oczywiście 2w1 i mnie jakoś też weny brak do pisania
jade na basen wymoczyć się w ciepłej wodzie dzwoniłam do położnej powiedziała że jak najbardziej jak czop siedzi na miejscu i wody się nie sączą może mnie rozgrzeje po basenie i coś się zacznie... mam to gdzieś że będe wyglądać jak wieloryb wyrzucony na plaże...

lena .cobra spicie chyba jeszcze albo...

miłej niedzieli i głosujcie ja do lokalu mam 485 km przez duże góry więc musze odpuścić;-)

Hej dziewczyny szykujecie może jakąś niespodziankę lub prezent z okazji dnia ojca?? :-D

ja nie szykuję, ale mój syn chyba tak :-)

Może to wszystko nie byłoby takie straszne, ale ja tak bardzo nie chciałabym iść do szpitala na patologię. Całą ciąże najbardziej bolał mnie fakt ,że po porodzie w szpitalu spędzę co najmniej 3 doby, a tu się okazuję że jeszcze przed porodem mogę tam spędzić sporo czasu i już nie mówiąc że jestem po terminie, gdzie ja spodziewałam się, że o tej porze to moja księżniczka będzie miała z 2-3 tygodnie, Ach to takie wkurzające.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzisiaj to mam takiego lenia. Chce mi się bardzo spać, a tu pasowałoby chociaż naczynia pozmywać ,bo od wczoraj już siedzi cały stos no i umyć i ubrać się przecież trzeba na wybory a w niedzielę to i jacy goście mogą się zdarzyć:no::no::no::no::no::no::no::no:

ja właśnie całą ciążę jak ognia bałam się leżenia w szpitalu, a tu zanosi się na pobyt na patologii na samym finiszu, do czwartku coraz bliżej, a Filip się raczej z miejsca nie rusza, mam nadzieję, że pierwsza próba wywołania porodu podziała, mój doktorek obiecał mi coś podziałać z wywoływaniem zaraz po przyjęciu na oddział, więc mam nadzieję, że w czwartek zostanę Mamą :-)

a lenia to mam dziś mega wielkiego:cool2:

reklama
Witam :) Eryk spi od 7 jest 11.20 zaraz mi cycki ekzploduja :)

Czytam jak czekacie i wiecie co Eryk urodzil sie 9 dni przed terminem, a jak odeszly wody to polecialy na schodek z wanny wiec widzialam zawartosc tego co ze mnie wypadlo, oprocz krwi i samych czystych wod byl tez maly zielnony kawalek wiec maly zdazyl walnac smolke , widac bardzo swieze to bylo skoro same wody nie zmetnialy ale gdyby tak dluzej czekal... trzymam kciuki zebyscie juz jak najszybciej tulily maluszki

Do góry