reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ciekawa jestem czy któraś się rozpakowała w nocy????? Jesli tak to mam nadzieję, że szybko się przyzna!!!!! hehehehe
Co do wyborów to ja jeszcze nie wiem czy pójdę....Jakoś żaden z kandydatów nie ujął mnie szczególnie za serce!!!!

reklama
Rano ciągle pytacie któa się rozpakowała - to mi przypomniało moją śmieszną położną.
Na szkole rodzenia, ktoś jej zadał pytanie czy więcej dzieci rodzi się w nocy czy w dzień.
Ona na to : "kiedy robione, wtedy rodzone " hahah oczywiście z przymrużeniem oka ;-)

Witam Dziewczynki!
I co? i znowu nic. To już normalka. Choć znowu kawałki czopa wyleciały tym razem jeszcze większe niż wczoraj, o ile to w ogóle czop. Bo u mnie z wyszukiwaniem objawów też tak jest:
Katarzynajanicka hahah dobra jesteś ...w tym dopatrywaniiu się objawów porodu ahha :)
Masz w zupełności racje..ja dzisiejszy brak apetytu już też rozpatrywałam jako oznakę porodu..puki ni eprzypomniałam sobie ile to pochłonęłam dnia poprzedniego ( aż wstyd się przyznac ) hahah
Tak samo jak dzisiejsze porządki -- że niby to syndrom wicia gniazda, ale sama się oszukuję, bo teściowa to taki "porządniczek"..że już musiałam posprzątać, bo bałam się że się przykleje gdzieś do podłogi...z tego brudu....
Wiec z tym wypatrywaniem objawów może być śmiesznie :) ;)

Może to wszystko nie byłoby takie straszne, ale ja tak bardzo nie chciałabym iść do szpitala na patologię. Całą ciąże najbardziej bolał mnie fakt ,że po porodzie w szpitalu spędzę co najmniej 3 doby, a tu się okazuję że jeszcze przed porodem mogę tam spędzić sporo czasu i już nie mówiąc że jestem po terminie, gdzie ja spodziewałam się, że o tej porze to moja księżniczka będzie miała z 2-3 tygodnie, Ach to takie wkurzające.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Z drugiej strony po za lekką obawą o zdrowie malej - to fakt że tam jeszcze siedzi ma swoje zalety, dłużej na wolnym i może uda mi się pozbierać wszystko tak by bez korzystania z wychowawczego wrócić do pracy dopiero w 2011. Chyba jedyny plus.
No i poza tym znów pogoda niezbyt sprzyjająca- a mamusia będzie bardzo szybko chciała całemu światu pochwalić się córcią więc po porodzie zamawiamy ładną słoneczną i ciepłą pogodę w sam raz na długie spacerki.:-)

Dzisiaj to mam takiego lenia. Chce mi się bardzo spać, a tu pasowałoby chociaż naczynia pozmywać ,bo od wczoraj już siedzi cały stos no i umyć i ubrać się przecież trzeba na wybory a w niedzielę to i jacy goście mogą się zdarzyć:no::no::no::no::no::no::no::no:

Ostatnia edycja:
witajcie,

my nadal 2 w 1... ale już się przezwyczaiłąm do myśli, że to jeszcze potrwa... ach... też idę na wybory, przynajmniej jakaś rozrywka.. miłego dnia .

Rano ciągle pytacie któa się rozpakowała - to mi przypomniało moją śmieszną położną.
Na szkole rodzenia, ktoś jej zadał pytanie czy więcej dzieci rodzi się w nocy czy w dzień.
Ona na to : "kiedy robione, wtedy rodzone " hahah oczywiście z przymrużeniem oka ;-)

Hahaha - To moja urodzi się koło południa..... :-D:-D:-D:-D:-D:-D!!!!!!

witam niedzielnie oczywiście 2w1 i mnie jakoś też weny brak do pisania
jade na basen wymoczyć się w ciepłej wodzie dzwoniłam do położnej powiedziała że jak najbardziej jak czop siedzi na miejscu i wody się nie sączą może mnie rozgrzeje po basenie i coś się zacznie... mam to gdzieś że będe wyglądać jak wieloryb wyrzucony na plaże...

lena .cobra spicie chyba jeszcze albo...

miłej niedzieli i głosujcie ja do lokalu mam 485 km przez duże góry więc musze odpuścić;-)

Hej dziewczyny szykujecie może jakąś niespodziankę lub prezent z okazji dnia ojca?? :-D

ja nie szykuję, ale mój syn chyba tak :-)

Może to wszystko nie byłoby takie straszne, ale ja tak bardzo nie chciałabym iść do szpitala na patologię. Całą ciąże najbardziej bolał mnie fakt ,że po porodzie w szpitalu spędzę co najmniej 3 doby, a tu się okazuję że jeszcze przed porodem mogę tam spędzić sporo czasu i już nie mówiąc że jestem po terminie, gdzie ja spodziewałam się, że o tej porze to moja księżniczka będzie miała z 2-3 tygodnie, Ach to takie wkurzające.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzisiaj to mam takiego lenia. Chce mi się bardzo spać, a tu pasowałoby chociaż naczynia pozmywać ,bo od wczoraj już siedzi cały stos no i umyć i ubrać się przecież trzeba na wybory a w niedzielę to i jacy goście mogą się zdarzyć:no::no::no::no::no::no::no::no:

ja właśnie całą ciążę jak ognia bałam się leżenia w szpitalu, a tu zanosi się na pobyt na patologii na samym finiszu, do czwartku coraz bliżej, a Filip się raczej z miejsca nie rusza, mam nadzieję, że pierwsza próba wywołania porodu podziała, mój doktorek obiecał mi coś podziałać z wywoływaniem zaraz po przyjęciu na oddział, więc mam nadzieję, że w czwartek zostanę Mamą :-)

a lenia to mam dziś mega wielkiego:cool2:

reklama
Witam :) Eryk spi od 7 jest 11.20 zaraz mi cycki ekzploduja :)

Czytam jak czekacie i wiecie co Eryk urodzil sie 9 dni przed terminem, a jak odeszly wody to polecialy na schodek z wanny wiec widzialam zawartosc tego co ze mnie wypadlo, oprocz krwi i samych czystych wod byl tez maly zielnony kawalek wiec maly zdazyl walnac smolke , widac bardzo swieze to bylo skoro same wody nie zmetnialy ale gdyby tak dluzej czekal... trzymam kciuki zebyscie juz jak najszybciej tulily maluszki

Do góry