reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Ja zauważyłam, że lepiej się czuję i nie mam mdłości jak nie śpię w ciągu dnia, i od dwóch dni walczę ze sobą i śpię tylko wieczorami.

No chciałabym mieć ten etap za sobą, bo niezbyt miło go wspominam :eek:

Ja też ale już się ze mnie śmieją że "to dopiero pierwsze tygodnie a Ty już narzekasz, zobaczysz co będzie dalej jeszcze zatęsknisz za tymni tygodniami" :-) i pewnie mają rację :-)
Tak właśnie wygląda najszczęśliwszy okres w życiu kobiety :-D :-D

reklama
Dziewczyny, mam pytanie, któraś może ma wynik na przeciwciała przeciw różyczce (IgG) na poziomie ok. 250-300? Norma jest poniżej 10 i się lekko zestresowałam. IgM ujemny. Pozostałe wyniki też wszystkie w normie....

Cześć Mamuśki :-)
Pocieszają mnie posty o tym, że w 9 tygodniu mdłości są mniejsze... Byle do poniedziałku...
Właśnie robię sernik na zimno, jakaś taka ochota mnie naszła, nie taki z paczki,a le taki na serkach homogenizowanych z galaretką truskawkową... Ale pewnie do zjedzenia dopiero jutro.
Poza tym, nie mam żadnych zachcianek, a raczej całkowity brak apetytu, od dnia kiedy zrobiłam sobie test mam jakieś 2,5 kg mniej, ale lekarz mnie pocieszył, powiedział, żeby się nie martwi, że jeszcze przyjdzie taki dzień, że będę zła na siebie, że ciągle jem.... ;-)

dziewczyny, które widziały swoje fasolki dzisiaj, ale macie wielkie fasoliny, to możliwe ze przez tydzień fasola rośnie 1 cm?
Moja równo w 8 tc miała zaledwie 1,72 cm :-( ale to chyba odpowiednia wielkość...

Ostatnia edycja:
Cześć Mamuśki :-)
Pocieszają mnie posty o tym, że w 9 tygodniu mdłości są mniejsze... Byle do poniedziałku...
Właśnie robię sernik na zimno, jakaś taka ochota mnie naszła, nie taki z paczki,a le taki na serkach homogenizowanych z galaretką truskawkową... Ale pewnie do zjedzenia dopiero jutro.
Poza tym, nie mam żadnych zachcianek, a raczej całkowity brak apetytu, od dnia kiedy zrobiłam sobie test mam jakieś 2,5 kg mniej, ale lekarz mnie pocieszył, powiedział, żeby się nie martwi, że jeszcze przyjdzie taki dzień, że będę zła na siebie, że ciągle jem.... ;-)

dziewczyny, które widziały swoje fasolki dzisiaj, ale macie wielkie fasoliny, to możliwe ze przez tydzień fasola rośnie 1 cm?
Moja równo w 8 tc miała zaledwie 1,72 cm :-( ale to chyba odpowiednia wielkość...

Wydaje mi się że odpowiednia
ja w 8 tyg 5 dniu mam 2,2 cm fasolkę
Odnośnie zachcianek też jeszcze nie mam, jem często ale małe porcje, bo na więiszą ilość organizm minie pozwala:/

Witam dziewczyny czy jest tu mozesz jakas przyszla mama ktora planowala plec swojego dziecka?
My staraliśmy się trafić w dziewczynkę, na razie mamy jedynie przeczucie że się udało ;-) No i takie tam sygnały jak odbieranie mnie urody (wypryski, gorsze włosy itp.) i apetyty na słodkie, odrzucanie od mięsa. No i modliliśmy się, o dwie rzeczy - ciążę i zdrową dziewczynkę - z tym pierwszym się udało :tak: więc może i z drugim się uda ;-)

aniszo ja mieszkam w Świnoujściu ale jestem z Dziwnowa:)
Hej witaj :) cieszę się że jest tu ktoś z moich okolic:-)\ ja miszkam w centrum blisko szkoły hehe a ty gdzie mieszkałaś w dziwnowie?
ja mam termin na wg gin na 06.06 a wg mies i kalkulatora internetowego na 08.06 a ty??
Chciałabym rodzić właśnie w świnoujściu bo w Kamieniu lipa a ty co sądzisz o świnoujściu słyszałam że tam jest pani orydantor jakaś dziwna...

Z tymi zachciankami to jest różnie. Ja w ciąży nie miałam ochoty na słodkie, a była dziewczynka. A mięso mogłam jeść i jeść....;-)

reklama
Hej witaj :) cieszę się że jest tu ktoś z moich okolic:-)\ ja miszkam w centrum blisko szkoły hehe a ty gdzie mieszkałaś w dziwnowie?
ja mam termin na wg gin na 06.06 a wg mies i kalkulatora internetowego na 08.06 a ty??
Chciałabym rodzić właśnie w świnoujściu bo w Kamieniu lipa a ty co sądzisz o świnoujściu słyszałam że tam jest pani orydantor jakaś dziwna...

Ja na os. wojskowym

Jeżeli chodzi o porodówkę w Świnoujściu, to mam kilka koleżanek które w niedawnym czasie tu rodziły i słyszałam same dobre opinie,więc jestem spokojna. Szpital po remoncie, sale 2-osobowe, można także wykupić pokój tylko dla siebie i nocować nawet z mężem (tak zrobiła moja znajoma).
Jeżeli chodzi o ordynator, to różne słyszałam opinie i dobre i złe, zależy chyba, która jaki poród miała,a podobno ona tylko dla swoich pracowników jest niemiła.

Termin mam na 11 czerwca

Do góry