reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Anik-jaki śmiechowy fajniutki:-)

U mnie lewatywke robią w szpitalu jak się chce a ja napewno będe chciała większy jest komfort psychiczny że nic sie nie przydaży:tak:

reklama
ja chyba bym wolala sobie w domu zrobic sama. Ale to tylko w przypadku jak sie w tym dniu nie wypróznisz to wtedy trzeba .

kurde jak mnie kregosłup boli. Napisalam do pauli1..,ale nic nie odpisuje,chyba rodzi,cos mi sie zdaje.

Hej kobietki!
i nasza Zuzia przyszła na świat 1 czerwca o godzinie 23:20 ważyła 3300 i 52cm. SN.
jak sie ogarnę napiszę więcej :)

Gratulacje!!! Dużo zdrówka :tak:

Witam w słoneczny dzień:-)
wkońcu wypuścili mnie ze szpitala, bo bałam się ze zostane tam juz do porodu. Ordynator mnie przebadał i stwierdzil że on nie widzi wielowodzia, że pod koniec ciąży często się zdarza że tych wód jest trochę więcej. Mi wyliczyli AFI - 23. Paciorkowca już przegoniłam antybiotykiem na szczęście, uff jedno z głowy. Mam jeszcze kontynuować antybiotyk na podniesione CRP (27) i zgłosić się 18. 06. o 6.30 rano na cc:szok: Kazali wykupić lewatywe ENEMA i zrobić sobie na wieczór przed zabiegiem.
Naoglądałam się dzidziusiów, takie kochane maleństwa :rolleyes::rolleyes: że aż nie mogę sie doczekać:-)

Wszystkim świeżo upieczonym mamusiom składam GRATULACJE i życzę dużo zdrówka i samych przyjemnych chwil

agast22 trzymam kciuki aby pobyt w szpitalu był jak najkrótszy i abyś wyszła juz ze swoim szczęściem

Cieszę się że wypuścili Cię do domu:tak::-) teraz możesz spokojnie czekać na spotkanie z maluszkiem:tak:

W temacie "lewatywy" - to normalnie bez receppty mozna kupic w aptece, koszt kolo 5-6 zł; Enema to jeden z produktow - a ogolnie mozna pytac o "wlewke doodbytnicza". Mi zostala jeszcze z porodu Malgosi - poszlo tak szybko, ze nie zdazylam uzyc ^^;)
Ale jak na spokojnie - to tez bede uzywala w domu; jak to pisaly dziewczyny w innym topicu - "po porodzie" jest bariera psychiczna na grubsze sprawy na kibelku ... ;)

Uff, ja dzis 5teczke z egzaminu jednego dostalam (zerowka) - postaram sie pozaliczac tyle projektami ile sie da,bo na zwykla sesje to chyba juz nie dotrwam .. ;D
Teraz w nagrode obzeram sie truskawkami i czekam az sie mala obudzi - znowu do rodzicow skoczymy, tam jest troszke chlodniej niz w miescie ;D

gryzka to gratki, widze,ze dzis razem zdawałysmy. Ja za tydzień kolejny,ale pisemny i test wiec spoczko .

Ale tu dzisiaj cicho jak makiem zasiał ... agast poszła do szpitala :shocked2:, lena pewnie gdzies szarzuje ostro :-D

ewela- jestem jeszcze :) Ugotowalam rosól, zrobilam nalesniki dla Hani, poszlam na poczte, pojechalam do supermarketu na zakupy a teraz musze cos wszamac i dopiero kolo 16 pojedziemy :)

kochane witajcie ja juz prawie na chodzie boli jeszcze minimalnie i po dlugim chodzeniu boli...
dziewczyny nie przejmujcie sie lewatywa to najmniejszy problem !! jest taki bol przy skurczach partych i kazda mysli o tym zeby dzieciatko szybko wyszlo cale i zdrowe ze zrobienie jednoczesnie kupy to nawet nie zauwazycie ja bynajmniej staralam sie koncentrowac na zbieraniu sily i tym co mowi polozna ze nic innego nie mialo znaczenia.:no:;-)
ale jezeli lewatywa wam pomoze to jasne ze robcie byle dzieciatko bylo szybko z wami:-D:tak::-)

to nasze skarby ::::

reklama
ewela lewatywe kupisz bez recepty tak jak już dziewczyny pisały, ja dałam 6,50 nazwa ENEMA, taką kazali mi zrobić na wieczór przed cesarką poranną i żeby od popołudnia już zawiele nie jeść. Wydaje mi się że lepiej w domu zrobić dla komfortu psychicznego, tylko zastanawiam się jak ja sobie to wtrysne:-D:szok::-D chyba ze mężowi zlece:-D:-D:-D

mama mikołaja widze że synek wniebowzięty trzymając tak piękną siostrunię

Ostatnia edycja:
Do góry