reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Też tak mówiłam po pierwszej ciąży no i 10 lat wytrwałam w postanowieniu że więcej ciąży nie będzie a teraz trzecia dzidzia he he:-)ale tym razem napewno ostatnia:tak:

reklama
Witam kochane brzuchatki i rozpakowane mamusie :)

Agatka śpi, więc mam chwileńkę czasu i patrzę co u Was słychać :blink:
My z Agatką wreszcie wróciłyśmy do domku - poród choć szybki nie obył się bez komplikacji - maleńka ma złamany obojczyk:-(. W dodatku jedną z nerek ma nie w tym miejscu co trzeba - ale najważniejsze, że ją ma;-) Relację z porodu zamieszczę na odpowiednim wątku.
Maleńka jest cudowna - ma piękne bardzo ciemnoniebieskie oczka, maleńką bródkę i słodki uśmiech jak się naje. Karmię naturalnie, trochę boli, ale czego się nie robi dla dziecka ;-)
Na szybko spojrzałam, że sporo z nas już się rozpakowało - GRATULACJE!!!
Idę na szybko zerknąć, co się dzieje na forum...

Witajcie ale cisza coś....chyba przez ten długi weekend;)Ja dalej mam przepowiadające....dzisiaj idę na wizytę więc zobaczymy;)

Ja rowniez sie witam, juz kilka razy pisalam posta ale mi sie nie udalo zadnego skonczyc :-D Podczytuje was za to czasami z malutka na cycu, a ta z kolei tylko na nim by wisiala ;-) Pieknie sie czerwcowe dzieciaczki objawiaja na swiecie, ale super :-)

Przedstawiam nasza Lili z dnia na dzien zmienia sie jej twarzyczka, czasami lezy i cwiczy usmiechy a my nad nia wisimy i jeczymy z zachwytu :-D:-D:-p A obiecalam sobie ze nie bede jojczyc z zachwytu nad wlasnym dzieckiem, no ale sie nie da :-D Ide was troszke podczytac

P1150872.jpg

Nierozpakowane mamusie: nie stresujcie sie, dzidziusie wiedza kiedy im najlepiej bedzie przyjsc na swiat, a nie zawsze daja za wczasu o tym znac, o czym sie sama przekonalam :-D

Trzymam za was wszystkie bardzo mocno zacisniete kciuki!!!!!

gosiagro teraz twoja kolej!!;-)

Ostatnia edycja:
Gratulacje, wszystkim mamusiom, ale wam zazdroszcze. Choć jeszcze mam 3 tyg. do terminu codziennie mysle ze to juz. Od 3 dni nie moge spac, brzuch mam twardy i skurcze delikatne. Ale prawda jest taka ze z córcia tez myslałam caly miesiac ze urodze wczesniej, a ona na swiat przyszla dien przed terminem. Wiec jeszcze sie troche pomecze. Chyba musze pranie zrobic bo juz 2 kosze sie uzbierały, a maz to juz chyba bedzie kupowal skarpetki niedlugo bo wszystko brudne. Ale mam lenia. Miłego dnia i zycze sobie i innym do zrealizowania dzisiejszych postanowien. Odezwijcie sie weczór czy cos zrobiłyscie. Pa

Witam wszystkie mamusie :-)
mój Natanek słodko śpi więc mam chwilkę by Was troszkę poczytać zanim położna przybędzie.

nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale u mnie to samo: żadnych objawów przepowiadających, za to mnóstwo osób, które pytają kiedy, czy już i że jak tak dalej pójdzie to mnie cięcie czeka :/ a jak słyszę "jak ty takiego chłopaka dużego wyciśniesz" albo "pierwsze dziecko jest zawsze opóźnione "(dosłowny cytat" to mnie ch..... bierze opóźniony to jest ktoś, kto mówi coś takiego :/ wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

na poprawę humoru idę na rynek po truskawki :) miłego dnia Brzuchatki :)

P.S. mnie też już nikt na kolejną ciąże nie namówi, chyba, że wpadka jakaś się przytrafi

Dziewczyny nie stresujcie się tym że jeszcze nie rozpakowane jesteście, dzidziuś wie najlepiej kiedy wyjść z brzuszka :-)
To, że przenosicie ciąże nie znaczy że urodzicie olbrzyma :-D moja siostra przenosiła prawie 2 tyg a urodziła maleńką córunię 2850g, mój Natan urodzony w 37tc wagowo prawie jej dorównał (2770g) :-D

Widze, że Gosia pojechała do szpitala więc tylko ja zostałam, u mnie skurczy nadal brak, ale coś galaretkowatego przezroczysto żółtego się pojawiło więc może to czop. Oby i u mnie wreszcie coś drgnęło bo mie już kur.... bierze. Idę sprzątać łazienkę może mi to coś da.
Ja byłam wczoraj na grzybach przeszliśmy ponad 2-3 km i co dupa...jak jestem w domu skurcze są jak idę pochodzić to wszystko przechodzi;)

Hejus laseczki

Lena ty lepiej idz na piechote do innego miasta :-D

Kurde coraz wiecej was sie wykrusza z grona ciężarówek,az tak dziwnie teraz. Mam tylko nadzieje,ze watek czerwiec przetrwa długie lata :-)

A u mnie nerw , moj D kłoci sie o kase, nie lubie tego - no cóż zycie kosztuje ,a on tego cos zrozumiec nie moze , ech szkoda słow na to, tylko w nerwie chodze ... :no:

Jeszcze jutro mam ten egzamin i jakos brak weny ,zeby wkuc w siebie te notatki - jestem załamana normalnie ,nic sie zebrac nie moge.:no:

reklama
Do góry