reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Agast nie badz taka pewna
mi wczoraj kolezanka opowiadala ze w dzien porodu byla u lekarza, ktory stwierdzil ze nic sie na porod nie zanosi
wrocila do domu, ugotowala zupe i na porodowke pojechala:-)

nic pewnego, wszystko moze sie zmieniac z godziny na godzine

reklama
Wróciłam , byłam nad morzem troche połazic i do biblioteki ksero testu zaliczeniowego zrobic,coby na sciage był potrzebny.

Moze rzeczywiscie te upławy to jakas bakteria albo co.

Paula ,a ktorego dnia mozna jechac w tyg na te badanko i od której dokladnie i ile kasy ?
Dziewczyny białe upławy w ciąży to coś normalnego;)

Upławy w ciąży

Piszecie o ciastach, pierogach i innych pysznościach, a ja mam odwrotny problem - przez ostatnie dni nie mam prawie w ogóle apetytu...dopiero jak mąż przyjezdza z pracy to we mnie cos wmusza...mam nadzieje, że to jakos niedługo przejdzie...

Powiedzcie mi, czy brzuch musi opaść zawsze przed porodem?? Przegladam sie co rano w lustrze, a on nic sie nie rusza. Przynajmniej to bylby sposob rozpoznania, czy cos sie zbliza, czy nie :)

Klementinko- no niby wiem ze tak moze sie zdazyc, ale w poprzedniej ciązy byłam własnie zwarta i gotowa juz od 38tc a dotrwałam do 41 a i tak zadna akcja sie nie zaczeła tylko zrobili cc.. Teraz wole sie nastawic na to ze jeszcze troche pochodze :)

Asencja- nie zawsze brzuch się obniża.

Laseczki jak nazywa się to ciasto które ma na dole biszkopt w środku masę z kolorowymi kostkami galaretek i na wierzchu też biszkopt???U nas ambasador ale widzę, że na necie całkiem inne przepisy pod tą nazwą:(

Mi tez położna o tym mówiła, że lepiej kupić swoją bo te w szpitalu są koreańskie, hehe

Musisz iść do lekarza pierwszego kontaktu i on Ci wypisze receptę i szczepionkę kupisz w aptece.

tak sa koreańskie, ale to nie jest najgorsze...zawierają więcej rtęci. Zdec, upewnij się w szpitalu, w którym będziesz rodziła , którą podają dzieciom. W aptekach wadowickich cięzko dostać tę szczepionkę, trzeba czekać, więc radzę się zaopatrzyć wcześniej. Po szczepionkę jedziemy z turystyczną lodówka i też przetrzymujemy ją w lodówce, jak i mąż dowozi ją w lodówce w przeddzień lub dzień porodu.

https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-we-wrzesniu-2009-f278/szczepienia-32173/

reklama
Do góry