reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Agi nie martw się, moja mała tydzień temu ważyła 2 kg i to jest całkiem normalne, może masz źle wyliczony czas trwania ciąży?
wiadomo,że czas trwania liczy się od pierwszego dnia miesiączki, czyli ok 2 tyg wcześniej niż zapłodnienie; ale np mój czas trwania ciąży jest liczony właśnie od czasu zapłodnienia(było akurat 2 tyg później) nie od dnia miesiączki, dlatego że przez cały czas tempo wzrostu małej jest proporcjonalne i 2 tyg mniejsze niż liczone od miesiączki, więc ginekolog przesunął termin porodu na 2 tyg później( bo wg miesiączki powinnam być w 37 tyg);
może i u Ciebie jst podobnie, a możesz urodzić zamiast w 40 tyg to w 42

mnie rowniez slow brak. nikt sie nie spodziewa, zeby w 37 tygodniu...
trzymajcie sie dziewczyny, zebysmy teraz juz zasypywaly sie tylko dobrymi wiadomosciami!

właśnie doczytałam zaległości i nie mige uwierzyć, czy coś było wiadomo wcześniej,że tak się to skończy, ciąża była zagrożona...?

kajkapol największe wyrazy współczucia.....brak mi słów....

lena- u mnie na ktg maksymalna czynność skurczowa była 12 a i tak czułam ze twardnieje mi brzuch. Nie chce sobie nawet wyobrażać jakie to uczucie przy 100!!??

nie spodziewałam się już tak smutnych wiadomości na forum :-(
kajkapol - bardzo mi przykro......straszna tragedia.....
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']

kajdusia pytałas o BPA. Z tego co wyczytałam chodzi o to że w bardzo wysokiej temp przenika on do płynów, czyli jeśli wlewa się gorącą wodę do butelki albo podgrzewa się mleko w mikrofali do bardzo wysokiej temp, wtedy ten związek przenika do płynu w butelce
dlatego najlepiej jest ostudzić trochę wodę czy podgrzać mleko w innym naczyniu i następnie lekko studzone wlać do butelki, wtedy jest ok, tym bardziej ,że żadna z nas nie podaje dziecku do picia wrzątku; a im wyższa temp tym więcej i silniej sie uwalnia; poza tym nie podgrzewamy mleka w podgrzewaczu do temp 100 stopni a znacznie niższej
co do sterylizacji, to owszem, uwalnia się ale nie ma do czego przenikać więc nie jest niebezpieczny;poza tym nie wlejesz wrzącego mleka i nie podasz dziecku w dopiero co wysterylizowanej i gorącej butelce;
dlatego ja nie panikuję :-)

reklama
Do góry