reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny nie wiem co się ze mna dzije - to jakie s nienormalne
mi wciąż chce się spać przesypiam całą noc, wstaje ok 6 bo mąż wychodzi do pracy pozniej spalam do 11 i znow chce mi sie spac :confused:

juz sama niewiem co sie położe to śpię :-(mała to bedzie chyba z 6kg ważyłą, a ostatnia kupka do prasowania czeka już z 4 dzień a ja mam takiego lenia

witaj w klubie!! poprasowałam tylko ciuszki do szpitala a reszta :no::no:

reklama
Dziewczyny, jakie dokumenty trzeba dać pracodawcy do macierzyńskiego??? Tylko akt urodzenia? Bo ze szpitala dostałam jeszcze taką karteczkę...i zgłupiałam hihi

Kochane zazdrościcie mi maluszka wktrótce Wy też będziecie tulić swoje pociechy:tak:A ja Wam powiem że tez Wam po cichu zazdroszczę (eee wcale nie po cichu bo całkiem głośno:eek::-D) tych truskawek, kalafiorków itp... :-D

Dziewczyny, jakie dokumenty trzeba dać pracodawcy do macierzyńskiego??? Tylko akt urodzenia? Bo ze szpitala dostałam jeszcze taką karteczkę...i zgłupiałam hihi

Kochane zazdrościcie mi maluszka wktrótce Wy też będziecie tulić swoje pociechy:tak:A ja Wam powiem że tez Wam po cichu zazdroszczę (eee wcale nie po cichu bo całkiem głośno:eek::-D) tych truskawek, kalafiorków itp... :-D

Ja od swojego pracodawcy dostałam taką liste:
1.WNIOSEK O UDZIELENIE URLOPU MACIERZYŃSKIEGO
(W związku z datą porodu określoną w zaświadczeniu lekarskim na ……………, proszę o udzielenie mi przysługującego urlopu macierzyńskiego w okresie od dnia ……………. w wymiarze 20 tygodni)
2. ZAŚWIADCZENIE ZE SZPITALA O ODBYTYM PORODZIE
2. OŚWIADCZENIE DLA CELÓW USTALENIA OBOWIĄZKU UBEZPIECZEŃ SPOŁECZNYCH (str.1-2)
3. OŚWIADCZENIE
(Niniejszym oświadczam, że dnia ……………….. urodziłam syna/córkę. Jest to moje pierwsze dziecko)
4. ODPIS SKRÓCONY AKTU URODZENIA (xero)
5. PÓŹNIEJ JAK BĘDZIE PESEL TO PESEL, ADRES ZAMELDOWANIA DZIECKA W CELU ZGŁOSZENIA DO ZUSu.

A jak szybko to trzeba oddać pracodawcy? Mam jeszcze pytanie..ponieważ mężowi należy się 2 tyg.opieki nad żoną- zwolnienie lekarskie- po cc...Czy takie zwolnienie dostanę od swego ginekologa, czy w szpitalu przy wypisie?

A nie przejmuje sie, mi nie prrzeszkadza,ze po bokach mam troche wiecej, w koncu chodzi o własna akceptację,a nie o to co myslą inni :-D Ale dziękówka za slowa otuchy . W sumie to sie z nia nie odzywam juz,bo tak mi na nerwa poszła no i jeszcze zaczela mnie szpiegowac tu na forum co ja pisze :szok: pomylona albo i co innego .. Nudzi sie jej chyba.

Jeny,ze wy macie siłe na sprzatanko, poszlam do kuchni se mysle pomyje naczynia i wstawie zupe - chyba barszcz biały zrobie,a tu przy połowie mycia naczyn jak mnie ból w kręgosłupie zlapal tak rzuciłam wsio i do łozka wrr ..:szok: , dobrze,ze wczoraj chociaz poodkurzałam w chawirce, normalnie jak słon inwalida :-D
Dobrze,ze sznorówki jeszcze moge zawiazac sama w butach - podziwiam sie za to, bo w pierwszej ciazy nie było takiej mozliwosci.
Tak sobie myślę,ze chyba w weekendzik trawniczek skoszę,bo cos zarosło :-D jak w buszu :szok: hehe

A jak sobie przypomne jak pisałysmy jak ubrac dziecko ze szpitala do domu i wiecie chyba w cos cieplego aptrzac na ta paskudna pogode ;-) dobrze,ze mam taki pajacyk pluszowy z kapturkiem biały,ale nie za gruby to bedzie w sam raz :-)

Ostatnia edycja:
A jak szybko to trzeba oddać pracodawcy? Mam jeszcze pytanie..ponieważ mężowi należy się 2 tyg.opieki nad żoną- zwolnienie lekarskie- po cc...Czy takie zwolnienie dostanę od swego ginekologa, czy w szpitalu przy wypisie?

Jeżeli chodzi o termin, to powiedzieli mi, ze jak najszybciej (najlepiej jak mąż zaniesie).
Jeżeli chodzi o CC to nie mam pojecia :(

Wlasnie sie obudzilam :szok: Dokladnie jak napisalas dziumdzia maz do pracy ja na chwile do lozka z ksiazka i zasnelam jak smok :zawstydzona/y:
Gosia kazda "strona brzucha" ma swoje plusy:-) My sobie wcinamy truskawki i ci zazdroscimy, a ty masz swoje pieknosci przy piersi :-D Ja chyba juz wole to drugie, nie moge sie doczekac
Kajdusia ja siebie sama chyba wezme z zaskoczenia :eek: No ale zeby porod tak z nienacka lapal, az nie wierze :-) A taka buleczka z maselkiem na to swieze slodkie truskawy z rana, oj pychotka polecam :-) Super pomysl z tym watkiem, bo niedlugo bedzie zdjec przybywalo, a ja rowniez nie jestem zwolenniczka zamieszczania ich na publicznym... Ciekawa jestem twoich jutrzejszych wrazen u Piotrusia w przedszkolu :blink:
Lencja, dasz rade jeszcze troszeczke, najwazniejsze zdrowie a skoro cisnienie takie niepewne to juz moze i ten korytarz nie taki zly :sorry2:Super ze chociaz przepustki masz :tak:

Ale mam lenia jakiegos :zawstydzona/y::no:

Ostatnia edycja:
reklama
co do truskawek to dzis na kursie polozna mowila ze nie wolno ich jesc jak wczesniej mialo sie z nimi problemy i nie kg od razu
ale zeby zakazane w okresie laktacji byly to nie
zakazane owoce to sliwki i winogrona bo wzdymaja

przynajmniej tyle z teorii, zobaczymy w praktyce

Do góry