reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczynki!
PAULKA bardzo sie cieszymy ze wiadomo juz co z mezusiem!zaraz bedziesz tulic w ramionach i mezusia i dzidzie.

a ja dzisiaj normalnie cofnieta jestem!!!
spalam 3 godziny za sprawa mojej starszej corci!teraz nawet sie nie poloze bo musze sie szykowac do szpitala.za oknem szaruga i to taka ze nawet najwiekszego wroga bym na taka pogode nie wyrzucila!a ja musze sama w nia wyjsc ehhh!
dobrze ze Ksiezulo mnie zawiezie no ale pozniej wracac chyba bede autobusem!mam nadzieje ze mi lba nie urwie!

milego dnia zycze i dobrych wiesci dla wizytujacych (czyli dla mnie hahah)

reklama
witam się porannie :-)
ja wczoraj byłam na zwiedzaniu porodówki, i mnie ten pobyt w szpitalu zdołował,
najbardziej to że na kilka sal porodowych jes tylko 1 położna :szok:
dzisiaj mam wizytę, ale jest taka brrr pogoda że nie mam ochoty z domu wychodzić !

buziaczki dla wszystkich ;-)

cześć dziewczynki!
ale mi się dzisiaj spało dobrze, normalnie dawno tak nie spałam, może dlatego,że w końcu wiem co z moim mężem :) tak twardo spałam,że nie słyszałam jak moja mama szykowała Patryka do przedszkola,żeby mój brat mógł Go zawieźć :) normalnie Kocham moją rodzinkę, bo bez nich było by mi ciężko teraz.
Dziś o 16:20 mam wizytę, już nie mogę się doczekać :) oby nic się nie pogorszyło i malutka wytrzymała jeszcze troszkę :)

Dzień dobry bardzo :-)

paulka82 - świetne wieści od męża!!!! Z-ablują co trzeba i będzie spokój:tak: Wierzę, że Twoja maleńka wytrzyma i poczeka na Tatusia:happy:

ślub nam się jeden szykuje w tym roku - pod koniec lipca - do kościoła na pewno pójdziemy, ale czy na wesele wskoczymy na moment? okaże się jak mała pokaże już swój charakterek:-D
Ja zaraz się zbieram na zakupy, a potem montują mi rolety w mieszkanku:tak:

Miłego dnia!

Witajcie!
Jejku jaka pogoda leje i leje:no:Ale przynajmiej znowu się wyspałam:-)
stella,klementinka-ja też mam termin na 27 ale mi się znowu wydaje że już mało czasu zostało tym bardziej że ja się raczej nastawiam na początek czerwca góra połowa a nie na koniec ostatnio urodziłam 3 tyg wcześniej to może teraz też tak być chociarz lekarz mi mówi że każda ciąża jest inna i różnie może być więc wszystko zależy od Zośki kiedy będzie chciała wyjść:-)
ona...mi,paulka-i wszystkim co mają dziś wizytki życzę powodzonka:tak:

ja niby mam termin na 12czerwca,choc lekarz twierdzi ze urodze dwa tyg wczesniej ,czyli pod koniec maja, ja bym chciala urodzic w dzien matki 26 :) bo moja mama ma wtedy urodziny,no i sama na dzien matki mialabym najpiekniejszy prezent:)

wczoraj bylam u kolezanki ktora ma dkladnie 2mc corke,wazy 4,5kg a wydawala mi sie taka malutka.dzieci ktore maja kolo 2kg, wygladaja jak jej polowka:) balam sie ja na rece wziasc,ale nie moglam sie powstrzymac:))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie laseczki:happy2:

Tyle sie napisalam i gdzies tekst mi wcieło :wściekła/y:

Wiec noc nieprzespana,bo miałam bole brzucha takie jak na wypróznienie,bez skórczy, zastanawiam sie czy to nie od tych czopków Avenoc na hemoroidy - czy one moga tak ze mna robic? :confused:

Poza tym to wczoraj upichciłam ciasto i juz zszamałam kawaleczek tzn. 2 kawałeczki:zawstydzona/y:

I propos tych prezentow co dostajecie od rodziny np.na wozek itakie tam - naprawde pozazdroscic wam dziewczyny :-)

Witajcie,

Tym razem żeby znowu kogoś z kimś nie pomylić postanowiłam cytować:-D

czesc dziewczyny widze ze była jakas obstawka kto pierwszy znajdzie sie na porodówce hi hi:-D:-D:-D oj róznie to bywa

a ja jestem tak wściekła ze :szok::szok::szok::szok:

wyobrazacie sobie ze od marca umawiam sie z kolaznka zeby napisac prace ktora mamy na ta sobote na zajecia i co do tej pory do mnie nie wpadła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kilkanascie razy pisałam i kilka razy bylysmy umowione ale ona zawsze rano pisze mi smsa ze zle sie czuje normalnie idzie sie wkur.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy:

od piatku czekam na jakiegos smsa kiedy zamierza wpasc a jutro juz czwartek. wkurzylam sie i w koncu sama zrobilam ta prace i wysłałam jej na poczte i obiecalam sobie ze ostatni raz z nia robie cos:crazy::crazy::crazy:

Ja też niestety miałam na uczelni taką dziewczynę, która nic nie robiłs nigdy przy projektach grupowych. Ale już jak był ostatni to jej powiedziałam, żeby go zrobiła bo każda z nas już jakiś robiła a ona jeszcze nic:-)
Ale skoro dziewczyna u Ciebie nic totalnie nie zrobiła, zero zainteresowania to bym rzeczywiście podpisała tą pracę swoim nazwiskiem i miała ją głęboko....

Jeśli chodzi o poród to ja zaczynam mieć już jakieś omamy :-) Jakoś inaczej się poczuję i zaczynam sobie wkręcać że to już chyba się zaczyna :-)

ewelinka z tymi ślubami to już tak jest, przez parę lat posucha a potem nagle wysyp :-) też tak mieliśmy ale rok temu :-) cztery śluby w jednym roku myślałam że zbankrutujemy :-D a w tym roku same chrzciny :-D

Miałam za tydzień góra dwa złożyć na uczelni moją pracę ale chyba nie będę ryzykowała podróży bo to byłoby ok 500 km przejechanych w jeden dzień w 38 tygodniu ciąży. Wyśle pocztą podanie o przedłużenie terminu składania pracy i oddam we wrześniu najwyżej, dobro dziecka najważniejsze. Czy myślicie że mogłabym jednak pojechać??

500km to jednak spory kawałek....:-( Tylko rozumiem że jak nie złożysz pracy teraz to nie możesz się bronić w terminie. A chcesz się teraz bronić czy dopiero we wrześniu? Można by ją wysłać poleconym, to właściwie w porywach jutro już powinna być na uczelni. Tylko lepiej wtedy powiadomić panie w dziekanacie, że tak robisz to będą przygotowane.

dziewczyny przepraszam,że tak z biegu i nikomu ni nie odpisze, ale chciałam Wam tylko napisać, że już jest diagnoza mojego męża. Wykryli u Niego arytmie serca, na szczęście to prawie całkowicie uleczalne. Zostaje jeszcze w szpitalu ok 10-12 dni, bo w przyszłym tygodniu ma mieć zabieg Ablacji to taki zabieg polegający na wprowadzeniu elektrod przez żyły do serca i poprzez stymulację prądem eliminuje się prawie całkowicie miejsca arytmii, potem będzie musiał brać tabletki na serce no i co mnie bardzo cieszy będzie jakiś miesiąc na zwolnieniu, co po narodzinach dziecka bardzo się przyda.
Normalnie mi ulżyło, bo lekarz powiedział,że w tak młodym wieku jakim jest mój mąż napewno nie będzie powikłań.
Teraz zostało mi zaciskać nogi,żeby malutka zaczekała na tatusia :) i Ona chyba rozumie,bo nawet skurcze jakby są rzadsze :)

Super, że Twój mąż z tego wyjdzie:-):-) Słoneczko zaświeciło, przynajmniej u Ciebie:-)I super z tym zwolnieniem, będziecie mogli zacieszyć się małą;-)

Mam nadzieję że nie długo i gosiagro napisze nam tu tak pozytywne wiadomości.

Kajdusia dokładnie to byłaś ty z tym limem, bo przecież ten Twój "śmieszny" Piotruś Ci to zrobił:tak: Jakże mogłam zapomnieć:-p

Klementinka, Stella i Ewelinka mamy ten sam termin na 27.czerwca. I spokojnie wcale nam się nie śpieszy:-D Ja z chęcią przepuszczę wszystkich w kolejce:-)

Czy ktoś wie co u badaicka?? Ostatnio z tego co pamiętam była chyba w szpitalu....

I coś karo85 nam zamilkła... Apeluję do was dziewczyny jak to czytacie odezwijcie się coś.....

Wszystkim wizytującym dzisiaj życzę samych dobrych wiadomości;-) Mam nadzieję że nasze "fasolki" o ile jeszcze można tak je nazywać nadal rosną i przybierają w sile:-)

Co do ślubów to rzeczywiście coś jest z tym wysypem, my w sumie rzadko do tej pory chodziliśmy na śluby, byłam 2.razy od kiedy jestem z moim mężem (6 lat), a teraz nasi najlepsi znajomi też będą mieli dzidziusia w tym roku:tak::tak::tak: i biorą ślub, ale chcą poczekać aż urodzę, czyli wezmą na przełomie czerwca-lipca.:-) Ale ma to być tylko skromne przyjęcie:-)Dobrze że mam już kreację dla Natalci:-)

Ja dzisiaj biorę się za opracowywanie zagadnień na obronę:no: Średnio mi się chce....
A poza tym czekam też w końcu na wypłatę Z ZUS, bo muszę jeszcze trochę zakupić:-)

Ostatnia edycja:
Co do ślubów to rzeczywiście coś jest z tym wysypem, my w sumie rzadko do tej pory chodziliśmy na śluby, byłam 2.razy od kiedy jestem z moim mężem (6 lat), a teraz nasi najlepsi znajomi też będą mieli dzidziusia w tym roku:tak::tak::tak: i biorą ślub, ale chcą poczekać aż urodzę, czyli wezmą na przełomie czerwca-lipca.:-) Ale ma to być tylko skromne przyjęcie:-)Dobrze że mam już kreację dla Natalci:-)
wszyscy nagle sporzadnieli,stad te sluby:D

dowiedzialam sie ze w Poznaniu , na Polnej porod rodzinny kosztuje 150zl ,i tak si kurde zastanawiam....bo moze jednak by ktos chcial ze mna wtedy byc

reklama
Hellołek
dziś chyba u każdego szaro buro i ponuro, gdzie te piekne dni, chyba się zaszyje pod kocykiem z książką bo nie mam zapału do niczego

Witajcie laseczki:happy2:

Wiec noc nieprzespana,bo miałam bole brzucha takie jak na wypróznienie,bez skórczy, zastanawiam sie czy to nie od tych czopków Avenoc na hemoroidy - czy one moga tak ze mna robic? :confused:
powiem Ci że ja kupiłam za poleceniem agast maść avenoc i dziewczyny polecały tez otręby pszenne to dosypuje je do jogurtu i powiem Ci że dziś szłam do ubikacji z wielką niepewnością ale było o niebo lepiej;) mysle że otręby dużo dają

Do góry