reklama
klapki pod prysznic i kapcie do chodzenia :-)Dziewczynki czy do szpitala zabieracie kapce i klapki czy tylko klapki??
PAULA mi pielęgniarka zaleciła emulsje do kąpieli EMOLIUM
mi też polecono emolium lub oillan. to to samo co oliatum tylko toszkę tańsze :-)
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Dokładnie a ja wyczytałam, że tańsze jest jeszcze BalneumIle tego wszystkiegoklapki pod prysznic i kapcie do chodzenia :-)
mi też polecono emolium lub oillan. to to samo co oliatum tylko połowę tańsze :-)
kpi23
Fanka BB :)
ja tylko na chwilkę, zeby Wam powiedzieć, ze mam już szafy!!!!!!!! hurrrra!!!!
gratuluję udanych wizyt, Kochane, niech te nasze maluchy rosną jak najzdrowiej
co do szczepień - już nie ma takiej tragedii z sanepidem, sprawa jest całkiem normalnie do załatwienia ... mam znajomą, która tak właśnie postąpiła ze swoim maluchem ale nie znam jeszcze szczegółów ...
My zamierzamy nie szczepić - wg wielu opinii więcej przynoszą szkód niz pożytku ... , a jeśli juz to przynajmniej przez pierwsze kilka miesięcy nie szczepić - wtedy kiedy system immunologiczny się kształtuje ...
a jak z każdym tematem - co człowiek, a tym bardziej lekarz - to opinia... ;(
gratuluję udanych wizyt, Kochane, niech te nasze maluchy rosną jak najzdrowiej
co do szczepień - już nie ma takiej tragedii z sanepidem, sprawa jest całkiem normalnie do załatwienia ... mam znajomą, która tak właśnie postąpiła ze swoim maluchem ale nie znam jeszcze szczegółów ...
My zamierzamy nie szczepić - wg wielu opinii więcej przynoszą szkód niz pożytku ... , a jeśli juz to przynajmniej przez pierwsze kilka miesięcy nie szczepić - wtedy kiedy system immunologiczny się kształtuje ...
a jak z każdym tematem - co człowiek, a tym bardziej lekarz - to opinia... ;(
P
paula24211
Gość
kurcze wstawilam w piekarniku makaron z mielonym w sosie pomidorowym ale nie ugotowałam makaronu ciekawe czy mi cos z tego wyjdzie czy makron sie tak ugotuje
roztrzepaniec ze mnie
roztrzepaniec ze mnie
Aga , to ile twoj pierwszy mial jak sie urodzil,tzn ile wazyl i mierzył?
ewela,
antoni wazyl 4290g, mial 52cm i glowke 36cm.
jak na 52cm to waga byla taka sporawa, ze nie wchodzily na niego na szerokosc zadne body 56, tylko 62 od razu zakladalismy.
ewela,
antoni wazyl 4290g, mial 52cm i glowke 36cm.
jak na 52cm to waga byla taka sporawa, ze nie wchodzily na niego na szerokosc zadne body 56, tylko 62 od razu zakladalismy.
no to spory klopsik :-) moze teraz bedzie mniejszy
ktoras z Was pisala o winie lekary za uraz slotu barkowego;coz, nie zawsze to prawda, zalezy jak bylo w tym przypadku ale uraz splotu barkowego lub zlamane obojczyka jest niestety jedynie konsekwencja zlego wstawiania sie glowki dziecka; na to lekarze nie maja wplywu; moga a raczej musza szybko reagowac bo inaczej dziecko moze sie udusic, bo jest zaklinowane w kanale rodnym a na zrobienie cesarki jest juz za pozno;
porod silami natury tez moze niesc ze soba powiklania i nalezy do nich uraz splotu barkowego czy zlamanie obojczyka, tak samo jak koniecznosc zakladania proznociagu lub kleszczy; zdarza sie rzadko ale w ok 5% sie zdarza
co do winy lekarzy,nie wypowiem sie poniewaz praidlowy porod fizjologiczny zawsze przyjmuje polozna nie lekarz, on przychodzi dopiero do szycia krocza, a jest wzywany jak sie dzieje cos nieprawidlowego aby wtedy zakonczyl porod; a wiadomo ze kazda nieprawidlowosc moze niesc za soba powiklania
mam nadzieje,ze dzieki szybkiej rehabilitacji sprawnosc raczki wroci do normy, wymaga to czasu ale nie jest niemozliwe
powodzenia dla kuzynki
porod silami natury tez moze niesc ze soba powiklania i nalezy do nich uraz splotu barkowego czy zlamanie obojczyka, tak samo jak koniecznosc zakladania proznociagu lub kleszczy; zdarza sie rzadko ale w ok 5% sie zdarza
co do winy lekarzy,nie wypowiem sie poniewaz praidlowy porod fizjologiczny zawsze przyjmuje polozna nie lekarz, on przychodzi dopiero do szycia krocza, a jest wzywany jak sie dzieje cos nieprawidlowego aby wtedy zakonczyl porod; a wiadomo ze kazda nieprawidlowosc moze niesc za soba powiklania
mam nadzieje,ze dzieki szybkiej rehabilitacji sprawnosc raczki wroci do normy, wymaga to czasu ale nie jest niemozliwe
powodzenia dla kuzynki
reklama