reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Jo matko!! Jestem wykończona i nie mam już siły patrzeć na moją pracę!!
Cały czas wydaje mi się jakaś taka dziwna:( A do tego nie umiem sobie poradzić z nowym wordem i co chwilę się na niego wściekam, bo jakieś dziwne rzeczy mi robi:(:(
Co do wizyty w US z pitem to kurcze nie wiem czy dzisiaj się tam wybiorę:( Jeszcze tyle pisania.....

Liliti i ewus będzie dobrze:) Wierzę w to że jak dzieciaczki się urodzą to będą duże i zdrowe:) Musi tak być. A właściwie przecież nie macie obie przesądzone kiedy się urodzą....
Liliti czy lekarze Ci powiedzieli że jak odstawią leki to poród się od razu zacznie?? Może będą jeszcze przez trochę działać i nie urodzisz tak od razu po odstawieniu....

Anik79 gratuluję wizyty:)
Biorę się za obiad, bo od rana nic nie jadłam przez to że się "zapisałam" i teraz żołądek mi przyrasta do kręgosłupa(o ile to możliwe w moim stanie::p:p))

Cześć dziewczyny!!!

Wszystkim powizytowym gratuluję dużych i zdrowych dzieciaczków :tak: Już coraz bliżej :-)

Co do szczepień to ja na pewno będę korzystać ze skojarzonych tylko jeszcze nie wiem czy 5w1 czy 6w1. Na rotawirusy i pneumokoki też będę szczepić. Odpowiedź immunologiczna jest podobno sporo lepsza po skojarzonych w stosunku do oddzielnych, no i mniej kłuć :blink:.

Właśnie mi dzisiaj zadzwonili, że meble przyszły :-D więc pewnie w piątek mi je przywiozą. JUPI!!! W piątek lub poniedziałek powinnam też mieć lodówkę i pralkę przywiezioną :cool2: Wiele rzeczy wskazuje, że mamy szanse sie przeprowadzić w długi weekend :szok::happy::szok:

liliti maleńka już będzie całkiem duża i wszystko napewno będzie dobrze. Na pocieszenie dodam, że koleżanki kuzynka urodziła córeczkę w 26tc - niecałe 700gr. W Polsce. Początki wiadomo były trudne, łącznie z operacja wady serca, ale w tej chwili mała jest idealnie rozwijającym się dwulatkiem i wcale nie widać, że zrobiła rodzicom taką niespodziankę:-)

czesc dziewczyny. ja na chwile i tez chcialam podzielic sie nowinami od ginekologa.
milan wazy juz prawie 2800g. glowka jest normalnych rozmiarow, ale brzuszek (cukeir wyszedl ok, wiec nie am cukrzycy rowniez za drugim razem) i udo ma wymiary blisko 4 tygodnie dalej. kroto mowiac jest takim samym pulpetem jak moj pierwszy syn. a poniewaz antek sie zaklinowal przy porodzie, bo glowka wyszla a ramieniem sie zahaczyl i byly duze problemy, to dostalam juz skierowanie na ustalenie terminu na cersarke. pierwszy proponowany termin 28 maj, czyli moge zostac majowka. :)
ale teraz po tej 3,5godzinnej wizycie musze sie polozyc.
milego dnia

a ja dzisiaj z racji tego,że musiałam pojechać do urzędu i banku, skorzystałam z okazji i uprosiłam męża żebyśmy przy okazji pojechali na zakupy dla dzidziusia, no i prawie wszystko już kupiliśmy:-) został jeszcze wózek i wanienka,ale były tylko małe, więc poczekamy na dostawę tych które chcemy kupić. Ale najbardziej jestem zadowolona z pościeli do kołyski, bo udało nam się kupić za 60zł 7-mio częściowy zestaw, taki jak tutaj: misie w kółkach zielone
# MAMO-TATO 7-cz POŚCIEL DO KOŁYSKI - PIĘKNA (995091794) - Aukcje internetowe Allegro
wprawdzie nie bardzo dziewczęcy kolor, ale za taka cenę to będzie dziewczęcy:-D
był przeceniony, bo był jako komplet pokazowy na kołysce i troszkę przybrudzony, ale po praniu będzie jak nowy.
Pojechaliśmy do hurtowni i kupiliśmy dużo rzeczy taniej niż na allegro, nawet dostaliśmy rabat na zakup wózka, więc wyjdzie też taniej niż na allegro i już w maju go zamówimy:-) W ogóle to gdyby nie ja ta to mój mąż kupił by wszystko co mu Pani w hurtowni proponowała, normalnie jak dziecko:-D:tak:

czesc dziewczyny. ja na chwile i tez chcialam podzielic sie nowinami od ginekologa.
milan wazy juz prawie 2800g. glowka jest normalnych rozmiarow, ale brzuszek (cukeir wyszedl ok, wiec nie am cukrzycy rowniez za drugim razem) i udo ma wymiary blisko 4 tygodnie dalej. kroto mowiac jest takim samym pulpetem jak moj pierwszy syn. a poniewaz antek sie zaklinowal przy porodzie, bo glowka wyszla a ramieniem sie zahaczyl i byly duze problemy, to dostalam juz skierowanie na ustalenie terminu na cersarke. pierwszy proponowany termin 28 maj, czyli moge zostac majowka. :)
milego dnia

Aga , to ile twoj pierwszy mial jak sie urodzil,tzn ile wazyl i mierzył?

zdec tez robilam sobie nadzieje ze po odłaczeniu ponosze jeszcze mała ale jak zmniejszli mi dawke tylko o 0,2 ml/godz to dostałam skurczy a ak mialam problem z zyłami i mnie na 4 godz odłaczyli to dostałam porodowych skurczy ,bardzo bolesnych co 2 min, na pozomie 80-90 w ktg ;-( także każa mi nie robic sobie nadzieje wiec jestem gotowa na powicie ;-)
ja na suwaczku mam liczone od iesiaczki ale lekarze twierdza ze ciąża jest bardziej rozwinieta i dzis wg nich mam 32+2 a w dniu odłaczenia bede mieć 34+0.......

milego dnia

4 tyg to sporo:-) mój tylko nóżki ma dłuższe o 2 tyg a reszta w terminie:-)wage mają podobną. U mnie mały nie przekroczy 4kg więc już jest nie źle, a szanse na zostanie majówka mam wieksze niż na zostanie czerwcówką:-)

reklama
zdec tez robilam sobie nadzieje ze po odłaczeniu ponosze jeszcze mała ale jak zmniejszli mi dawke tylko o 0,2 ml/godz to dostałam skurczy a ak mialam problem z zyłami i mnie na 4 godz odłaczyli to dostałam porodowych skurczy ,bardzo bolesnych co 2 min, na pozomie 80-90 w ktg ;-( także każa mi nie robic sobie nadzieje wiec jestem gotowa na powicie ;-)
ja na suwaczku mam liczone od iesiaczki ale lekarze twierdza ze ciąża jest bardziej rozwinieta i dzis wg nich mam 32+2 a w dniu odłaczenia bede mieć 34+0.......

Szkoda:((( Ale będzie dobrze, mała już będzie na pewno duża:)
Masz szczęście że masz tam taką opiekę. Ja miałam na KTG czynności skurczowe ponad 90 i lekarze na to średnio reagowali:(

Do góry