reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

helol :D
julia- ja mieszkalam kiedys kolo srody,w kijewie ;p teraz mieszkam bardziej w strone grodziska.

gratuluje udanych wizyt,moja dopiero,albo juz w poniedzialek,ciekawa jestem ile maly moze wazyc,bo ostatnio mi nie powiedzial ;/ nie nawidze tych wizyt u lekarza..za kazdym razem po badaniu szyjki,mnie brzuch boli.
dla poprawienia humorku ,licytuje sobie na allegro bluzke z kaczorem donaldem.jak tylko widze cos na czym mi zalezy,to mi zupelnie rozum odbiera,bo w moim rozmiarze nigdy nie ma nic ladnego,wiec aukcje z uzywanymi ciuchami to jest to:)) kupilam sobie ostatnio spodnie ciazowe dresowe,ale w ogole ich nie nosze,nie nawidze dresu,ani tego materialu,wiec znowu zostaja mi stare dzinsy:))

o czym ja w ogole pisze ;p pzdr:)

reklama
CZeść:)
Mam pytanko, czy słyszałyście coś od lekarzy na temat leżenia na boku?? Czy to jest szkodliwe dla dziecka?? Ja właśnie zostałam "nastraszona" tym, że leżenie na boku może spowodować jakieś uszkodzenia płodu, nico tym wcześniej nie słyszałam, dlatego jestem ciekawa, czy któraś z Was coś wie na ten temat?

ostreznica-raczej zalecane jaest leżnie na lewym boku to najlepsza pozycja w ciąży raczej nie zaleca się na wznak a na prawym boku też coś podobno uciska a ja się przestałam tym martwić i śpie jak mi wygodnie bo i tak problemy z zaśnięciem są to poco jeszcze pozycją się stresować:tak:
A tu pare gadzetów na baby shower Babymama.pl - Sklep dla mam z dziećmi - Strona główna

Ostreżnica- Najbardziej wskazana dla kobiet w ciąży jest pozycja na lewym boku, tam dziecko ma najwiecej miejsca, po prawej stronie jest wątroba etc i maleństwu może być ciasnawo, ale nie nalezy się tym aż tak przejmować, mój lekarz mówi, a potem potwierdziła to położna na szkole rodzenia, że trzeba leżeć i spać tak jak jest nam wygodnie. Ja np nie mogę leżeć na plecach, bo zaraz mam problemy z oddychaniem, ale moja koleżanka całą ciążę śpi na plecach, bo na bok (prawym czy lewym ) jej nie wygodnie.

Witajcie z ranka:)
Alez mialam okropna noc, dostalam jakiegos nerwobolu po stronie prawej i przy kazdym oddechu czulam bol, do tego mala caly czas sie wiercila wiec udalo mi sie zasnac ok 3 nad ranem; najlepiej lezalo sie na plecach:-)
co do tego iz lezenie na boku powoduje deformacje plodu slysze po raz pierwszy; nie wiem kto wymyslil ta teorie ale miesien macicy jest drugim po sercu najsilniejszym miesniem w organizmie wiec malo prawdopodobne by lezenie na boku powodowalo jakies deformacje; przeciez lekarze zalecaja by wiecej lezec na lewym boku

szczepenia...moj ulubiony temat:wściekła/y: ja zamierzam szczepic 5w1 i wzwB oddzielnie do tego,zeby zaszczepic tylko 3 razy a nie 4. Pneumokoki zaszczepie ale dopiero po 7 miesiacu albo 1roku, nie chce wczesniej bo nie daje malej do zlobka wiec nie bedzie mala kontaktu z dziecmi. Rotawirusy sobe daruje,tzeba zaszczepic do 6 miesiaca wiec dla mnie to i tak juz duza ingerencja w system immunologiczny tak malego dziecka. Przynajmniej taki mam plan na teraz, bede go modyfikowac w zaleznosc od sytuacji.

:-) :-) :-) hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

otworzyli lotniska wiec wyglada na to iz jutro polece; ulzylo mi bo podroz autobusem mnie przerazala

cześć mamuśki !

ostatnie dwa dni miałam ciężkie, zgaga nie dawala mi spooju a ze macica strasznie wysoko i mala fika to tak sktecznie gniotła mnie w żołądek ze zwymiotowałam kilka razy :no: masakra ale dzis jest lepiej, chociaz z tym brzucholem ciezko oddychac i znalezc wygodna pozycje...
wlasnie buszuje na allegro bo musze zakupic jeszcze pare drobiazgów dla małej, konieczna bedzie dla mojego wczesniaczka waga elektroniczna bo musze kontrolowowac w domku jak przybiera, kupie tez podgrzewacz do butelek i słoiczków Tomee Tipee (mam z tej firmy fajny laktator) i termometr Browna (ten do uszka przykładany) tu w szpitalu sprawdza sie dla dzieciaczków super wiec w domku tez bedzie ok...

jakos do mnie dociera powoli ze jeszce z 10 dni i moge miec niunie na rączkach :-)
wezma ja na neonatologie ale bede mogła z nia byc cały czas, zdeklarowałam sie ze chce karmic wiec co 4 godz bede musiala odciagac dla niej pokarm, najpierw bedzie butelka karmiona a potem jak bedzie umiala ssac to z cycusia :szok: mam nadzieje ze sobie poradze hehe bysmy mogły jak najszybciej wyjsc do domciu....Tatuś tez juz nerwowy, przeżywa strasznie i nie może sie doczekać kiedy ujrzy nasz Skarb !!!

dzis albo jutro znów usg wiec zobaczymy ile przytyła oby jak najwiecej :tak:
pewnie bede jedna z pierwszych co sie wypakują, ciekawe która po mnie???
pozdrawiam Was i trzymajcie sie cieplutko mamusie :happy:

liliti tzrmam kciuki za cala wasza rodzinke, a szczegolnie za maluszka aby jak najwiecej przybral na wadze :-)
to fakt, chyba bedziesz pierwsza... wyglada na to,ze ja raczej bede jedna z ostatnich; nic to, najwaszniejsze aby wszystkie nasze szkraby urodzily sie zdrowe i silne :-)

ostreznica-raczej zalecane jaest leżnie na lewym boku to najlepsza pozycja w ciąży raczej nie zaleca się na wznak a na prawym boku też coś podobno uciska a ja się przestałam tym martwić i śpie jak mi wygodnie bo i tak problemy z zaśnięciem są to poco jeszcze pozycją się stresować:tak:
A tu pare gadzetów na baby shower Babymama.pl - Sklep dla mam z dziećmi - Strona główna
Mój ginekolog powiedział, że należy spać jak komu wygodnie...Mnie na prawy boku najlepiej, choć obracam się w nocy ze sto razy z boku na bok...na wznak mała za bardzo szaleje i chyba jej niewygodnie ;-) W poczekalni usłyszałam, że dziewczynom strasznie niewygodnie spać na boku , bo bolą je brzuchy, na co nasz ginekolog powiedział...to nich się pani przywiąże do szafy na noc na stojąco " ;-)

Ja to w ogóle bardzo podziwiam te osoby które w tak zaawansowanej ciązy pracują...Ja byłabym mega zmęczona i chyba bym się gorzej czuła...

reklama
Dzień dobry!
niestety u mnie pochmurny i zimny - mąz musiał w piecu napalić bo w domu sie zimno zrobiło bardzo:szok:

wszystkim wizytowiczkom wczorajszym gratuluję:tak:
co do szczepień, to ja najlepeij bym nie szczepiła wcale, ale wiem, że się nie wygra z sanepidem:no: chyba pomyślę nad takimi jak Neti pisała - 5w1 + żółtaczka osobno a nad rotawirusami i pneumokokami jeszcze sie nie zastanwiałam

zmykam i życzę miłego dnia

Do góry