reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja tak tylko na chwilkę....
Wiecie co, a mnie dzisiaj jakiś optymizm ogarnął... oczywiście myslę dużo, nawet bardzo o gnieshi i krakowiance i ich Aniołkach, ale przywołałam się do porządku, że ani czas ani świat nie stanął w miejscu... To znaczy stanął na chwilę- dla dziewczyn pewnie na bardzo dłuuugą chwilę, ale my musimy mysleć pozytywnie i znów zacząć się uśmiechać...
Wyjrzałam dziś na dwór- słońce świeciło, ptaszki śpiewały, poczułam wiosnę- tą samą wiosnę w czasie której zaczną się rodzić nasze ukochane dzieci...

A z innej beczki: Ostatnio mój synek wypalił znienacka, że chciałby być kangurkiem... żeby zobaczyć jak to jest u mamusi w brzuszku, bo on już nic nie pamięta :-D

Princesin- witaj wśród nas, to prawda, w kupie raźniej :tak:

Dobranoc, słodkich snów

reklama
A z innej beczki: Ostatnio mój synek wypalił znienacka, że chciałby być kangurkiem... żeby zobaczyć jak to jest u mamusi w brzuszku, bo on już nic nie pamięta :-D
:-)hehe,jakie to slodkie.. :laugh2:
Princesin - czesc! Jednak wciaz do nas ktos dolacza:tak: Fajnie, nasze dzieci beda mialy duuuzooo kolezanek i kolegow:-) Ja tez obawiam sie jak bede sobie radzic z malenstwem, najpierw bedzie ze mna mama,mam nadzieje,ze przez ten czas wystaraczajaco do wszystiego sie przyzwyczaje. Choc bycie mama to nieustajaca szkola...I tak nie moge sie doczekac.
Oby juz tylko wiecej nie powtorzyly sie te tragiczne hostorie...:-(
Dobranoc.

GNIESHIA- w moim domu palis ię maleńka świeczuszka za JAGÓDKĘ i STASIA, tak bardzo mi przykro, wiem co czujesz. Przytulam Ciebie całym sercem, choć ono pękło na miliony kawałków. Morze łez, tyle wspomnień, piękne plany- których nigdy żadna z nas nie spełni. Jeżeli będziesz chciała pisz na mojego meila szymonkrakowiak@o2.pl

WSZYSTKIM MAMUSIOM życzę udanych wizyt, samych dobrych wieści i tego, aby wasze maluchy rodziły się o czasie wyznaczonym, którego na codzień widzicie w książeczkach ciąży. Niech moja Jagódka czuwa nad ich spokojem i zdorwym w brzuszku rozwojem- Jagódko dbaj o swoich maleńkich kolegów i maleńkie koleżanki - TWOJA NA ZAWSZE MAMUSIA

Krakowianko, przytulam Cię bardzo mocno. życzę Tobie i Gnieshi wiele spokoju wewnętrznego i siły.
Dziękuję, że piszesz do nas i to tak pięknie. Trzymaj się Kochana dzielnie, bo trudne dni za Tobą i przed Tobą niestety.:-(Niech Twój Aniołek Kochany czuwa nad Tobą

Jagódka
[*]
Staś
[*]

krakowianka jak zwykle piękne słowa. Trzymaj się kochana- Twoj Aniołek pomoże Ci przez to przejść:tak:

Ja znów niewyspana:no:wczoraj wogóle kiepsko się czułam- bolał mnie brzuch jakoś tak dziwnie i krzyże, a nawet poniżej krzyży taki rozrywający ból:szok: masakra... W nocy ten ból wlasnie nie dał mi spać:no:po prostu płakałam z bólu:-(nie wiem co się dzieje:eek:jak nie ustąpi musze gdzieś z tym pędzić bo zaczynam się martwić. Jak na złość moja ginka od dziś ma urlop, dobrze ze oddział na urlop nie poszedł:szok::-D

Życzę Wam spokojnego dnia.

krakowianko- już tyle razy pokazywałaś nam jaką jesteś kobietą i pomimo swoich smutków nadal pamiętasz o innych, pisz do Nas jak najwięcej, bo tak mi się wydaje,że to Ci pomaga choć troszeczkę ukoić ból i cierpienie...

a ja dziś wyglądam jak chomik:tak::-D spuchłam z lewej strony przez moją wyrzynającą się ósemkę, a mój mąż myślał,że od rana wcinam już jakieś cukierki, bo wyglądam jakbym coś chomikowała... zaraz zadzwonię do dentysty czy mnie dzisiaj przyjmie, bo boli piekielnie....

A tak w ogóle to martwię się,ze Kasiulka1980 się nie odzywa w związku z naszym pomysłem dla Jagódki, ale cobra18 wczoraj pisała,ze się wybiera w czwartek na pogrzeb to jak coś ja poproszę o pomoc

Witam dziś i ja ...
Po wczorajszym spacerku jest mi trochę lepiej ale nadal myślę o Jagódce i Stasiu ... I tak mi ciężko, że w żaden sposób nie mogę pomóc krakowiance ani gnieshy ...
Oczywiście ja też jestem za wianuszkiem. czekam na wiadomość.

krakowianko - tak pięknie piszesz, jesteś wspaniałą mamą... płakałam czytając Twoje posty ... myślę, że nauczyłaś mnie wiele ... i za to Ci dziękuję... i modlę sie za Twoją córeczkę, żeby z góry opiekowała się Tobą i czekała na Ciebie i Twoją rodzinę ...

gniesha - rozumiemy i akceptujemy Twoją decyzję, modlę się też za Twojego Stasia aby znazł spokój w niebie i pomogał Ci w trudach dnia codziennego ...

karo - ja też jeszcze do sklepu zajrzę, bliżej wiosny ;)
a co do ruchów maleństwa - ja też bardzo słabo czuję ... czesem leciutko kopnie ale fikanie i budzenie w nocy to zupełnie obcy temat ... nasze dzieci są jeszcze takie maleńkie a poza tym obie nie jesteśmy bardzo szczupłe wiec myśle, że wszystko jest ok i trzeba jeszcze trochę poczekać ...
w każdym razie cieszę się, że piszesz bo mnie uspokoiłaś że nie tylko ja ...

i gratuluję super prababci!

princesin - witaj, tutaj wiele nas będzie pierwszy raz mamą więc się nie martw - będziemy się wspierać i razem przez to przejdziemy ;)

paulka - trzymam kciuki za wizytę i ząbka - żeby przestało boleć!

a ja zaraz jadę do mieszkanka - dziś montują meble do kuchni!!!!!!!:-):-):-)

Witam się i ja porannie,
Wybieram się dzisiaj do pracy, więc biorę się za szykowanie.
Życzę wam wszystkim miłego dnia.;-)

Witam wszystkie mamusie,zajrzałam do Was bo rok temu też byłam czerwcóweczką,dziś córcia ma prawie 9 miesięcy ale ze wzruszeniem wspominam ciążę,życzę Wam wszystkim szczęśliwego doczekania tego 9 miesiąca,szybko zleci:)

reklama
Witajcie:-)
u mnie noc tez nie przespana - znowu pojawił się ból gardła, pierwsze skutki zmiany pogody, musze coś z tym zadziałać.
Dziewczyny mam prośbę chodzi o nr konta zby przesłać pieniądze na kwiatuszki dla Jagódki, czy któraś mogłaby mi przesłać ten numer jak juz bedzie na priv?dzisiaj wyjeżdzam znowu na wieś, wracam w niedzile i bedę miała ograniczony dostęp do komputera a raczej jego brak, może mi się uda na chwilę wejść to łatwiej mi bedzie go znaleźć jak bedę miała go na wiadomości niz szukać w tylu postach:-)
Zycze wszystkim udanej dnia i całego tygodnia:-)oby przyniósł tylko dobre wiadomości. Ucielam sie pakowac, do zobaczenia:-D w niedziele:-)

Do góry