reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zdec- gratulacje, u mnie według USG termin też jest jakiś tydzień później, ale lekarz stwierdził,że to często się nie zgadza a OM, bo liczy się od ostatniej @ a poczęcie było później:-)

neti 79- gratuluje udanej wizyt i fajnie,że chłopak był z Tobą

Ostatnia edycja:
reklama
zdec - gratuluje dobrych wieści:-D:-D, a ty drobniutka jesteś, więc mała idzie w Ciebie:-D, pewnie jeszcze nadrobi, terminem nie ma się co przejmować, bo już Natalcia sama sobie wybierze:tak: a choć byś nawet chciala to i tak Cie do lipcóweczek nie puścimy:no::no:

Ostatnia edycja:
agula-witaj!
zdec-super że malutka zdrowiutka a że drobniutka to niema się czym przejmować nadrobi jak się urodzi moja druga córcia urodziła się 2600 3tyg wcześniej a po misiącu ważyła już4600 na samym cycku:-)co do ciuszków z Hello Kitty to ja się w nich zakochałam już dawno i moja Marysia ma wszystko przeważnie z tym kiciusiem.

Cześć dziewczyny:)Byliśmy razem na usg i cóż,nadal do końca nie wiadomo co do płci ale raczej będzie dziewczynka.Oboje cieszymy się i czekamy na Amelkę.Najważniejsze że wygląda na zdrową i nie ma nic niepokojącego.Serduszko też ale wiadomo,trzeba je ocenić później.
Musiałam zmienić swój suwaczek z 23 na 21 tydz.Tak wychodzi stale w usg i tak jest wg poczęcia,więc lekarz zmienił mi wiek ciąży i co za tym idzie termin porodu, na 28 czerwca.Może się jeszcze okazać że będę lipcową mamą.
Niestety nie wiem co sie u Was działo, będę starała się nadrobić ale to strasznie trudne,za dużo stron mam zaległych.

nemezizaki super "opowiadanie":-)
Wróciłam z wizyty. Natalcia ma się super, a lekarz się śmiał jak zapytałam czy doleciał jej jakiś ptaszek:-):-) Tylko przez całe badanie była obrócona plecami no i niestety mało ujęć buźki. Jedyne jakie mam to takie z boku w 3D, ale mała uparcie zrobiła sobie poduszeczkę z macicy i policzkiem się do niej przykleiła i tak spała.
Szyjka jest dość dluga, bo ma aż 4cm. Natomiast łożysko nadal jest nisko osadzone.
W każdym bądź razie nasz skarb waży prawie 350g. Jest trochę mała więc niby nowy termin z dzisiejszego USG to 03.07.2010, ale lekarz powiedział że będziemy się trzymać czerwcowego.:-):-) I tak nie mam zamiaru się z wami rozstawać:-):-)
Oto wymiary naszego skarba:
BPD(Wymiar dwuciemieniowy) - 4,96cm- 21w0d
HC (Obwód głowy) - 17,58cm - 20w1d
AC (Obwód jamy brzusznej) - 14,77cm - 20w0d
FL (Długość kości udowej) - 3,28cm - 20w2d
Cereb (Móżdżek) - 2,12cm - 20w1d
FW (Waga płodu) - 337g - 20w1d

Także widać że jest malutka. Może to i lepiej dla mamusi:-):-)
Za to jak stanęłam na wadze to lekarz: fiu fiu:-D:-D
Wyszło że ważę 65kg, a na początku miałam 59kg. Więc trochę dużo by było:-( Ale mówię mu że to nie możliwe bo wczoraj się ważyłam i na wadze było 63,5kg, także mi uwierzył i wpisał w kartę 64kg;-);-)
Powoli również zaczynam się ruszać, mówię mu że boję się kontroli na zwolnieniu leżącym, a on do mnie to powie pani że była u lekarza i powiedział nawet że mi napisze że rzeczywiście byłam zaświadczenie:-):-)
Także zacznę się w końcu ruszać, dzięki czemu może nie przytyję 25kg:-D:-D
Zdjęcie kruszynki wrzucę jak mąż wróci z aparatem w telefonie:-)

gratuluje udanych wizyt:-)

myslałam ze będą wieści od gnieshy...a tu cisza

reklama
gniesha odpisała:

"Hej Paulka. Dodzwoniłam sie w końcu...Wynik ma być jutro..Mam nadzieję,że tak będzie, bo jestem już wykończona tym oczekiwaniem. Mam trudności ze spaniem i jedzeniem..Brak mi już sił!. Trzymajcie kciuki.Pozdrawiam."

nie muszę chyba pisać co jej odpisałam:-)

Do góry