reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Annya z tego co sie orientuje to Ty mozesz miec podreczna jedna na siebie i na dziecko nie ma takiej opcji zeby dziecka torba szla z wozkiem.

Gonia- ja robie tak za czasem biore Mati jak zbliza sie jej pora karmienia i sie zaczyna krecic ale jeszcze nie placze- tak na spiaco. Pieluche zmieniam co 2 karmienie zeby sie nie wybudzila ale ona zywi sie co 2 godziny wiec musze to czesto robic... absolutnie do niej nie mowie w nocy po za szszzszzsz.... jak ja odkladam to czasem jeszcze przez chwile walczy w koszyku ale potem odplywa;-):tak:

reklama
Dzień dobry babeczki :-D u nas nocka przespana, Julka, co wywściekała się u mojej mamy to spała od 21 do 9 rano, a Ania wreszcie usnęła o 23 i wstała o wpół do 8... Julka po śniadanku wariuje w łóżeczku. A mała coś się kręci chyba muszę mleczarnię uruchomić ;-)

u nas zimno jak cholera, ale jedyny plus, że jest piękne słonko.

Udanego dnia babeczki

Cześć Wam,
U mniepada, mam wrażenie że przegapiliśmy całe tutejsze lato będąc na urlopie w Polsce.

Co do smoczjów, to mojej córci musiałam dopasować smoczek, bo nie chciała żadnego dla maluchów, ssie smoka przeznaczonego dla dzieci od 6 miesiąca, w dodatku takiego o staroświeckim kształcie - na końcu ma dużą kulkę. szukałam w Polsce takich żeby ciut taniej kupić, i nie znalazłam, ale szukałam tylko w jednym sklepie.
Smoczek bardzo rzadko wypada z buzi, chyba ze mała sama wypluje, co robi tylko wtedy kiedy się już nim znudzi i przed snem. Moja pielęgniarka środowiskowa doradziła mi takiego smoka i jestem jej bardzo wdzięczna:tak:
Nasz smok:

Załączniki

• P64062F20019.jpg
    P64062F20019.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 30
U nas podobnie Mala jak sie zdenerwuje to poza stekaniem, marudzeniem, a nastepnie placzem i wrzasekiem rzucza rekami i nogami na wszystkie strony i wtedy to juz ciezko jest ja czymkolwiek upokoic.
W nocy rowniez jak sie wybudzi to potrafi nie spac kilka godzin i tak juz do rana :(
Dlatego tez jak sie przebudza w nocy to od razu dostaje jedznie, zgaszone swaitelko i szszszszszzzzzzzzzz i "spij kochanie...." tak zeby sie nie obudzila, bo jak sie juz obudzi to do rana zazwyczaj nie spimy :)

Dzieki za odpowiedzi w sprawie smoczka - mam nadzieje, ze i u nas bedzie dzialal - mimo, ze czasem sie trzeba nameczyc :)
Teraz na sile wkladamy smoczki, a pozniej beda kolejne watki - jak odzywczaic dziecko od smoczka? :)

witam sie
u nas standard:-(
angelika normalnie jakym czytala opis mojej malej.....a smoczka ostatnio zaczela mi ciagnac ale musialam kupic ten zwykly żółty bo sylikonowego nie chce.
Nadia konczy dzis miesiac i juz fajnie czasem gaworzy:)):-):tak:
milego dzionka pa

Ostatnia edycja:
Kluseczka i Angelika- dzieki za rady...chyba rzeczywiscie musze sprobwac nie dac sie jej wybudzic, bo mnie juz te walki z polozeniem jej swporotem spac na maxa wykanczaja...wyprobuje i jak podziala to nie omieszkam sie pochwalic :)
Moja drakula jest dzis i jutro u siostry w Londynie ahhh jaka ulga!ciezko z ta kobieta ... na szczescie jak w srode wraca to mezus bierze wolne, wiec juz nie bede musiala z nia byc sam na sam!
a moja niunka dzis pobila swoj record spala od 22 do 5 rano!!! ale i tak Ewcia masz najlepiej nie moge sie nadziwic jak czytam iletwoja Ania spi.
ja dzis mialam isc odwiedzic znajoma...a tu dostaje sms'ka ze musi odwolac gdyz zle sie czuje i jest podejrzenie swinskiej grypy...azz sie przestraszylam...a mialam do niej isc z Inusia, wiec dzis dzionek w domciu...wpadnie niedlugo inna kumpelka na pogaduszki a pozniej moze uda mi sie jakas drzemke zlapac...
no nic uciekam

hej

u mnie dzis upalnie,spacer mamy za soba juz.moja niunia nawet dala mi dzis zrobic pranie i umyc okna.spi sobie slodko.w nocy tez ladnie przespala tylko 2 razy do cyca.i nawetbrzusio ja juz tak nie meczy.oby nie zapeszyc.;-)

reklama
hej :-)
u nas wczoraj ciezka noc z kolkami :-( ale dzis w obiad dstala kropelki i teraz chyba odsypia wczoraj bo nie obudzila sie na mleko o 23 hihih :-) czekam jeszcze chwile jak sie nie przebudzi to ja rowniez z checia odespie :p

Moje sprawy "rodzinne" bez zmain ale radzimy sobie :-)
A dzis minal miesiac i nie wiem kiedy to sie stalo????????

Buziaki dla maluszkow :)

Do góry