reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Dzień doberek
A u mnie pogoda nie zaciekawa, ale chyba spacerek będzie grany :)))) :tak::tak:Mam taką kochaną córunię, ze nawet udało mi się część obiadu zrobić :)))) Ale nie zapeszajmy Słońca przed zachodem :))))
Lecę karmić Chrabąszcza

Buziaki

reklama
Co do paszportow to my tez bedziemy wyrabiac dwa.
Polski przez polska ambasade - z tym, ze kilka dni temu tam dzwonilam i pani mnie poinformowala, zeby mogli wyrobic polski paszport to trzeba miec polski akt urodzenia - czyli przy pierwszej wizycie w Polsce umiejscowic sobie zagraniczny akt urodzenia w swoim USC i wtedy na podstawie takiego atku w ambasadzie wyrabiaja polski paszport - ale procedura jest dluga, bo zalezy od czestotoliwosci przesylek miedzy ambasada a Pl i moze zajac nawet pol roku - wiec jak ktos czesciej, czy na dluzej bywa w Pl to sie bardziej oplaca wyrobic paszport od razu w Polsce przy ktorejs z wizyt.

Czuje sie pocieszona i w takim razie trzymam kciuki - Ty pierwsza, a ja moge byc zaraz po Tobie :)

Jesli dziecko ma mniej niz 12 miesiecy musza zaakceptowac angielski akt urodzenia.
Dotyczy to paszportu tymczasowego na rok ;-) na ten tymczasowy czeka sie max miesiac.

Jesli dziecko ma mniej niz 12 miesiecy musza zaakceptowac angielski akt urodzenia.
Dotyczy to paszportu tymczasowego na rok ;-) na ten tymczasowy czeka sie max miesiac.

zapomnialam dodac - tez wlasnie o tymczasowym pisalam - tylko mi musialo gdzies umknac :-)
ten tymczasowy wlasnie po to, zeby poleciec do polski i zrobic polski akt urodzenia i na podstawie polskiego aktu urodzenia zrobia juz normalny paszport - tak przynajmniej mnie poinformowano :-)

Co do paszportow to my tez bedziemy wyrabiac dwa.
Polski przez polska ambasade - z tym, ze kilka dni temu tam dzwonilam i pani mnie poinformowala, zeby mogli wyrobic polski paszport to trzeba miec polski akt urodzenia - czyli przy pierwszej wizycie w Polsce umiejscowic sobie zagraniczny akt urodzenia w swoim USC i wtedy na podstawie takiego atku w ambasadzie wyrabiaja polski paszport - ale procedura jest dluga, bo zalezy od czestotoliwosci przesylek miedzy ambasada a Pl i moze zajac nawet pol roku - wiec jak ktos czesciej, czy na dluzej bywa w Pl to sie bardziej oplaca wyrobic paszport od razu w Polsce przy ktorejs z wizyt.
Czuje sie pocieszona i w takim razie trzymam kciuki - Ty pierwsza, a ja moge byc zaraz po Tobie :)

Mnie pani w ambasadzie poinformowała, że można wyrobić dziecku pesel rzez ambasadę tutaj i jeśli w nazwisku i imieniu nie ma polskich znaków, to wystarczy irlandzki akt urodzenia. Jeśli są, to trzeba go przetłumaczyć. Mogą to też zrobić w ambasadzie, na miejscu ( koszt 30 euro).

kluseczka - a Ty sobie pocztę wyczyść, bo nie można Ci żadnych pufnych wiadomości wysłać ! :)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny!

Pogoda rano była nie za ciekawa a teraz pięknie się wypogodziło.
Ja dziś dostałam "wyjściowe" :-)
Pojechałam do fryzjera i na zakupy a z malutką został P
Całkiem nieźle sobie poradził :tak:

Dziewczyny fajnie macie że możecie się starać o 2 paszporty

Dobry dzień dziewczynki
Boże dziś byłam pierwszy raz po porodzie na zakupach ... sama!!!!
Pogoda super!!! Ale musicie mi pomóc - coś na puszczenie gazów u noworodziów ??? szybko działające!

reklama
Dzien dobry :-)

Dzis znow fajny dzien za oknem sie zapowiada :tak::-D

JAkie dzis u Was plany na niedziele??
Ja po obiadku mam zamiar wziasc rodzinke na spacer i zakupy :-D:tak: Musze sobie jakas bluzeczke kupic bo wszytskie te nie ciazowe to jakies takie szmatki sie zrobily ;-)

Przyjechalo do nas wesole miasteczko wiec cora bedzie miala radoche :-)

Ciekawe co z minutka :confused:

Do góry