reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
dzięki śliczne za miłe słowa :) generalnie bardzo dobrze znoszę ciąże więc na pewno mi to ułatwiło sprawę :) ale na szczęście już po wszystkim :)

ale chyba i mała wyczuła bo właśnie odczuwam swoje pierwsze skurcze (chyba te przepowiadajace) choć nie mam pewności co to :)

buziaki

Witam kobietki!
A co tu tak pusto śpicie jeszcze?
Mi noc minęła tak sobie często się budziłam do toalety a tak poza tym w nocy zaczęły mnie łapać pierwsze skurcze przepowiadające:szok: czasem tak bolało, że ruszyć się nie mogłam najbardziej bolało na samym dale mały chyba obsuną się w duł takie bynajmniej miałam wrażenie zrobiłam se o g.6 kąpiel i po skurczach nie ma śladu.
Ale mimo krótkiego snu czuję się wyspana zaraz zacznę prasowanie min. pieluszek tetrowych a jest ich 40szt.
Miłego dnia ja zmykam do prasowania odezwę się później.

A u mine wczorajsze skurcze pozostawily tylko zludne nadzieje:-:)-:)-(.
Wyglada na to ze podziele los mojej mamy kiedy to musiala dostac konska dawke oksytocyny a potem dwie polozne wyduszaly mnie z niej lokciami. No nic ja stawialam opor to teraz moj synek mi sie odwdziecza....:sorry:

Anavel-liczę,że twój maluszek jednak sam zechcę się wydostać.

Ja jestem wystraszona tą oksytocyną i nadal liczę,że u mnie ruszy samo. Choc zaczynam tracić nadzieje.
Ile można być w ciąży- czuje się jak słoń. Już sama nie wiem co mogłabym zrobić,aby popędzić maluszka. Ledwo funkcjonuje-a jednak codziennie zapewniam mu sporo ruchu.
Wczoraj chciałam kupić tę herbatę z liści malin-ale nie dostałam jej w aptece :( Próbowałam też pomocy mojego S- bezskutecznie.
Termin z usg minął 30 maja. Z tym z OM- to dobrze nie wiem, czy nie był przesadzony-ponieważ miesiąc wcześniej mi się miesiączka poprzestawiała.

:sorry:Lenka ja jestem pewna co do prawidlowosci daty bo moj maly byl "robiony" z testem owulacyjnym w reku. Do tego sprawdzalam i dni i temperature. Efekt byl taki ze udalo sie przy pierwszym podejsciu do zajscia w ciaze.
Ja juz nie martwie sie nawet ta oksytocyna, tylko tym ze nikt nie bada mi lozyska. Dwa miesiace temu stwierdzono u mnie cukrzyce ciazowa, a wiem ze to wplywa na starzenie sie lozyska i to mnie przeraza. Kazali mi teraz przyjsc w piatek popoludniu i stwierdzili ze zobacza jak tam szyjka. Jak mnie beda chcieli odeslac do domu to sa dwie mozliwosci: albo zaczne wrzeszczec i rzadac dokladniejszych badan (co moze sie zle skonczyc bo jak ja moge wiedziec wiecej niz lekarz) albo sie rozrycze i bede ich brala na litosc. Wszystko zalezy jaki bede miala nastroj w ten dzien.

Mam nadzieje, ze Ty tez juz sie dlugo nie pokulasz i nie bedziesz zdana na oksytocyne.
Co do seksu i lisci malin to tez mam wszystko przerobione:sorry::sorry::sorry:.

Ja też nie wiem jak moje łożysko. Miałam mieć wizytę ponad tydzień temu-ale trafiłam do szpitala. A tam nie robili usg. Dzis będe dzwonić do mojego ginekologa i moze mnie wcisnie na dzis,albo jutro. Byłabym spokojniejsza po usg i przy okazji sprawdziłby co z moją szyjką, czy coś ruszyło.

reklama
Do góry