reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Ale Wam dobrze z tym spaniem, mała zasypia przed 21 :szok: i wstaje koło 7 aja razem z nią, bo krzyczy na mnie i mojego A i drapie nas po nogach :-D a zauwazyłam że teraz jakbym mogła to spałabym na okrągło, a się tak nie da, bo mam wszystko na głowie... koło małej zrobic, a to obiad, posprzatać i bronić się przed jadem drakuli :-D
Dee, prześlij trochę tych gołąbkow, ach jak ja kocham gołąbki... moja mama robi najlepsze na świecie :-p mniam :-D ja tam ogórkową zrobię... tak mnie naszło...

od samego rana mnie spina, bóle mam krzyżowe... a tu pogoda się kiepi, goraco jest jak cholera i pewnie będzie burza...

reklama
Witam.
Kochane niecierpliwe mamunie!
Maluszek sam wie, kiedy ma przyjść na ten świat. Ja miałam cesarkę zaplanowaną na 4.06 a termin miałam na 10.06 a tu 3.06 o 17 pojawiły się na ktg (bo ja ich nie czułam) skurcze, kolejne ktg za godzinę - jeszcze większe - nie czułam bólu - ale macica była spięta i cały czas twarda, nawet przy skurczach rzędu 80 (nie pamietam jednostek) i lekarz, jak zobaczył taki wysoki skurcz - regularny co 3 minuty - kazał szybko mężowi pędzić po ubranka dla małego (do domu, bo nie zabierałam ich - przecież 3.06 miałam tylko zapisać sie na 4.06 na cesarkę) a sami w ciągu godziny przygotowali się do cesarskiego cięcia. Maluszek o 22.05 pojawił się na tym świecie - i pierwsze co zrobił - jak lekarz wyjął go z jego mieszkanka - osikał mamę po buzi - ach Ci faceci - więc poszedł się ubierać i potem znów przyszedł przytulić sie do mamuni na 10 minut i na ok. 2 godzinki poszedł się podgrzać bo dostał 1 apgar za zabarwienie skórki - dopiero w 5 minucie dostał 2 ale mój starszy synek, który urodził się w sposób fizjologiczny - miał identycznie, więc taka chyba moja uroda.
Życzę niecerpliwiotkom, żeby jednak nabrały jeszcze troszkę cierpliwości i jak jest po terminie kontrolowały ruchy maleństwa i nie bagatelizowały jakiejkolwiek odmnienności - lepiej jechać 3 razy niepotrzebnie (zawsze zrobią ktg i zobaczą jak czuję się maluszek i jak ze skurczami) niż coś przeoczyć.
Powodzenia kochane!!!:-)

TZN że ja mogę nie odczuwać skurczy mimo ze dla płodu będą one istotne?
O cholera, to ja do szpitala jadę jutro :))))
Gdyby mnie nie było tzn że walczę:-p

Dokładnie, Adapterku, u mnie było tak samo... najpierw chcieli mi wywołać poród nałożeniem żelu ( coś strasznego!, teraz jak będą musieli mi wywoływać to od razu oxo i przebijanie worka!!!). to rejestrowało mi skurcze niby co 7 min na napięcie 60-70%, wcale ich nie czułam i żadnego napięcia macicy... teraz to odczuwam, ale nie jest to regularne żebym się musiała niepokoić...

laski, a macie albo miałyście straszne bóle w kroczu i kucie tam wewnątrz??? bo ja się wścieknę chyba za chwilę... jakby mnie rozerwać chciało :szok:

No nie w 36 tc sie pchalo na sile a teraz foch ze nie chcielismy i pewnie wyjdzie po terminie :-) ale nic ani mi to ziebi ani grzeje niech siedzi ile mu trzeba :-)

przecież się wymieniłyśmy na terminy, ja wzięłam 9.06, żeby cię oszczędzili :-D ale póki co cisza u mnie :-D
idę zupkę doprawić

reklama
Do góry